Idi na sadržaj

Reprezentacija Srbije - vesti, komentari, prijateljske utakmice


Preporučene poruke

12. januar 2011. | 11:00 | Izvor: B92, Beta

FIFA: Srbija ostala 23. na svetu

Reprezentacija Srbije ostala je na 23. mestu na januarskoj rang listi Svetske fudbalske federacije (FIFA), na kojoj ima samo manjih promena u prvih 20.

Prva dva mesta ubedljivo drže finalisti prošlogodišnjeg Svetskog prvenstva. Šampion Španija ima 1887 bodova, a drugoplasirana Holandija 1723.

Srbija je na 23. mestu sa 832 boda.

Među prvih 10 jedine promene su što je Hrvatska napredovala sa 10. na devetu poziciju, i tako pretekla Egipat, koji je pao na 10. mesto.

FIFA će sledeću rang-listu objaviti početkom februara.

Prvih 20 na rang listi FIFA:

1. Španija (1)

2. Holandija (2)

3. Nemačka (3)

4. Brazil (4)

5. Argentina (5)

6. Engleska (6)

7. Urugvaj (7)

8. Portugal (8 )

9. Hrvatska (10)

10. Egipat (9)

11. Grčka (11)

12. Norveška (12)

13. Rusija (13)

14. Italija (14)

15. Čile (15)

16. Gana (16)

17. Slovenija (17)

18. SAD (18 )

19. Francuska (18 )

20. Slovačka (20)

Mene čudi kako smo i 23. nakon skorašnjih rezultata...

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 3 sedmica kasnije...

Ovo je stvarno Nonsens i mislim da se desava prvi put u istoriji fudbala.

Na utakmici jedne reprezentacije koja igra na domacem terenu bice prisutni samo navijaci gostujuce reprezentacije .

Mi igramo sa Irskom u Beogradu a UEFA je dozvolila Irskim navijacima da prisustvuju utakmici jer su vec kupili ulaznice ..karte ....

A mi kaznjeni igranjem pred praznim tribinama zbog onih poznatih dogadjaja ....

Nece biti prazne.......:)

Stvarno smo pioniri ......prvi put ....:)

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Pižon pozvao Injca, vratio Biševca

Izvor: B92 | AK

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Vladimir Petrović Pižon saopštio je spisak igrača za prijateljsku utakmicu sa Izraelom u Tel Avivu.

Novo lice među "Orlovima" je vezni igrač poljskog Leha Dimitrije Injac, dok su povratnici u selekciju Milan Biševac, Ivan Obradović, Marko Pantelić i Nenad Tomović.

Poznato je već da “Orlovi” neće biti kompletni u Tel Avivu, s obzirom da neće igrati kapiten Dejan Stanković, Nemanja Vidić, Miloš Ninković, Milan Jovanović i Nikola Žigić.

Od igrača iz Jelen Superlige, tu su golman Vojvodine Željko Brkić, defanzivac Crvene zvezde Pavle Ninkov, te vezni igrači Radosav Petrović iz Partizana, Veseljko Trivunović iz OFK Beograda i Spartakov Marko Mirić.

Šansu na golu ponovo će dobiti Bojan Jorgačević, kapiten će biti Miloš Krasić, a napadački tandem činiće Marko Pantelić i Dragan Mrđa.

"Spisak nije onakav kakav sam želeo jer nema Stankovića, Ninkovića, Žigića i Vidića. Sa fudbalerom Mančester junajteda sam razgovarao i odlučio da ga ne pozovem, pošto želim da se što bolje pripremi za predstojeće utakmice u kvalifikacijama", rekao je Petrović.

On je umesto Vidića pozvao kapitena Valensijena Milana Biševca, koji je, prema rečima selektora, dobrim igrama u francuskom klubu zaslužio da se vrati u državni tim.

Za reprezentaciju bi mogao da debituje fudbaler Leha iz Poznanja Dimitrije Injac.

"Pozvao sam Injca, pošto dobrim igrama u poljskom timu zaslužuje pažnju. Želeo sam da ojačam srednji red, pošto mislim da u tom delu tima imamo malo problema", rekao je Petrović.

Selektor Srbije istakao je da očekuje da svi pozvani igrači pokažu da su zaslužili mesto u reprezentaciji.

