Sve od krompira

10 poruka u ovoj temi

Napisano · Prijavi poruku

Sve od krompira !

Od glavna jela, do priloge, pite itd, svasta se moze pripremiti od ovog povrca, koje je sastavni (a moze se reci i glavni) deo svacije kuhinje.

Imate zanimljive recepte? Podelite ih sa nama!

Evo jedan moj specijalitet - jednostavno. a ukusno!

Krompiri sa susamom

photo0221.th.jpg

800 g krompira

3 kasike susama

3 kasike prezle

putera

Kuvati neoguljeni krompir u slanoj vodi oko 20 - 25 minuta. Preliti ga odmah hladnom vodom i oljustiti. Vece krompire preseci na manje komade, a manje krompire ostaviti cele. Na puteru proprziti prezlu i susam (dok postanu baron). Dodati krompir i proprziti oko 3- 4 minuta. Servirati toplo kao prilog uz meso ili ribu.

Inace ja sam stavila malo soli, pa suprugu nije bilo slano i zacinio nekom pikantnom vegetom. Bas je dobro bilo.

Duga 12 se sviđa ovo

Podeli ovu poruku


Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Napisano · Prijavi poruku

Piroske

1 kvasac

2 veca krompira

100 g mleka

2 zumanca

50 g margarina

brasno po potrebi

- fil po zelji (sir, sunka, pica fil itd)

- belanca i prezla za przenje

Ostaviti kvasac da nadodje. Krompire skuvati al dente (da ne bude skroz skuvano i meko) . Izgnjeiti ih viljuskom, dodati margarin, zumanca, mleko i kvasac. Dodavati brasno i umesti testo (da ne bude previse tvrdo). Ostaviti jedan sat da nadodje...Razvuci koru debeljinom 1 sm...seci pravougaonike (velicina po zelji)...Nafilovati , umotati i odma prziti. Pre przenja u vrelom ulju namociti ih u belance, pa u prezlu...

Podeli ovu poruku


Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Napisano · Prijavi poruku

Krompir sa medom

Potrebno:

- 5 - 6 krompira

- med

- so, biber i ulje

Krompir se oljusti i isece na kriske (kao za paprikas), osoli dobro, malo pobiberi i stavi u djuvec tepsiju pa u rernu da se skuva - zapece. Znaci, poklopis ga tako i ostavis neko vreme da omeksa od pare. Kad je otprilike na pola mekan (znaci, polu - ziv odokativno), izvadis tepsiju iz rerne i prelijes medom, pa vratis nazad, i tako par puta, dok se taj secer iz meda malo ne karamelizuje, da bude crnokasto braon. Super je i kad zagori, ne mozes da pogresis sa tim.

Okacial bih sliku, ali smo ga pojeli u roku od odmah :kez:

Podeli ovu poruku


Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Napisano · Prijavi poruku

Tnx :kiss: moracu da isprobam! ..............prilazem i ja omiljeTo od krompira - KROMPIR TORTA iliti Lazna kesten torta .............. - Kilogram krompira skuvati u ljusci. Dok je jos vreo, oljustiti ga, i izgnjeciti ga, dodati 5OOg secera - mutiti mixerom,kao za pire, ubaciti jedan margarin, i na kraju 15Og plazma keksa, i saku mlevenih oraha. Masu podeliti na dva dela - u prvi staviti sto grama cokolade, u drugi ekstrakt ruma. Na tacni oblikovati tortu, a od gore ukrasiti slagom. .............. Ko je nije probao - nikad ne bi pogodio da je od krompira :kez:

kompaj i Smucalica se sviđa ovo

Podeli ovu poruku


Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Napisano (izmenjeno) · Prijavi poruku

Krompir salata

- 6- 7 veca krompira

- 1 velika glavica crnog luka

- 1 zelena paprika

- ulje, so, vegeta

Skuvajte kromprir u ljusci, pa izljustite, ohladite, iseckajte na kocke, zacinite vegetom.

Crni luk iseckajte sitno i stavite da se przi u malo vecoj kolicini ulja (oko 1/2 srednje soljice za kafu).

Posolite i kad je gotovo, dodajte seckanu papriku, pa przite jos malo.

Ovo prelijte preko sekcanog kromipira, promesajte, posluzite - odlicno je kao prilog uz ribu ili kako salata.

Izmenjeno od strane člana Malena
Duga 12 se sviđa ovo

Podeli ovu poruku


Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Napisano · Prijavi poruku

Krompir salata

Krompir skuvati u malo zasolenoj vodi (isključivo morska so). Iseći na četvrtine ako su veličine kokošijeg jaja, preliti uljem, posuti peršunovim listom, biberom, kap limuna po želji. Priloga nema. :kez:

Podeli ovu poruku


Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Napisano · Prijavi poruku

Krompir iseći na osrednje kocke.

Poređati u tepsiju da se formiraju dva reda.

Poprašiti sa malo gustina ili mekog brašna.

Poprašiti alevom paprikom.

Posuti biberom i seckanim peršunom.

Posoliti ili dodati (otrovni) začin "bionačin" (moja preporuka)

Naliti vodom da ogrezne.

Malo prodrmati tepsiju i staviti da se peče na umrenu temperaturu.

Krompir je gotov kada porumeni kao sunce na zalasku.

Toplo preporučujem.

Smucalica i Apolodor se sviđa ovo

Podeli ovu poruku


Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Napisano · Prijavi poruku

Pečene pole (polutke)

 

Beli krompir bez ljuštenja dobro oprati četkom, malo prosušiti, raseći na polutke.

Staviti u tepsiju a zatim u rernu. Temperatura otprilike. 750862024.gif

Kada je krompir na pola pečen na brzinu izvaditi pleh i preko svake polutke staviti kriškicu tvrdog sira a preko nje listić slanine. (ne mora baš listić, može i list ako je mesnata).

Pustiti da se peče. (Za to vreme popijte aperitiv u odabranom društvu jer ovo jednostavno a tako divno jelo se ne sprema za makar koga).

Kada su krompir i slanina porumeneli, polutke su gotove.

Poslužiti ali ne u ovo doba noći iako bih rado smazala minimum pet komada. 120511517.gif

Smucalica se sviđa ovo

Podeli ovu poruku


Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Napisano · Prijavi poruku

Juce mi je  od   ruckaostalo  par  krompira,  pa  sam sebi  sinoc (posto  ih  samo  ja  volim)priustila valjuske...proprzene  posle  na mladom  luku.Naravno,ova moja   dvojica  su  samo  prekorno  gledala  uz  neke  uzdahe'boze,mama'..:blink:

Goga i Adrijan se sviđa ovo

Podeli ovu poruku


Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Napravite nalog ili se prijavite da biste komentarisali

Morate da budete član da biste komentarisali

Kreirajte nalog

Napravite nalog na našem forumu. Veoma je jednostavno!


Registrujte novi nalog

Prijavite se

Već imate nalog? Prijavite se ovde.


Prijavite se odmah