Idi na sadržaj

Kakvu muziku slušate?


Preporučene poruke

Jedno od pitanja na koje mi je najteže dati odgovor. Nisam od onih koji se kao pijani uhvate jednog muzičkog pravca, jedne grupe ili jednog izvođača, pa ne znaju ni za šta drugo.Tako da moj odgovor uglavnom glasi: Sve! To ne znači da volim svu muziku bez obzira na poreklo i vrstu, već da za svaku od njih postoji vreme i mesto kad mi odgovaraju.

Tako da... volim i house/techno/itd... i stari domaći pop i rock ...i metal (retko, ali da) ...i narodnjake (kad zatreba lomljenje čaša oko stola) ..ponekad nisam gadljiv ni na operu. :kez:

Šta vi slušate?

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Pa dobro, kao i svako, imam neki pravac koji mi najviše godi uhu i koji preferiram kući da slušam i da maltretiram svoj player.

U mom slučaju to su hip-hop, rnb, house i u novije vrijeme sve više me fascinira muzika sa primjesama gypsy jazz prizvuka.:ok:

Ali kao dijete sa ravničarsko-brdski korjenima, moj organizam ne može da bude imun na zvuke truba i harmonike, pa često uz čašicu volim izvorne zvuke sa Balkana. :kez:

Naravno, ništa previše egzotično, kao što su npr. Sinan Sakić, Maje Marijane i tako to...zna se, Haris Dž. & co. i taako.

Volim i klasičnu muziku, malo manje opere, ali sada ove neke modernije varijante svakako probavljam.

Eh da, i new age muzika je sve više zastupljena kod mene. :ok:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

:jok:

Nisam za svaku muziku...nekada davno sam stvarno mogla da se krećem u raznim krugovima i slušam sve po redu, a sad...:jok:

To sam definitivno zaključila na dočeku ove godine kada sam silom prilika završila u kafani uz narodnjake (pevaljka sa bendom :blink: ) i kada sam zaključila da su svi u lokalu u elementu, vesele se, pevaju i igraju, a ja :blink: nisam mogla da dođem sebi dva dana posle toga...

Muzika iz mog doba, kada sam odrastala, stari dobri pop, rock, čak i onaj dance je :ok:

Ima dana kada volim da odem do pozorišta na balet, operu... to mi prija i uživam u celokupnom ambijentu...al' ćirilica...:jok: ne mogu... I tamburaše nisam davno posetila, nisam sigurna ni da li bi mi tamo bilo lepo...u nekoj kafanici uz dobro vino...moooždaaa....

Ima i nove muzike koja mi se sviđa i mogu da slušam... nađe se... nisam baš toliko probirljiva...

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Ja slusam Grand Show, volim da ih vidim onako sa 150kg shminke na sebi, kako kreshte, vriste i dernjaju se..to me ispunjava..jos kad neko od njih uzme malo vecu dozu neke lake droge kao heroin na primer, onda ih je tako lepo slusati kako preplicu jezikom pokusavajuci da izgovore nesto sto ni oni sami ne znaju sta znachi...:jok:

Volim dosta toga da chujem, najvise volim da slusam bilo kog muzicara koji daje sve od sebe da odsvira nesto, to moze biti od rock-a do najtezeg metala, mora biti melodicno i mora biti tesko za sviranje da bi mi se svidelo.

Ponekad naravno volim chuti solo izvodjache na klaviru, violini, harfi i drugim instrumentima..

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Volim klasicnu,rock,punk,rege,jazz,blues pogotovo. Nisam vezana za jedan pravac...volim takodje i trubache kada sam pod gasom....techno,tuc muc,muziku 21 veka ne podnosim,mada sam je pre slushala...uglavnom psihodelija je bila u to vreme aktuelna,al pocela je jako da mi smeta. Volim da slusham svu muziku koja me inspirishe,koja mi donese sklad i harmoniju ili potpuno obrnuto,bes i agoniju :)

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 2 sedmica kasnije...

Slusam zaista mnogo zanrova muzike...Tacnije :Punk,rock,ska,oi,jazz,blues,regge,chill, metal,drum an bass,soul,classicu and more and more...Najvise volim da slusam Ekv,Korpiklanni,Partibrejkerse,Gobline,Haustor,Smak,Nirvanu,Deep Purple,Ramonse,Pistolse i sve slicno tome...:)

Slobodno mogu da prepisem od tebe, jer se to slusa i u mojoj kuci...tacnije receno, takvi zvuci dopiru iz sobe mog klinca. Ponosna zbog toga, sto smo izbegli onaj 'turbo grand trend' (jer priznajem da je postojao strah od 'inficiranja' sundom). Za svoju dusu volim da slusam i evergrin muziku (a po licnom nahodjenju, tu ubrajam i pop, i rock, i bluz, i dzez, itd...sve one pesme koje su kvalitetom odolele vremenu).