"Čeka nas važna utakmica, svi igrači koji budu došli moraju da pokažu da su zaslužili mesto u reprezentaciji, a ko to ne uradi, možda sledeći put neće biti pozvan", rekao je Petrović.

Reprezentacija Srbije:

Golmani: Bojan Jorgačević (Gent) i Željko Brkić (Vojvodina)

Odbrana: Branislav Ivanović (Čelsi), Pavle Ninkov (Crvena zvezda), Nenad Tomović (Leće), Milan Biševac (Valensijen), Neven Subotić (Borusija Dortmund), Slobodan Rajković (Vitese), Aleksandar Kolarov (Mančester siti) i Ivan Obradović (Saragosa)

Vezni red: Nenad Milijaš (Vulverhempton), Zdravko Kuzmanović (Štutgart), Radosav Petrović (Partizan), Dimitrije Injac (Leh Poznanj), Veseljko Trivunović (OFK Beograd), Miloš Krasić (Juventus), Marko Mirić (Spartak), Zoran Tošić (CSKA Moskva), Adem Ljajić (Fiorentina) i Miralem Sulejmani (Ajaks)

Napad: Marko Pantelić (Olimpijkos) i Dragan Mrđa (Sion)

Utakmica Izrael - Srbija igra se u sredu 9. februara u 19.00 na stadionu "Blumfild".

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 3 meseci kasnije...

Odgledao sam sve tri U17 i imam da kazem samo jedno - bata Djora :ajme:

...

Pa Milovan Djoric godinama vec sluzi kao sinonim... Ma shta sinonim, licno i personalno Krivac za propaS srpske fudbalske shkole...

eeee zzivote :celepenka: godinu dana drzzi decu, ne pusta ih ni u klubove, da bi napravio shta? Propali, raspali, ubudjali sistem shto lici na 4-4-2 nadogradjen nedostatkom bilo kakve zelje za povezivanjem linija nego besomucno napucavanje lopte po sistemu: Nikom i nigde.

Dobro Tole Vole Jedan (lopuzo nadula :zid:) nisi odgovoran za prvenstvo, nisi odgovoran za sudije a shta je ovo ****te**** (za Vecu) ... kojeg cesh josh dinosaurusa da iskopash.

Znachi tuga brate

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 4 sedmica kasnije...

Poraz Srbije u Seulu

Izvor: B92

Fudbalska reprezentacija Srbije poražena je u preijateljskoj utakmici u Seulu od Južne Koreje sa 2:1.

Golove za domaći tim postigli su Park Ču-Jong u 14. i Kim Jong-Kvon u 54. minutu, dok je jedini strelac za naš tim bio Radosav Petrović tri minuta pre kraja.

Selekcija Srbije odigrala je slab meč u kombinovanom sastavu, a priliku da poboljša utisak Srbija će imati već za četiri dana kada u Melburnu igra protiv Australije.

Nakon ovog duela naš nacionalni tim putuje u Melburn gde za četiri dana igra utakmicu protiv Australije.Selektor Srbije Vladimir Petrović poveo je na put kombinovani tim, ali će reprezentaciju ipak predvoditi kapiten Dejan Stanković

Fudbaleru milanskog Intera ovo je 97. nastup za nacionalni tim, azanimljivo je da je pre 13 godina debitovao upravo protiv Južne Koreje postigavši dva gola.

Već u prvom minutu domaćin je imao dobru šansu posle brze akcije sa desne strane, a nakon nekoliko minuta igre na sredini terena domaćin je poveo u 14. minutu golom kapitena Parka Ču-Jonga, nakon centaršuta sa leve strane.

Odličnu priliku za izjednačenje Srbija je imala u 20. minutu. Centrirao je Tošić sa leve strane, Mirić je šutirao glavom, a golman domaćina je uz puno problema odbranio. Lopta se ipak odbila do Despotovića koji je natrčao i šutirao, golman Koreje ponovo je zakačio loptu, a ona se od prečke obila u polje.

I u nastavku prvog dela igralo se uglavnom između dva kaznena prostora, a u 34. minutu Radosav Petrović umalo je postigao gol sa pola terena. Fudbaler Partizana povukao je kontru, odlučio se da pokuša da iznenadi golmana Koreje iako je imao još tri saigrača u veoma dobroj poziciji, i malo je falilo da lopta završi u golu. Golman domaćine bio je potpuno zbunjen, sapleo se i pao je u gol, a lopta je na nesreću naše selekcija pogodila stativu.

