Idi na sadržaj

Preporučene poruke

  • Odgovori 95
  • Otvoreno
  • Poslednji odgovor

Članovi sa najviše poruka u ovoj temi

Članovi sa najviše poruka u ovoj temi

Popularne poruke

:hhh:

Ja mislim da imam ubedljivo najcarskiji komentar, a da vi svi s oproštenjem preterano s....e, svi ste fini i krasni, niko nije ljubomoran, kad bi vas ta koja volite ostavila mahali biste vlažnom maram

Aman bre ljudi.... Dokle cete vi ispravljati mene o tome sta ja mislim i znam o mojoj ljubomori!? Ako sam sa osobom sa kojom jesam znaci da joj verujem i ne pravim ljubomorne scene. Ako ta osoba

Dakle...da reMIziramo :kez:

Postoji normalna doza ljubomore koja moze cak i da prija, ali postoji i ona nenormalna koja gusi, razjeda, unistava, glodje (a ko ne zna najveci procenat ubistava je iz strasti- citaj ljubomore, tako da policija prvo u istragama preceslja "voljene osobe", supruznike, ljubavnike i sl).

Elem da ne bi bilo vise nejasnoce sve sto sam pisao kao moje misljenje o ljubomori odnosi se na ovu pomenutu "nenormalnu".

I dalje ostajem pri tome da je kod sebe "nemam" jer mi jednostavno partnerka nikada nije ni dala povoda za istu, a ja joj verujem tako da je sve kako treba.

Ono sto mi je zanimljivo su pomenute greske prijatelja oko mene koji na pocetku veze ne uspevaju da primete koliko ljubomora ciji su objekat preti da postane opasna i unistavajuca.

Duga je imala srecu da ono "moja ili nicija" bude bezazleno, ali ja bih se uvek malko najezio da mi neko to kaze i dooooobro bih proverio da li se salila i skrenuo joj paznju da joj je to i prva i druga i treca i cetvrta "licna" od 5 na koliko ima pravo! :kez:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

I tako otkrismo toplu vodu...:kafa:

Kada ne bi ni mrvu bila ljubomorna u nekoj vezi...ja bi se zapitala šta nije u redu,jer sigurna da niko nije imun na neke situacije...al' dobro sad...verovatno sam u krivu.

A primer koji je Duga pomenula je mala beba...kakvih sam sretala...možda otud tolika količina razumevanja za taj polusvet :roll:

Da se razumemo,ne opravdavam ekstreme nijednog oblika,pa tako ni ove koji su kao operisani od te straaašne ljubomore :)

Sve što je ljudsko nije mi strano :pehar:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

I ja tebi to pričam svo vreme. :lol: Ali mi se čini da nam se zaključak s tim u vezi razlikuje. Moj je:

"Ako je ishod potpuno nepovezan s mojim ponašanjem, onda je moje ponašanje u vezi s tim ishodom potpuno iracionalno." Objasniću banalnim primerom iz RL: ako negde žurim i čekam autobus na stanici, a on nikako da naiđe, ima li ikakvog smisla da se nervozno premeštam s noge na nogu, šetkam levo-desno ili gledam na sat svakih 5 sekundi? Hoće li autobus doći ranije ako ja to radim? Neće. Hoće li moja ljubomora sprečiti moju partnerku da me prevari? Neće, može samo imati suprotan efekat.

Kad čovek jednom ovako nešto shvati, ne da više neće morati da potiskuje svoju ljubomoru, već je uopšte neće osećati. Ipak, poneko čak i ne želi da dođe u tu fazu jer želi "da oseti kako mu krv kola venama", "da oseti da je živ", "jer je to ljudski" ili "jer je to u ljubavi tako". Svakom svoje... :)

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

...ali kad ti nadođe

A misliš da mi za ovoliko godina "staža" nije nadošlo? :)

Ti nikako da shvatiš da je to kako se ja osećam u vezi njene prevare potpuno nebitno. Cilj s kojim ja ulazim u vezu nije da se ja u njoj osećam lepo, već da se zajedno u njoj osećamo lepo - jer to je jedini način na koji se možemo voleti i poštovati do kraja života. Ako jednom od nas dvoje nije lepo (sigurno me ne vara tek reda radi, mora da postoji neki problem) - onda ni veza praktično ne postoji, koji je smisao ostanka u tome?

Kažeš uhvatio se za prevaru. A šta je ljubomora do strah od napuštanja? Prevara je jedan od načina, drugi je da tek tako ode - ne voli me više. I šta ja tu da radim? Da se obesim jer sam napušten? :jok: Idem dalje, tražim onu pravu, pošto ova to očigledno nije bila. Kapiš? :)

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

A misliš da mi za ovoliko godina "staža" nije nadošlo? :)

:smeh: a šta znam ja...kome kako i koliko...:smeh:...ovde se misli na životno iskustvo u globalu,da se razumemo.

