Kumica 381 Posted March 8, 2011 Report Share Posted March 8, 2011 Ko jos moze njima da odoli Dajte recepte i za brze i za spore kolace Ja obecavam da cu svaki da probam Predstavljamo vam najbolji recept za Cheese Cake: Potrebno: Za koru - 300 gr mlevenog plazma keksa - 100 gr putera - 150 ml mleka Za krem - 500 gr posnog sira – Ella mlekare Subotica - 2 čaše kisele pavlake - 200 gr šećera - 30 gr želatina - 30 gr šećera od vanile - 1 žumance Za fil - 1 kg voća, smrznuto ili sveže (višnje, jagode, kupine, borovnice) - 200 gr šećera - 30 gr želatina Priprema Okrugli pleh obložiti folijom. Umutiti plazma keks, puter i mleko. Obložite dno pleha. Odvojeno umutite sir, pavlaku, šećer, vanilu i žumance. (Savetujemo da žumance pre toga obradite termički na pari). Želatin razmutite u 12 kašika vode, a kada se stvrdne zagrejte dok ne postane tečan. Pomešajte i želatin sa ostalim sastojcima. Krem preliti preko podloge od keksa. U vruću šerpu staviti kilogram voća i 200 gr šećera. Dodati i želatin po istom postupku. Kada se malo ohladi sipati preko krema. Držati u frižideru bar 4 sata i dobili ste vaš Cheese Cake, kao iz poslastičarnice. Možete da probate i kućnu verziju bez želatina, koja neće izgledati tako profi ali će biti kremastija i sočnija. Prijatno. Quote Link to post Share on other sites
Smucalica 5,972 Posted March 16, 2011 Report Share Posted March 16, 2011 Evo jedan brz i lak za pripremu recept Rolat od banana Potrebno: 1 margarin 250 gr šećera 3 banane 2 jabuke 300 gr mlevenog keksa 50 gr čokolade malo kokosa ili seckanih oraha Priprema: 1 margarin i 250 gr šećera istopiti, dodati 1 izgnječenu bananu, 2 izrendane jabuke i 300 gr mlevenog keksa. Ako su jabuke krupnije ili imaju više soka, treba dodati još malo keksa da bi se napravila glatka masa. Na foliju u duguljastu tacnu se razvije smeša po dužini, stave se dve banane i roluje se. Odgore može da se stavi glazura od čokolade i pospe se sa malo kokosa Ukoliko su jabuke pustile previše soka, malo ih ocedite pre nego što ih stavite u masu, pa nije potrebno dodavati keksa. Quote Link to post Share on other sites
Kumica 381 Posted March 16, 2011 Author Report Share Posted March 16, 2011 Potrebno je: 2kg voca(jabuke,maline ili kupine) 6pudinga od vanile(a moze i sa ukusom slatke pavlake) Pakovanje keksa(plazma,bevita,sta vec volite)da se prekrije dno posude u koju cete staviti kolac. Slag za dekoraciju. Ukoliko pravite sa jabukama onda jabuke ogulite i izrendate(drugo voce samo stavite u manju kolicinu vode)da se prokuva(zasladite po zelji) Kad se voce skuva dodate puding i prelijete preko poredjanog keksa.Kada se ohladi dekorisete slagom i PRIJATNO Quote Link to post Share on other sites
Smucalica 5,972 Posted March 26, 2011 Report Share Posted March 26, 2011 Mafini sa voćem Potrebno: 3 jaja 7 kašika šećera 1 prašak za pecivo 3 kašike ulja 9 kašika brašna 3 kašike vode šaka svežeg voća po želji (višnje, borovnice i sl.) Jaja i šećer dobro izmutiti, dodati sve ostale sastojke i dobro promešati. U nauljene modle sipati 1/3 smese i odgore pobacati višnje ili voće po želji i staviti u zagrejanu rernu da se peče. Servirati sa istopljenom čokoladom odgore :njam: Kumica 1 Quote Link to post Share on other sites
Smucalica 5,972 Posted March 26, 2011 Report Share Posted March 26, 2011 Čokoladni mafini Potrebno: 2 šolje brašna 3 šolje šećera 2 kašike kakaa 2 šolje mleka 1 kašikica sode bikarbone 50 gr čokolade za kuvanje sve sastojke umutiti i sipati u nauljene modle do 1/3 odgore nabacati naseckanu čokoladu za kuvanje i peći u prethodno zagrejanoj rerni. Služiti posuto prah šećerom ili topljenom čokoladom po ukusu :njam: kompaj 1 Quote Link to post Share on other sites
