Idi na sadržaj

Preporučene poruke

  • 2 godina kasnije...
  • Odgovori 556
  • Otvoreno
  • Poslednji odgovor

Članovi sa najviše poruka u ovoj temi

Članovi sa najviše poruka u ovoj temi

Popularne poruke

Volim kad me 'vako danima tera maler... tera tera tera tera teeeeraaaaa pa ga trpim trpim trpim trpim pa ćutim ćutim ćutim pa mu se sklanjam sklanjam sklanjam.. sklanjam a onda mu se okrenem p

Volim...  ovakav dan kad mi bude sve taman...

Volim taj trenutak... zatečenost... Muk... pogled... Minirana do tabana... Volim :srce:

Utorke. 
Svaki dan. 
Svaki minut. 
Hrabre žene. 
Pre godinak dana sam bila kao oparena, kada sam čula da je moja ex komšinica u veoma teškom stanju. Smeštena je u duševnu bolnicu. Glavna asocijacija na nju mi je pogled sa terase, dok smo se  malac i ja igrali u ogromnoj plavoj kadici. Pogled prepun miline i čežnje.. jer i ona ima dete.. koje sada ima svoju porodicu. 
Udala se sa 17.. za grmalja.. galamdžiju. Ne znam šta je sve trpela i neću da grešim dušu. 
Prvi put su  je pustili kući na Sv. Nikolu. Kaže mi druga komšinica: ''Ne bi je prepoznala.. jedva se kreće.. ''. 
U junu, svratimo do prodavnice mobilnih telefona, pored nje je pekara. Kad ono - ONA. Pitala sam je: ''Smem li da te zagrlim?'' - ''Nemoj, zbog Corone''. Uspela je, izašla je iz pakla.. da.. videlo se da je na sedativima, ali je izašla iz kuće i nastavila da se bori. Popričale smo.. svaka je nastavila svojim putem. 
Pre neko jutro, vraćam se posle posla.. kaže mi komšinica (druga) isto veliki borac.. ''B.. je napustila muža i vratila se u Bosnu, kod majke i sestre, nema izvora prihoda, ne znam kako će..''
Prva reakcija je šok.. Odgovorila sam (ja i moja jezičina) - ''Niko od nas ne zna, šta ga čeka iza krivine. Ja njenog muža nisam mogla da trpim, zbog galame, koju je pravio gde god  da se pojavio, ali to je bio moj problem. I garantujem da je većinu problema gomilala i završila u bolnici zahvaljujući njemu. Ona je pronašla spas. Izvor prihoda? - 'leba i soli da jede, samo neka ima svoj mir, koji ne mogu da kompenzuju ni full sređena dva stana i nova kuća u centru sela''. Znam da je tamo srećna. To joj od sveg srca želim. Trebalo je imati petlju i otići. Posle svega. 
Molim da mi se ne spočita :)  da sam subjektivno na ženskoj strani. Samo verujem da svako od nas zaslužuje sreću, a sreća je stvar izbora. Svaki izbor ima i svoje posledice - evidentno. To je već druga priča. 
 

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Viđao sam često takve situacije gde žena celokupnu svoju egzistenciju prepusti u ruke muškarcu... ostatak patrijarhalne prošlosti/sadašnjosti. Ponekad to i funkcioniše, ličnosti koje se nadopunjavaju na neke druge načine, ali treba baš da se poklope dve psihe za tako nešto. Ali kad ne funkcioniše... ume da bude gadno. Žena je tad praktično u ropskom položaju, pod svakodnevnom psihičkom torturom u lošem braku. Ako ostane, nesrećna do kraja života. Ako ode, jako često mora sve od nule, verovatno i sa dodatnim teretom raspuštenice koji joj nameće društvo koje ne zna i ne želi da vidi kroz šta je prošla ...i to je zastrašujuće. Jako često i previše zastrašujuće za prvi korak. Skok u ambis. 

I nema tu spočitavanja, tu mora da se bude na ženskoj strani. Odgovornosti verovatno ima na obe strane, ali su posledice isključivo po nju.

I savremeni feminizam je tu odlutao u bespuća rodne teorije, kvota za zastupljenost u ovome ili onome... ovo je momenat na koji treba da se ukazuje i gde treba da se pomogne. Ne gluposti kojima se trenutno bave. 

...

Da ne bude ceo post reakcija na Miin ( :lol: )... volim kad mi se šeretski nasmeši na moje izvale i što počinje da me zadirkuje sad kad se opustila u mom prisustvu i shvatila koliko je u meni sve do tabana minirano. 

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 3 sedmica kasnije...
On 10/20/2020 at 5:45 AM, Mia said:


Molim da mi se ne spočita :)  da sam subjektivno na ženskoj strani. Samo verujem da svako od nas zaslužuje sreću, a sreća je stvar izbora. Svaki izbor ima i svoje posledice - evidentno. To je već druga priča. 
 

Slažem se sa tobom, svako ima svoj izbor.

Svašta sam prošla, i svakojake priče su me pratile dok sam se borila...

A posle svega, mogu samo da kažem ~ radila sam kako sam mislila da je najbolje po moju decu i mislim da nisam pogrešila. Ne volim ljude koji su me osuđivali, koji su me kritikovali, pričali iza leđa... jer, na kraju - niko od njih nije bio u mojim cipelama i nema pojma kako to izgleda :beyond:

 

Ali da se vratim na temu,

Volim... kad se sa nekim razumem sa malo reči, ili samo pogledom, jednim gestom, podizanjem obrve ... :srce: 

volim... kada neki ljudi dele sa mnom loše dane i kada možemo zajedno da se borimo da bude bolje, 

a isto tako umemo podeliti i radost :zagrljaj:

To su neprocenjive stvari koje treba sačuvati u ovo ludo vreme :srce: 

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 11 meseci kasnije...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.




×
×
  • Create New...