Pet minuta kasnije Li Kun je imao stoprocentnu priliku da duplira prednost domaćina, izašao je sam ispred Šaranova, ali je golman OFK Beograda odlično reagovao. Minut kasnije Južna Koreja imala je još jednu polupriliku, ali je njihov pokušaj sa leve strane završio iznad gola Srbije, pa je posle 45 minuta ostalo 1:0.

Drugo poluvreme počelo je slično kao i prvo. Domaćin je krenuo znatno bolje i u 54. minutu je zasluženo duplirao prednost. Akcija je išla po desnoj strani, iskusni fudbaler Seltika Ča Du-Ri odlično je prošao i poslao perfektnu loptu na drugu stativu gde je neometan bio Kim Jong-Kvon.

U nastavku utakmice oba selektora izvršila su po nekoliko promena, a na terenu nije viđeno ništa preterano zanimljivo. Južna Koreja je i dalje igrala veoma borbeno i sa puno trčanja, a onda je u 87. minutu Radosav Petrović postigao fantastičan gol. Nakon solo prodora Tošića, odbrana domaćina nije uspela dobro da reaguje, lopta se odbila do Petrovića koji je prelepim udarcem plasirao u gornji desni ugao golmana Koreje za 2:1.

To je ipak bilo sve od naše selekcije, pošto je do kraja rezultat ostao nepromenjen i Koreja je zabeležila pobedu.

Srbija: Šaranov, Tomović, Kolarov, Subotić, Biševac, Kuzmanović, Tošić, Mirić, Petrović, Stanković, Despotović.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 1 mesec kasnije...

FIFA: Pad Srbije za dva mesta

Izvor: B92, zvanični sajt

Fudbalska reprezentacija Srbije zauzima 27. mesto na najnovijoj rang listi Svetske fudbalske federacije (FIFA), objavljenoj u sredu.

Srbija je u odnosu na prethodnu listu, od 29. juna, pala za dve pozicije, pošto su je pretekli Paragvaj i Peru, posle odličnih rezultata na 43. izdanju Kopa Amerika.

U proteklih mesec dana izabranici Vladimira Petrovića Pižona nisu igrali nijednu utakmicu pa selekcija Srbije i dalje ima 797 bodova.

Na samom vrhu nije bilo nikakvih promena, Španija je prva sa 1.588 bodova, 46 više od Holandije, dok je treća Nemačka. Najveći uspon među prvih deset imao je Urugvaj, koji je pre nekoliko dana osvojio šampionat Južne Amerike i sada je peta reprezentacija sveta posle skoka od 13 pozicija.

Četvrto mesto zauzima Brazil, uprkos eliminaciji u Argentini već u četvrtfinalu, a iza Urugvaja slede nacionalni timovi Engleske, Portugala, Italije, Hrvatske i Argentine. Uz Urugvaj, veliki skok imao je i Čile, koji je eliminisan u četvrtfinalu Kopa Amerika, a sada zauzima 11. mesto, posle napretka od 16 pozicija.

FIFA rang lista za 27. jul:

1. (1) Španija 1.588

2. (2) Holandija 1.542

3. (3) Nemačka 1.305

4. (5) Brazil 1.305

5. (18 ) Urugvaj 1.156

6. (4) Engleska 1.146

7. (7) Portugal 1.076

8. (6) Italija 1.059

9. (8 ) Hrvatska 1.033

10. (10) Argentina 1.013

...

27. (25) Srbija 797

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

SP2014: Hrvatska, Srbija, Belgija

Izvor: B92

U kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2014. godine Srbija će igrati u grupi A sa reprezentacijama Hrvatske, Belgije, Škotske, Makedonije i Velsa.

Grupa A: Hrvatska, Srbija, Belgija, Škotska, Makedonija, Vels

Grupa B: Italija, Danska, Češka, Bugarska, Jermenija, Malta

Grupa C: Nemačka, Švedska, R. Irska, Austrija, Farska ostrva, Kazahstan

Grupa D: Holandija, Turska, Mađarska, Rumunija, Estonija, Andora

Grupa E: Norveška, Slovenija, Švajcarska, Albanija, Kipar, Island

Grupa F: Poljska, Rusija, Izrael, Severna Irska, Azerbejdžan, Luksembruga

Grupa G: Grčka, Slovačka, Bosna i Hercegovina, Litvanija, Letonija, Lihtenštajn

Grupa H: Engleska, Crna Gora, Ukrajina, Poljska, Moldavija, San Marino

Grupa I: Španija, Francuska, Belorusija, Gruzija, Finska

Pa mi gotovo da nemamo nikakve šanse da odemo na svetsko prvenstvo. :hahaha:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 8 meseci kasnije...