Starsica 757 Posted March 31, 2011 Report Share Posted March 31, 2011 Steta sto nema "No copy/paste" teme, posto je ovo trademark recept 8) LM, torta nema ime, ali je brutalna. Brzo i jako lako se pravi. Brutalna torta Potrebno: Oko 600 gr mlevenog keksa 200 gr kikirikija 1 - 2 pomorandze (po ukusu) 300 ml soka od pomorandze ili jabuke, a ako ne, moze i mleko jedan maragarin za kolace 200 gr secera u prahu 200 gr cokolade za kuvanje (crne cokolade) Slag Keks sameljete (mnogo je jeftinije tako nego da kupujete vec samleveni), kod kikirikija takodje jedan deo sameljete, jedan deo usitnite a preostali deo neka bude celo zrno. Jedan deo cokolade izrendati a drugi nacepkati na komadice. Pomorandzu iseckati na sitno. Umute se margarin i secer u jednu masu, pa se polako dodaju ostali sastojci, nebitno kojim redosledom. Kad se dobije fil, razvije se u tepsiju, odgore se stavi slag i to je to. Treba da odlezi u frizideru pola sata - sat pre sluzenja i voila. Brzo, lako i jednostavno. A tek sto je dobro.. Edit: Sliak ce biti kad budem pravila next time :) Quote Link to post Share on other sites
Starsica 757 Posted April 5, 2011 Report Share Posted April 5, 2011 Ovo je jos jedan trademark recept, zbrzala sam ga u nedelju za sat vremena sa onim sto imam u frizu. Ja cu ispisati otprilike sta i kako, posto sam imrpovizovala i verujem da necu uspeti da ponovim recept, a objasnicu i zasto.. Potrebno je: oko 400 - 500 gr brasna trecina margarina za kuvanje mleko (odokativno za toliku kolicinu brasna, da bude kompaktna smesa, ja pojma nemam koliko treba ) secer u prahu cimet prasak za pecivo visnje pekmez kakao E sad.. Kad sam uzela da mesim testo, maaaaalo sam se sjebala. Sipala sam brasno i otopljeni margarin, nalila mleko i pocela da gnjavim testo, medjutim, baka mi je u prolazu dobacila da komotno moze jos margarina, pa sam ja ostavila testo tako nedovrseno koje se stvrdnulo u medjuvremenu i kad sam ja dodala jos mleka i margarina posle dva minuta, bilo je jako tesko dovojiti ga, pa je baka pridosla i gnjavila ga umesto mene, pokusavala te moje gromuljice da razdvoji, i uspela je, donekle. Rezultat je bio da je testo bilo u komadima, zbog ne znam cega. Dakle, testo smo apsolvirali, samo sto pored toga u testo dodate i prasak za pecivo, secer i dosta cimeta. E sad, jednu teglu pekmeza pomesate sa kakaom u prahu, tako da dobijete masu koja je gorkasta. Odokativno Ako vam je jako gorko od kakaa, samo dodajte secer. Na kraju, kakao - pekmez i visnje dodate u ono testo (kao testo) i mesate dok se ne sjedini. To samo bubnete u retnu da se zapece i to je to. Slike nema. Nisam stigla da slikam, posto smo pojeli sve dok je bilo vrelo jbg. Ako je neko skontao sta sam ja ovde napisala, to ce biti super :smeh: Quote Link to post Share on other sites
Starsica 757 Posted April 17, 2011 Report Share Posted April 17, 2011 Potrebno je: oko 400 - 500 gr brasna trecina margarina za kuvanje mleko (odokativno za toliku kolicinu brasna, da bude kompaktna smesa, ja pojma nemam koliko treba ) secer u prahu cimet prasak za pecivo visnje pekmez kakao Aneks na ovo. Treba oko 600 - 700 grama brasna. Posto sam rekla da ne znam kako sam napravila testo, ispravicu se. Uspela sam opet da ga sjebem isto kao i prosli put, pa sad znam postupak. Treba jednostavno staviti vise mleka. Znaci, samo testo, otopljen margarin i vise mleka. Treba da se lepi testo, da moze da, kad se stisne u saku, curi kroz prste i kad se sve pomesa (citava smesa), ne treba da bude tvrdo. Opet mi je uspeo koljac 8) Quote Link to post Share on other sites
Dana 123 Posted April 17, 2011 Report Share Posted April 17, 2011 Sledeći put ima da budu samo tako al nešto mlogo brašna i pekmeza.Samo napred:mahanje: Quote Link to post Share on other sites
