Idi na sadržaj

Preporučene poruke

Moja ( NS ) kuma i ja krenemo u avanturu sa GPS navigacijom do BG.

Kum nam lepo sve to dao, upali, prebacio na srpski jezik... ali nam ne reče da moramo ukucati tačnu adresu mesta gde idemo, tj, ulicu i broj.

Ne vredi ona varijante Sava Centar...ili Bioskop taj i taj...mora ulica.

Onda je usledilo zvanje telefonom nekog iz BG da nam kaže tačnu ulicu ( uz put nam taj lepo i objasnio kako da stignemo do odredišta) i krenemo nas tri na put..daleko je BG....Taman smo izašle na autoput, ona treća što je sedela pozadi, zamoli me da joj ga dodam da ona to malo detaljnije pogleda.mislim tu "skalameriju"...i naravno nešto je čačnula, pa se sve lepo zakucalo...kao DVD na naj napetijem delu filma... :lol: i :fijuk: vrati mi ga nazad. Vidim ja put odmiče ali se slika na monitoru ne pomera, ćuti ona što treba da priča...onaj autić stoji još uvek na istom mestu....Jedva ga "probudismo" da nastavi da "vozi dalje"...po onom ekranu.

Stigli mi u BG-svaka mu čast, lepo nas vodio.

Vreme polaska za NS...jedan sat po ponoći..mrkli mrak...ajd sad da mi krenemo iz te nedođije nazad....taman ga ja lepo upalim, on pokaže gde se nalazimo..počne ona "tetkica" da priča ( a ima leeeeeep glas..) cap-prazna baterija!!

Sunce ti žarko...mrkli mrak, nigde nikog...

Onda je bilo-kartu čitaj, seljaka pitaj...

Stigosmo kući preko Male Krsne i Lapova...A kum nam se 3 dana smejao!

Izmenjeno od strane člana vesticara
Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Imam neku GARMIN vec par godina, nije losa ali je stariji model pa nema opciju da iskljucis auto puteve (recimo zbog naplatnih rampi) tako da kako god si pozicioniran ona izracunava najkraci put do odredista sto najcesce ukljucuje auto puteve.

Za razliku od onda kad sam je kupila, Srbija je sada mnogo bolje pokrivena, skines sa neta mapu i ucitas je i imas sve puteve i ulice cak i u onim mestima gde je Bog rekao laku noc.. Po vecim gradovima nikad nije ni bio problem.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 3 meseci kasnije...

Savet:

Obavezno uzeti uredjaj sa I-Go softverom. Takva se moze obiti i da mu se zameni besplatno mapa, pa na pr. kupis jeftiniju verziju sa mapama istocnoevropskih drzava a ugradis piratsku mapu cele evrope. Obzirom da se mape stalno azuriraju, vazno je da se mogu nabavljati za dz.

Mozes ukucati i Sava Centar i Molovu pumpu, samo to u posebnom meniju.

Moras podesiti vrstu puta, zelis li izbeci zemljane puteve ili naplatne rampe.

Zgodno je uzeti neku sa vecim displejom.

Baterija mu je svakako slaba i uzalud se puni, bez punjaca ne moze dugo da drzi.

Ima jednu veliku prednost, tvoj auto uvek pokaze vecu brzinu od one sa kojim ides. GPS tacno meri i prikazuje tvoju brzinu, pa kada na kolima pise 130, ti zapravo vozis tacno sa 120 i murija te ne moze kazniti.

Zeznu me samo kruzni tokovi, kad kaze izadji na drugom izlazu, on zapravo misli na treci...

Mozes menjati i sam I-Go softver (ili je to u mapi, pojma nemam) nova verzija mape ima drugacije menije, ali ima i glupih softvera koje bas nerviraju sa podesavanjem odnosno nesnalazenjem u menijima.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...