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić potvrdio je za "Sport" da će Siniša Mihajlović biti novi selektor reprezentacije Srbije.

Iako je pre nekoliko dana istakao da pregovori još uvek traju i da će sve biti poznato tek krajem meseca, Karadžić je potvrdio da je saradnja dogovorena, za sada usmeno.

"Da, mislim da možemo reći da je Srbija na putu da dobije selektora kome veruje. Ostali su još neki detalji, ali to nisu stvari koje mogu da utiču na ostvarenje zajedničke želje", rekao je Karadžić.

On je istakao da će sve biti ozvaničeno nakon sastanka Izvršnog odbora kada će biti poznat i tačan datum promocije novog selektora od koga se očekuje da od igrača koji briljiraju u najboljim evropskim timovima napravi tim koji će u narednim godinama biti redovan učesnik najvećih takmičenja.

Karadžić je potvrdio da će novi selektor imati slična primanja kao njegovi prethodnici, ali manja od Radomira Antića. To znači da će Mihajlović od FSS-a godišnje dobijati oko 300.000 evra.

Već se spekuliše kako Mihajlović prati potencijalne kandidate za reprezentaciju koju pre početka Evropskog prvenstva u Ukrajini i Poljskoj očekuju tri jake provere, dueli sa prvakom Evrope i sveta Španijom, te protiv Francuske i Švedske.

Glavni cilj Srbije je da kroz novi ciklus kvalifikacija koje počinju u septembru izbori plasman na Svetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine.

Izmenjeno od strane člana Morpheus
Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 1 mesec kasnije...

Selektor srpskih fudbalera Siniša Mihajlović udaljio je sa priprema Adema Ljajića pošto nije hteo da peva himnu pred početak utakmice sa Španijom.

Fudbalski savez Srbije saopštio je da je Ljajić na taj način prekršio Sporazum o ponašanju koji je Mihajlović uveo za igrače nacionalnog tima, po imenovanju na mesto selektora.

„Selektor je održao sastanak sa Ljajićem. Po dobijanju informacije da Ljajić iz ličnih stavova nije pevao himnu Srbije i da tu neće biti promene, Siniša Mihajlović je saopštio igraču da se vrati kući“, piše u saopštenju Fudbalskog saveza Srbije.

To što je sada udaljen i tima ne znači da Ljajić ubuduće neće moći da igra za reprezentaciju, već da će se vratiti u tim kada promeni lični stav, obavesti selektora, i igrama i formom zasluži poziv.

„Fudbalski savez Srbije je saopštio još na promociji Siniše Mihajlovića da će mu pružiti svu podršku na putu uspostavljanja novih pravila ponašanja u reprezentaciji, a to čini i ovom prilikom. Pevanje nacionalne himne Srbije uoči utakmica je jedna od tačaka Sporazuma, a Ljajić je njegovim potpisom prihvatio da će se svih odredaba i pridržavati, što u subotu nije učinio“, dodaje se u saopštenju.

------------------------------------------------------------------------------

Apsolutno podržavam. Mi smo verovatno jedna od retkih reprezentacija (pa i zemalja) u kojoj polovina reprezentativaca i građana ne zna tekst sopstvene himne. Mihajlović je bio u pravu što je tražio od članova tima da nauče tekst nacionalne himne i da ga pevaju. Ljajić može imati nacionalna osećanja kakva hoće, ali Bože pravde nije srpska nacionalna himna, već himna Republike Srbije.

I ako zanemarimo neki nacionalni momenat - Ljajić je potpisao sporazum, formu ugovora, i time se obavezao da postupa u skladu sa odredbama ugovora. Ako ugovor prekršimo bilo gde, pa i u nacionalnom fudbalskom timu - jedina logična posledica je njegov raskid na našu štetu.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Ne znam...

Ceo dan citam komentare ljudi na ovu vest i nikako da se opredelim.