vesticara 6,022 Posted January 6, 2012 Report Share Posted January 6, 2012 (edited) Dobro, ne spada baš u kategoriju kolača, ali ovo sam upravo napravila (po kuminoj želji) pa evo recepta. Inače jako je ukusna, nije sita i otužna. BAKLAVA. Sastojci: 700 gr tankih kora300 gr oraha200 gr suvog grožđa Preliv:6 jaja1 jogurtova čaša šećera1 jogurtova čaša ulja1 čaša jogurta1 prašak za pecivo Sirup: 800 gr šećera3 jogurtove čaše vode Priprema: Umutiti cela jaja sa šećerom, dodati jogurt, ulje, prašak za pecivo. Prve tri kore slagati u tepsiju i naizmenično ih mazati samo ovim prelivom. (tri supene kašike) Nakon te prve tri kore, svaku narednu koru mazati sa po 3 kašike preliva, posuti jednu šaku mlevenih oraha izmešanih sa suvim grožđem. Ovo ponavljati sve dok ne ostanu poslednje tri kore. Njih isto samo mazati prelivom i slagati. Iseći ovako naslaganu baklavu u trouglove i peći na 200 stepeni dok ne porumeni. Kada je pečena preko vruće baklave preliti sirup. Sirup se pravi tako što se šećer i voda samo prokuvaju tek toliko da se šećer otopi. Ukoliko su vam se slepili trouglovi tokom pečenja, možete ih zaseći nožem da sirup lakše prođe između trouglova. Ostaviti da se ohladi i onda to izgleda ovako: Prijatno! Edited January 6, 2012 by vesticara Glisha 1 Quote Link to post Share on other sites
Aiko 1,794 Posted February 15, 2012 Report Share Posted February 15, 2012 Danas sam mozgala sta da napravim da se osladimo, pa iskopala stari, skoro zaboravljeni recept za strudlu sa korama za pitu..meni licno je sto puta lepsa od klasicne strudle, a mnogo lakse se pravi.. Ja je imam zapisano pod nazivom Somborska strudla 500g kora za pitu 4 jaja 1 casa od jogurta ulja 2 jogurta 1,5 casa od jogurta griza 2 case od jogurta secera prasak za pecivo Kao nadev visnje, sljive, jabuke, mak, rogac.... Ja sam pravila pola sa visnjama, pola sa jabukama sa cimetom.. Sve sastojke umutiti i ostaviti 10-15 mnin da griz nabubri.. Kore podeliti na 4 dela, po 4 kore.. Svaku koru premazemo sa nekoliko kasika fila, redjamo jednu na drugu a na poslednju, cetvrtu, po celoj kori stavimo nadev. Zatim urolamo strudlu, malo podvijemo krajeve da fil ne iscuri i stavimo u pleh za pecenje. Na kraju sve strudle premazati sa ostatkom fila.. Peci na umerenoj temperaturi i gotove strudle posuti prah secerom.. Sluku nemam, moji sve izeli, a izgleda otprilike ovako.. Mia and vojo 2 Quote Link to post Share on other sites
GlorijaTreca 602 Posted October 4, 2012 Report Share Posted October 4, 2012 U gomili svadbenih darova dobila sam otprilike dvadesetak vaga, sve sam poklonila osim jedne koju sam posle koristila za merenje mojih beba. Strašno me je nerviralo što se ljudi odmah late za vage a i ružne, nepraktične, ne znaš gde ćeš s njima a ne možeš ih okačiti o zid Čim su bebe prešle kilažu koju vaga nije mogla podneti, vagu sam prosledila. Od tada je nemam a i ne treba mi, oslanjam se na empirijsko iskustvo i nikada ne omašim. Recept: 1. Napraviti obično kiselo testo 2. Pustiti ga da nekoliko puta naraste između svakog premesivanja (je l' se tako kaže?) 3. U mleko sa dodatkom šećera i vanile skuvati mleveni mak. 4. Posle poslednjeg dizanja, testo pustiti da predahne. 5. Mak neka bude mlakušast, gustina taman da se ne razliva 6. U zavisnosti od količine, odabrati odgovarajući pleh 7. Testo rukom odvojiti u onoliko jufki koliko pleh može da ih primi i u zavisnosti da li volite tanje ili deblje (ja ciljam sredinu) 8. Razviti jufke da budu tanke cca 1-1,3 cm 9. Preko razvijenog testa stavljati mak i nožem izravnati sve do samih rubova 10. Jufke poređati u podmazan pleh, malo zamastiti bokove, od gore premazati žumancima bez ikakvog dodatka masnoće ili mleka da bi površina bila sjajna kao lakirana i lepe boje terakote. 