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Nekada sam slušao uglavnom rok i kafansku muziku. Rok sam slušao jer sam ga voleo, a kafansku jer sam često broravio u kafani. Vremenom sam se sve više okretao prema džezu, ali rok i dalje volim, ali boga mi i tamburaše pa i trubače. Nikako, ali baš nikako, ne mogu da slušam turbo folk, ili kako li se to već sada zove. Na žalost nemam vremena da ažuriram svoj repertoar slušanja sa savremenom kvalitetnom muzikom, ali tu se oslanjam na pojedine prijatelje i poznanike koji umeju da mi preporuče "nešto novo a dobro"...

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 2 meseci kasnije...

Jos jedna muzicka svastara calling.

Od svakog pravca mogu sebi da pronadjem nesto sto mi se dopada. Nisam zatvorena po tom pitanju. Od rocka, preko narodnjaka, do tehno muzike i opere. Muzicki poceTci mi krecu od Madone, Majkl Dzeksona i Gansa, dalje evoluiram uz Dr. Igija i Fanki Dzi ( :ajme: ), pocinjem da slusam Ateist Rep, i nastavljam u pravcu skolovanja sa rock mjuzom, i domacom i stranom. E.. Tu mi se gubi trag u kafani. Tu pocinjem da slusam intenzivno narodnjake. Ali, bas - bas narodnjake. Medjutim, narodnjake nikad nisam slusala privatno, osim po rodjendanima i diskotekama. R'n'b mjuzu i ostalu noviju slusam na preskoke i ono sto mi se dopadne.

Muzika koju privatno slusam je rock, u svim varijantama, uvek, nepresusno :rnr: Nemam ja neki pardon po pitanju muzike. Obozavam da izadjem na lajv narodnjake, pa da se napijem kao mali majmun. Medjutim, na takve vrste posela idem samo sa odabranim drustvom. I ona parola, ako si sa dobrim drustvom svaka ti je muzika dobra, je promasena. Necu sa zakletim BajomMalimKnindzovcem da idem na Whitesnake, isto kao sto mene nece voditi na koncert Mileta Kitica. Rock svirke su bile i ostace nesto najbolje sto postoji (citaj: Moto - susret :uzbud: ). Sa godinama sam iskristalisala svoj ionako istumban muzicki ukus, tako da, slusam ono sto mi se dopadne.

Klasicnu muziku slusam kad hocu da se odmorim i uzivam.

Tamburase obozavam a trubace ne podnosim.

Jedna od najvecih zali ostaje mi sto nisam upisala Muzikologiju na Akademiji, jer ne umem da sviram klavir.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 1 mesec kasnije...

Dobru.

......... meni dobru :uredu:

Meni dobar Etno

Meni dobru Ambijentalnu

Meni dobar DenS

Meni dobar Rege

Meni dobar DžeZ

Meni dobar Kantri

Meni dobar FanKi

Meni dobar Rok, Progresiv rok, Hard rok, Pank rok, Rock’n roll

Meni dobar Hejvi

Meni dobar PoP

Meni dobar ReP

Meni dobar GotiK

Meni dobar HaUs

Meni dobar Ska

Meni dobar Tehno

Meni dobar HipHop

Meni dobar GospEl

Meni dobar SouL

Meni dobar Hybrid

Meni dobru ElekroNiCu

Meni dobru AlTernativ-u

i mom uhu milozvučne folk pi(n)kanterije. d52b4d23.gif

Jedni mi služe za što bolje potonuće, drugi za vađenje, treći za dizanje, četvrti za plaKanje, peti za razmišljanje, šesti za filoSofiranje, sedmi za šiZenje, osmi za gaženje loPte, deveti za speedWay, deseti za bacanje u traNs.. i tako

svi imaju neku misiju.. neki zadatak.

Koji niko drugi ne mož da odRadi... kao (meni dobra) musiCa. 9c6f55ef.gif

ja sam ustvari maniJak :( muziČki manijak

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 3 godina kasnije...

Upravo kako je @Glisha :srce:  opisala. 
Mogu da čujem sve i svašta, ali da slušam - malo teže. 

Od klasike do kičerice. 
Mada i ta kičerica ima svoju ''težinu'' u specifičnim raspoloženjima. 
 

I tačno je da namenski ''konzumiram'' pojedine vrste muzičkih pravaca.

 

Play liste su mi šarenolike, zato i jesu pod ključem. 

To su moje boje (colori) 
 

 

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 4 meseci kasnije...
  • 2 sedmica kasnije...

Nisam svaštar i nikada neću biti :beyond: 

zaista sam prevazišla ono doba da zbog dobrog društva

mogu trpeti muziku koju do tad, nikad ne bih istrpela ni minut :jok: 

Odrasla sam uz zaista neverovatne melodije,

a i sama sam, kasnije, slušala i birala šta mi godi i šta ne...

Tako da, narodnjake - jaaakooo teško... i to vrlo vrlo mali izbor pesama i izvođača...

neki tehno, rejv ili kako se već ono udaranje po mozgu zove - vrlo vrrrrlo teško...

 

Prema tome, daleko sam od svaštoslušača :lol: 

(kako sam izvela ovu reč, ko deca u vrtiću :lol: )

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...