Na kraju mogu jedino da tumacim ovako... Mihajlovic je svim reprezentativcima rekao "sta se mora". Ako ne zelis da pevas himnu onda si to odmah morao da kazes. Ako si racunao da ces se provuci na "poznanstvo" sa selektorom (jer ti je bio trener u Fiorentini) onda si se z'aebo. A selektor je morao na "prvu" biti od reci. Jer da je ovo propustio kraja popustanju ne bi bilo.

Mislim da ce vreme najbolje pokazati da li je i koliko ovo bio dobar potez.

Ps. Mnogi zameraju da u je nasa himna previse religiozna i monarhisticka. Ja jre vise dozivljavam kao melodiju koja mi izaziva zmarce, nego sto se udubljujem u tekst. Ne znam...mozda je ovo za posebnu temu u "Drustvu".

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Pazi, sadržaj teksta himne je nebitan, ali 100% nebitan u ovom slučaju. Ni ja nisam monarhista, a hrišćanski vernik ni pod tačkom razno, ali taj tekst je trenutno važeći i niko me ne pita za mišljenje u vezi njega. Pravilo kaže da ako želi da igram za reprezentaciju moram da (1) znam taj tekst i (2) ga pevam pre utakmice. Jasno i jednostavno. Bio Ljajić Srbin, Kinez, Pakistanac ili Bošnjak, musliman, budista, katolik ili pravoslavac, on mora da peva tekst svoje himne pre utakmice i to je potpisao pre par dana. Sad se odjednom setio da ga tekst vređa, malo morgen.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Nas dvojica se ustvari 100% slazemo! :kez:

Meni to bas lici da je Ljajic onako kao mufljuz hteo da izigra ono sto zovu Sporazum o igranju za reprezentaciju (bas bih voleo da vidim sta jos pise u njemu :) ).

Ja na patriotizam i gledam tako. Nisam cisti Srbin (i otac i deda mi bili nestasni i po Kraljevini i po SFRJ :kez: ), ali VOLIM ovu zemlju i njena zastava i himna su mi svetinja.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Srbija poražena i u Remsu

IZVOR. B92 | A. KOVAČEVIĆ

Reprezentacija Srbije doživela je i drugi poraz na turneji po zapadnoj Evropi, ponovo je izgubila 2:0, ovaj put od Francuske. Siniša Mihajlović meč u Remsu počeo je u potpuno izmenjenom postavu u odnosu na poraz od Španije (2:0), a mada su "orlovi" imali više prostora za igru u napadu, očajno su igrali u odbrani. Francuzi su dominirali u prvom delu i već do 15. minuta postigli dva gola preko Riberija i Malude. U drugom su domaćini usporili, odbrana Srbije je igrala mnogo bolje, a napad nekoliko puta ugrozila rivala.

Početak meča u Rmesu obeležilo je nekoliko oštrih startova oba tima, pre svega Francuza, mada je već u šestom minutu zbog povrede teren napustio Jan M'Vila koga je zamenio Alu Dijara.

Za razliku od meča sa Španijom srpski tim je imao mnogo više prostora za igru. Pokušaja da se postigne gol nije bilo ni na jednoj strani u prvih deset minuta.

Međutim, samo minut nakon što je Šćepović bio u dobroj poziciji. Riberi je izdržao duel sa Ninkovom, 'navukao' tri igrača na sebe i proigrao Klišija na levoj strani koji je obmah loptu ubacio na peterac. Brkić je loptu izbacio ali po sredini kaznenog, a Riberi je naleteo na nju i neometan poluvolejom je zakucao u mrežu za 1:0. U sledećem napadu Srbija je ponovo stigla samo do kaznenog prostora, a Janković je bio malo sporiji dobre lopte Šćepovića na levu stranu. Domaćin je nastavio da preti iz polukontri, a posle duplog pasa Benzema izlazi sam na Brkića koji ovaj put mnogo bolje interveniše.

Ipak, već u 16. minutu Francuska je povela 2:0. Janković je izgubio loptu na 30 metara od gola, ona je stigal do Florana Malude koji je imao mnogo prostora, namestio se na šut i snažno opalio levom nogom, a Brkić nije uspeo da zaustavi loptu.

Dva primljena gola u potpunosti su izbacila iz ritma "orlove", a to su Francuzi sjajno koristili, te uz slabu uigranos nove formacije sa igračem manje u odbrani opasno pretili golu Brkića.

Tek u 25. minutu Srbija je nešto konkretnije pokušala da ugrozi Lorisa. Janković je bio brži od Revelijea na levoj strani, petom je ostavio loptu Mladenoviću koji je odlično centrirao, ali je ispred Šćepovića glavom intervenisao Košjelni. U istoj akciji pokušao je Ninkov, ali ne baš najbolje.

Francuzi su nastavili da dominiraju sredinom terena i drže loptu u nogama skoro sve vreme (68%), koj je srpski tim bezuspešno pokušavao da pokrene akciju iz poslednje linije. U 40. minutu Francuzi su "sasuli" kanonadu ka golu Brkića, prvo je gol Srbije spasao kapiten Ivanović pošto je Benzema petom promašio loptu, a potom u istom napadu i golman reprezentacije. Srbija je bila nemoćna, Francuzi su prolazili kuda žele, kada žele, kako žele. Krajem poluvremena malobrojni navijači Srbije ponovo su nadjačali domaćine, ohrabrili "Bele orlove" i pružili podršku selektoru uzvikivajući: "Siniša, Siniša".

Mnogo mirnije se igralo u nastavku meča, Francuzi su malo usporili, a odbrana Srbije se konačno konsolidovala. Naš tim je opasno zapretio iz slobodnog udarca kada je Bane Ivanović šutirao malo iznad prečke Lorisovog gola. Bez pravih uzbuđenja, pola sata pre kraja selektori su počeli da menjaju, a Mihajlović je "tumbao" vezni red. Umesto Matića i Fejse ušli su Mijailović i Radovanović.

Ni u nastavku nije bilo mnogo promene na terenu, Francuzi nisu delovali zainteresovano da postignu i treći gol, pa su "orlovi" dobili više prostora. Najagilniji je bio Tadić koji je u 74. minutu prvi put direktno zapretio Lorisu, ali je golman Francuske bez problema uhvatio loptu. Pet minuta pre kraja Srbija je kontrolisala igru, a pokušaj koji je završio preko gola imao je i Tomić. To je bio i poslednji interesantan momenat, pa su "orlovi" poraženi 2:0. Za pet dana Srbiju očekuje poslednji meč na ovoj turneji, duel sa Švedskom u Stokholmu.

Rems, 18.000 gledalaca:

Francuska – Srbija 2:0 (2:0)

Riberi 12, Maluda 16

Srbija (3-4-2-1): Brkić – Ivanović, Maksimović, Rajković – Mladenović (Kolarov 60'), Matić (Mijailović 61'), Fejsa (Radovanović 60'), Ninkov – Tadić (Tomić 80'), Janković (Lazović 76') – Šćepović

Francuska (4-3-2-1): Loris – Kliši, Mekses (Rami 72'), Košjelni, Revelije – M'Vila (Dijara 6'), Maluda (Ben Arfa 76'), Kabaj (Martin 61) – Riberi (Žiru 60'), Nasri – Benzema (Žiru 60')

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Sudeci po dva poraza mislim da cemo doziveti fijasko u kvalifikacijama.

I sudeci po ova dva poraza nametnuto pevanje himne nije mnogo doprinelo

tom zajednistvu koje bi trebalo da poboljsa kvalitet igre i donese dobre rezultate.

Inace , podrzavam Adema Ljajica.

Koliko znam , u Ustavu pise da je ovo drzava srpskog naroda i svih njenih gradjana ( i ova formulacija mi je diskutabilna ) ....a koliko znam u tekstu himne se spomonje "srpski rod " i "boze pravde "".

Sporan je tekst jer favorizuje srpski narod i vernike ( pravoslavne ) a ovo je drzava u kojoj zive i pripadnici drugih nacionalnih zajednica , drugih veroispovesti, ateista....

Zar nije dovoljni stojati mirno i tako ispostovati zemlju za koju nastupas , a ne jos i pevati tekst ,

jer u njemu su gradjani ove drzave koji nisu Srbi , ne spominju pa ispada da su gradjani drugog reda ..

suprotno od onog sto pise na papiru belom koji se zove Ustav a po kojem su svi ravnopravni.

I sam ugovor je totalni nonsens.

Glupost.

Diktatorsko uterivanje patriotizma.

Imas ga ili ga nemas.

Pokazujes ga zalaganjem na terenu , treniranjem za reprezentaciju preko leta iako bi se mogao suncati na moru, igranjem za reprezentaciju Srbije iako bi mogao igrati za neku drugu kao Ljajic naprimer, a ne pevanjem himne.

I koliko ljudi ne zna tekst himne napamet ?

90 %?

Nije je pevao ni novi , vrli Predsednik na svojoj inauguraciji.

Cega se jos mogao setiti Miha prilikom sastavljanja ugovora ?

Da se prilikom intoniranja himne obavezno dignu 3 prsta u zrak.?

Obavezno se prekrstiti pre i posle intoniranja himne?

Mihajlovica zvanog Miha bi trebalo cim pre vratiti u Italiju jer ionako ima italijansko drzavljanstvo

pa bi mogao nauciti decu da pricaju srpski jezik ( himnu ne moraju znati ) kada se vec tako gleda na stvari.

Jos jedan licemerni """patriota "" diktatorski raspolozen.

A oni donose samo poraze.

I dosada (dva ) ...i ubuduce.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Par crtica:

1. Ova država se zove Srbija i u njoj dve trećine (četiri petine bez Kosova) stanovnika čine etnički Srbi. Himna ne može biti posvećena marsovcima. Može biti etnički neutralna, ali takva trenutno nije. Poštuje se onakvom kakva jeste. Da li u engleskoj himni, koja se bavi spasavanjem kraljice, svi drugi građani osim kraljice predstavljaju građane drugog reda? Naravno da ne. Da li u francuskoj Marseljezi, koja pominje borbu Francuza za slobodu ima tragova diskrimininacije? Ne.

2. Mihajlović se nalazi na poziciji selektora fudbalske reprezentacije Srbije, i kao takav deluje. Ko su mu deca i supruga i kojim jezikom govore nebitno je. Kada bi Mihajlović bio selektor Azerbejdžana, dabome da bi u dogovoru sa savezom forsirao Azerbejdžansku himnu. Msm, cela priča je nebulozna, ali ne mogu da ne prokomentarišem priču o diskriminaciji u državnoj himni, jbt. :roll:

3. Prvi mačići se u vodu bacaju, može se tim uigrati do početka kvalifikacija.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 2 sedmica kasnije...

Mislim da je bitan tekst himne jer upravo zbog njega se neko u njemu ne pronalalazi.

Onaj ko nije srpske nacionalnosti.

Kada bi isli dalje sta bi se desilo ako bi i drugi sledili Mihajlovicev primer.?

Recimo Nadja Higl isto ne zeli da peva himnu.

Sta bi trebalo ?

Zabraniti joj da ucestvuje na Olimpijadi.

Ili smeniti predsednika jer ni on nije pevao himnu.

Mislim da nije bitno koliko je procenata srba u drzavi , vec da postoje i pripadnici druge nacionalnosti.

Koliko znam spanska himna nema tekst ali da ga ima ne verujem da bi igraci Barselone pevali himnu.

Kriva je ta ideja da se napravi ugovor kako se mora pevati himna.

Cemu taj ugovor /?

Da se pojaca zajednistvo ?

Podigne moral ?

U ove tri utakmice ne vidim da je pevanje himne tome pomoglo.

Sve tri utakmice smo izgubili.

U engleskoj himni se peva o engleskoj kraljici ali ne verujem da su svi englezi pristalice monarhije.

Verovatno je i ne pevaju kao sto je i neki engleski sportisti ne pevaju.

Ili uzmi marseljezu.

Jedno vreme su francusku reprezentaciju (prvi tim ) cinili igraci iz bivsih francuskih kolonija.

Retko ko je pevao himnu.

Zidan , ja mislim , nikada.

I trebalo ga je izbaciti iz reprezentacije da je. kojim slucajem selektor bio neko slican Mihi.

Svojom igrom , zalaganjem je najbolje predstavljao zemlju za koju nastupa.

I gledajuci , naprimer , nase odbojkase, koji nemusto , mrdaju usnama dok se intonira himna tako da bi

bolje bilo i da ne pokusavaju da je pevaju.

Gledajucu par utakmica na ovom prvenstvu isto neki igraci ne pevaju.

Eto u hrvatskoj 2 ..3 igraca je ne pevaju kao ni selektor Bilic.

Naravno da je nebitno ko su mu deca i supruga ali ako vec zahtevas i forsiras patriotizam na takav nacin ,

pravljenjem ugovora onda daj prvi licni primer.

Ili uzmi, naprimer, hipoteticki da je Mihajlovic drzavljanin Azarbejdzana i da igra za reprezentaciju.

da li bi pevao himnu?

Sumnjam.

Ostajem pri tom da mi je nebulozan sam taj ugovor koji je samo stvorio probleme , podigao politicke tenzije za cim nije bilo razloga.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Ko nema poštovanja prema obeležjima države, ne treba da je predstavlja i tačka. Tekst himne sporan? Uuuuu jbte, kakve sve himne postoje pa ih niko nije menjao zbog toga što se nekome eventualno nije dopala ili se nije u istoj pronašao. Što kaže Đoka Vukadinović, Albanci su pevali Hej Sloveni, Mađari su je pevali, Rumuni, svi bre iako Sloveni nisu bili. I naravno da niko nije pravio pitanje teksta himne čak ni u državi gde se po ključu vodilo računa o narodnostima čiji su pripadnici redom poštovali himnu a sada bi neki da se pišmane i odbijaju da je pevaju. Nije nego. Enivej :ok::ok::ok: za Mihu.

Ljajić je odbio da peva himnu. Isto kao i da je odbio da nosi dres Srbije.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Ko nema poštovanja prema obeležjima države, ne treba da je predstavlja i tačka.

.

Dobro.

Nemanja Vidic nije pevao himnu.

Nije trebao da igra za reprezentaciju.

Stotine sportista nisu trebali da igraju za reprezentaciju zbog cutanja kada se intonira himna.

Oni sportisti koji znaju samo dve reci od himne imaju pravo da odigraju samo dve utakmice.

Koliko reci himne znas toliko puta mozes igrati za reprezentaciju.

Ni manje ni vise.

I tacka.

Tekst himne sporan?

naravno da je sporan.

"srpske zemlje """naprimer.

Mozes li da mi navedes taksativno koje su to sve srpske zemlje.

Karlovac ...Karlobag .....?

Ili tu spada i neki kvart u Cikagu.?

Što kaže Đoka Vukadinović

Djoka zvani Djordje ...stari Vlah pa ce na taj nacin verovatno uci u skupstinu.

To dovoljno govori o njemu.

Albanci su pevali Hej Sloveni, Mađari su je pevali, Rumuni, svi bre

nisu je pevali svi ...jer nije bilo takvog diktatorskog ugovora ali se ti toga ne secas pa ti i ne zameram

sto si ovo napisao.

Ali , uzmimo da jesu.

Svi su je pevali osim :

http://www.youtube.com/watch?v=m8alHBkn18Y&feature=player_detailpage

Sinise Mihajlovica zvanog Miha.:)

I deset njegovih saigraca.

Toliko o njegovom postovanju drzave u kojoj je trenutno ziveo.:uredu:

Princip je princip zar ne ?

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Vidi, nije pevao nije = neće da peva. Ogromna je razlika! Ljajić je odbio da peva i tu nastaje problem, već sam to obrazložio na nekoj drugoj temi. Ako Vidić odbija da peva himnu itekako ne treba da nosi ni dres Srbije, ovo se ne odnosi samo na Ljajića.

Drugo, dobro da li si ti ozbiljan kada napišeš da je tekst himne sporan? Šta misliš da li je tekst Nemačke himne sporan? Pa im se savršeno 'ebe da ga menjaju. Himna Italije? Ili ne znam, Turske? Stvarno je suludo baviti se ovim stvarima na ovakav način, hajde da napišemo himnu koja će svima da bude po meri :lol:

Đoka Vukadinović je čo'ek intelekturalac, a manjinska stranka nije obavezno stranka koju čine pripadnici nacionalne manjine, već stranka koja se obavezuje da će posebno zastupati interese određene nacionalne manjine.

Hej Sloveni su pevali, kao slavuji, ima dosta i onih koji se sećaju, a ima i snimaka gde se to može lepo videti. I ponavljam, nije pevao i odbio je da peva su dve veoma različite stvari. Enivej Miha nije pevao himnu kojoj je zviždao ceo narod, Bože pravde je pevao i peva je.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 2 godina kasnije...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...