Inače kad smo već kod staža,ja ga imam malko više,pa još nisam izvozala sve vožnje koje me očekuju,tako da ne mogu uvek i pouzdano da znam,kakva je sledeća i koliko će ih još biti.

Podrazumeva se da se u vezu ulazi sa optimizmom i ljubavnističkim poletom,i da niko na startu ne razmišlja o mogućem kraju...bar ja tako vidim te stvarčice...

I niko ne spori ostanak u lošoj vezi..već sam spominjala i ranije toje stvar sopstvenog izbora.

Kažeš uhvatio se za prevaru. A šta je ljubomora do strah od napuštanja? Prevara je jedan od načina, drugi je da tek tako ode - ne voli me više. I šta ja tu da radim? Da se obesim jer sam napušten? Idem dalje, tražim onu pravu, pošto ova to očigledno nije bila. Kapiš?

Da krenem od kraja...ne :jok: iako banalizuješ stvar...

Čavrljamo ovdi malo,ništa lično,i sve to može a ne mora...ljubav i odnosi nisu tako crno beli kako ih ti shvataš...nekad ljudi prave izbore,za koje bi se zakleli da neće nikad...veruj mi na reč,ja probala,što naravno opet ne mora da znači da ti hoćeš :smeh:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Nemoj, molim te, shvatiti ovo lično. Ja zaista samo volim razgovarati s ljudima koji imaju drugačije mišljenje od mene. ;)

Ne banalizujem, objašnjavam racionalno. Stvar je krajnje jednostavna. Voleo bih da mogu da shvatim zašto misliš da je cela stvar toliko komplikovana. Kažeš da si u jednoj vezi bila ljubomorna, a u drugoj nisi? Da li je bilo šta u tim vezama bilo različito osim tvog subjektivnog osećaja? Ja samo kažem da nam taj subjektivan osećaj donosi nepotrebne probleme. Ono što će se dogoditi - dogodiće se. Ljubomorom možemo samo oterati partnera i ako on to nije želeo. Osetiće se vezanim i pobeći će.

Čovek prosto mora da odabere prioritete. Da li želi da bude srećan pa i po cenu da ostane bez osobe koju trenutno voli, ili želi da ima tu osobu čak i ako će uz nju biti nesrećan (ljubomora će nam urušiti sreću, hteli mi to ili ne). Ja biram ovo prvo.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Ej citam vas i oboje razumem o cemu pisete,a vi ?

Duga je jedna topla iskrena zeMska koja je ponekad ljubomorna i pokusava da ti kaze da nikad ne kazes *Meni ovo ne moze da se desi*

A opet Morf objasnjava da je ljubomora stvar kontrole.

Samog sebe.

A to je ipak jako tesko.

Ja.....:kez:ne podrzavam ljubomoru,al priznajem:zakletva:bilo je i takvih dana.

A onda sam i sa tim zavrsila.

Znam uzrok:uredu: bilo je puno nesigurnosti.

Ta stavka RESENA.

Tako da sad zivim opustenije.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 2 meseci kasnije...

Ljubomora i nije toliko u nama, koliko u onome sa kojim smo.

Ako je naš partner neko ko ne skriva bitne stvari u našoj vezi onda normalna osoba (ne mislim da one patološke slučajeve koji sami sebi puštaju filmove) nema razloga za ljubomoru. Niko normalan ne može da je izbegne ako VOLI, a partner mu "vrda" i krije, ili laže i lažucka o bitnim stvarima.

Ja nemam opravdanja ni razumevanja, ali baš nikakvog za one koji pod izgovorom da VOLE ispuštaju sebi najdramatičnije filmove u glavi i onda prave scene.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Niko normalan ne može da je izbegne ako VOLI, a partner mu "vrda" i krije, ili laže i lažucka o bitnim stvarima.

U ovoj situaciji pre vidim ljutnju i naravno opravdanu. Što bih bila ljubomorna na nekoga a da pojma nemam šta krije od mene. Kriti bitnu stva ne znači i kriti preljubništvo.

Ja nemam opravdanja ni razumevanja, ali baš nikakvog za one koji pod izgovorom da VOLE ispuštaju sebi najdramatičnije filmove u glavi i onda prave scene.

Loš karakter, sebičnost. Takvi imaju problem i sa ostalima a ne samo u vezi.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 3 sedmica kasnije...
  • 1 godinu kasnije...
  • 1 godinu kasnije...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.




×
×
  • Create New...