11. Peći uobičajeno 12. Kada porumeni gore i dole, štrudla je pečena 13. Prekriti je krpom i pustiti da se ohladi 14. Seći i jesti al' ne preterati. Jednom smo moja deca i ja preterali u jelu i prespavali celo popodne. MOJ SAVET: - Ne stavljati so u mleko sa kvascem dok kvasac "radi", dok se šećer podrazumeva - Svi sastojci neka odstoje na kuhinjskoj temperaturi (neko kaže sobnoj kao da u sobi kuvam) - Magični savet: da se kolač ne bi zalepio za dno pleha, namazati ga čvrstom masnoćom a zatim preliti hladnom vodom i dobro istresti. Bon appetit! Smucalica and vojo 2 Quote Link to post Share on other sites
Smucalica 5,972 Posted October 14, 2012 Report Share Posted October 14, 2012 Ledene kocke Piškota: 5 žumanaca umutiti sa 5 kašika šećera, dodati sneg od belanaca, 5 kašika brašna, 2 kašike kakaa i prašak za pecivo. Sve to umutiti i peći u podmazanom plehu na 180st. Dok se piškota peče, u 1,5dl vode staviti 200gr šećera i 1 vanil šećer, prokuvati i preliti piškotu čim se izvadi iz rerne. Fil: U 7dl mleka prokuvati 150gr šećera, 7 kašika brašna i 2 kesice vanil šećera. Mešati dok se ne zgusne, a zatim skinuti sa ringle i ostaviti da se ohladi. Za to vreme umutiti jedan margarin. Ohlađen fil pomešati sa margarinom i staviti preko ohlađene piškote. Odgore glazura od 100gr čokolade za kuvanje. Staviti u frižider da se stegne. Servirati hladno :) vojo 1 Quote Link to post Share on other sites
ELA 1,400 Posted October 14, 2012 Report Share Posted October 14, 2012 Ledene kocke II Sve isto kao kod Smuce, samo u fil dodati par kapi ekstrata od banane ~ SoĆno, kobajagi voćno ~ (tako sam ga ja krstila) 3 jaja, 3 kašike šećera, 2 kaš brašna, 1 kaš kakaoa, pola praška za pecivo. Peku se 3 kore. Sirup: 6 deci vode, 1o kaš šećera, 2 Step sokića sa ukusom maline. Prokuvati šećer i vodu, pa dodati step. Fil: 25o g šlaga umutiti sa 1, 5 deci mleka. Posebno pomešati 2 kisele pavlake sa 2oo g šećera u prahu. Spojiti sa šlagom. Filovanje: kora, prelivanje sokom, fil, itd. Danas pravila, i nije lošO (ali ću za drugi put smanjiti šećer) ...ne zbog skupoće, već zbog dijabetesa, nedajbože :strikeraj: vojo 1 Quote Link to post Share on other sites
Smucalica 5,972 Posted October 14, 2012 Report Share Posted October 14, 2012 Ledene kocke II Sve isto kao kod Smuce, samo u fil dodati par kapi ekstrata od banane A ja sam odlučila da sledeći put dodam sok od limuna u taj beli fil, da im malko zakiselim pošto ja ne smem da jedem, samo mutim, onda eksperimentišem, a momci daju svoj sud o uspešnosti :uredu: Quote Link to post Share on other sites
Smucalica 5,972 Posted February 6, 2015 Report Share Posted February 6, 2015 Moj sinak je birao da napravimo kombinaciju sa kokosom i mogu vam reći da je odlično ispalo Bajadere sa kokosom 750 gr mlevenog keksa 200 gr kokosa 1 limun 200 ml vode 400 gr šećera 1 margarin 1 vanil šećer Keks i kokos pomešamo, izrendamo koru od limuna. stavimo da provri voda, šećer, vanil šećer i margarin. Pomešati sa keksom, kokosom i korom limuna. Napraviti homogenu masu. Pola odvojiti i dodati 100 gr čokolade za kuvanje. Na nauljen pleh staviti svetli deo, oblikovati ga po želji, zatim preko tamni deo oblikovati. Preliti glazurom: 2 kašike margarina 2 kašike šećera 100 gr čokolade 1 šolja mleka Dobro ohladiti, seći na štanglice.... Prijatno p.s. mali dodatak - ja sam stavila mnogo manje šećera jer je keks po sebi sladak, a kad bude vreme posta, staviću ovu meru jer je posni keks malko manje slađi vojo 1 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts