Idi na sadržaj

Preporučene poruke

13. januar 2011. | 15:05 | Izvor: B92

AO: Novak 3. nosilac, JJ 7, Ana 19.

Organizatori Australijan opena objavili su u četvrtak liste nosilaca i nositeljki za prvi gren slem turnir u sezoni.

Novak Đoković postavljen je za trećeg nosioca muškog turnira, dok je Jelena Janković sedma nositeljka u ženskoj konkurenciji, a Ana Ivanović 19.

Među 32. 'kosturaša' našao se i Viktor Troicki na 29. mestu, dok će Bojana Jovanovski, zbog dobrih rezultata, ove godine preskočiti kvalifikacije.

Zvanični žreb za Australijan Open 2011 biće održan u Melburn Parku u petak, 14. januara u 10h po lokalnom vremenu. Teniska legenda i nekadašnji svetski ‘broj jedan’ Ivan Lendl izvlačiće parove.

Muški singl:

1. Rafael Nadal (Španija)

2. Rodžer Federer (Švajcarska)

3. Novak Đoković (Srbija)

4. Robin Soderling (Švedska)

5. Endi Mari (Velika Britanija)

6. Tomaš Berdih (Češka)

7. David Ferer (Španija)

8. Endi Rodik (SAD)

9. Fernando Verdasko (Španija)

10. Mihail Južnji (Rusija)

11. Jirgen Melcer (Austrija)

12. Gael Monfis (Francuska)

13. Žo-Vilfred Conga (Francuska)

14. Nikolas Almagro (Španija)

15. Marin Čilić (Hrvatska)

16. Mardi Fiš (SAD)

17. Ivan Ljubičić (Hrvatska)

18. Sem Kveri (SAD)

19. Stanislas Vavrinka (Švajcarska)

20. Džon Izner (SAD)

21. Markos Bagdatis (Kipar)

22. Mišel Lodra (Francuska)

23. Nikolaj Davidenko (Rusija)

24. Ernests Gulbis (Letonija)

25. Albert Montanjes (Španija)

26. Huan Monako (Argentina)

27. David Nalbandijan (Argentina)

28. Rišar Gaske (Francuska)

29. Viktor Troicki (Srbija)

30. Tomaž Beluči (Brazil)

31. Felisijano Lopez (Španija)

32. Giljermo Garsija-Lopez (Španija)

Ženski singl:

1. Karolina Voznijacki (Danska)

2. Vera Zvonareva (Rusija)

3. Kim Klajsters (Belgija)

4. Venus Villijams (SAD)

5. Samanta Stosur (Australija)

6. Frančeska Skjavone (Italija)

7. Jelena Janković (Srbija)

8. Viktorija Azarenka (Belorusija)

9. Na Li (Kina)

10. Šahar Per (Izrael)

11. Žistin Enan (Belgija)

12. Agnješka Radvanska (Poljska)

13. Nađa Petrova (Rusija)

14. Marija Šarapova (Rusija)

15. Marion Bartoli (Francuska)

16. Anastasija Pavljučenkova (Rusija)

17. Aravan Rezai (Francuska)

18. Marija Kirilenko (Rusija)

19. Ana Ivanović (Srbija)

20. Kaja Kanepi (Estonija)

21. Janina Vikmajer (Belgija)

22. Flavija Peneta (Italija)

23. Svetlana Kuznjecova (Rusija)

24. Alisa Klejbanova (Rusija)

25. Petra Kvitova (Češka)

26. Marija Hoze Martinez Sančez (Španija)

27. Aleksandra Dulgeru (Rumunija)

28. Danijela Hantuhova (Slovačka)

29. Dominika Cibulkova (Slovačka)

30. Andrea Petković (Nemačka)

31. Lusi Safarova (Češka)

32. Cvetana Pironkova (Bugarska)

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Lak posao za Srbe na startu

Srbija će na prvom gren slemu teniske sezone imati najviše jednog polufinalistu, jer su sva tri predstavnika naše zemlje smeštena u treću četvrtinu žreba.

U ženskoj konkurenciji ista sudbina je zadesila Jelenu Janković i Anu Ivanović.

Novak Đoković na startu igra sa Marselom Granoljersom, Viktor Troicki sa Dmitrijem Tursunovim, a Janko Tipsarević sa Mišom Zverevim. Rivalka Jelene Janković je Ala Kudrjavceva, Ana Ivanović se sastaje sa Jekaterinom Makarovom, a Bojana Jovanovski sa Kai Čen Čang.

Svi predstavnici Srbije mogu se smatrati favoritima na startu. Ukoliko bi naši teniseri dotle bili neporaženi, Đoković se sa Troickim može sresti već u trećoj rundi, a sa Tipsarevićem četvrtfinalu. Duel Jelene Janković i Ane Ivanović moguć je u četvrtfinalu, a na Bojanu bi pobednica išla u polufinalu.

Žreb se poigrao srpskim i hrvatskim teniserima – ako Novak pobedi, sledeći rival mu je siugurno Hrvat (Karlović – Dodig u prvom kolu), a do osmine finala bi posle Troickog mogao da naleti i na Ljubičića.

Na putu ka Noletu ili Viktoru Janko bi trebalo da po kosturu redom eliminiše Verdaska, Davidenka i Berdiha.

Srbi su smešteni u Federerovu polovinu kostura, a pored Švajcarca (Lukaš Lacko na startu), zvezda poslednje četvrtine je Endi Rodik (Jan Hajek). Posao će im otežati prisustvo nekoliko snažnih igrača – Monfis, Vavrinka, Kveri i Fiš su smešteni u isti deo žreba.

Rafael Nadal turnir počinje duelom sa Markosom Danijelom, a prva uzbuđenja može da očekuje u osmini finala, kada su mu potencijalni rivali Čilić, Izner i Štepanek. U istoj četvrtini su i Ferer i Južni.

Druga četvrtina deluje najslabije, sa očekivanim duelom Soderlinga i Marija, a prvi favorit da se umeša u podelu je Markos Bagdatis, koji tradicionalno dobro igra u Melburnu.

Posle Makarove Ana će se boriti sa Nadjom Petrovom i domaćom favoritkinjom Ališom Moli, a u osminu finala je čeka pravo iskušenje. Da bi se srela sa Jelenom, ona mora da nadmaši sebe i pobedi Kim Klajsters, koja igra derbi prve runde sa Dinarom Safinom, jedini okršaj dva bivša broja 1 na startu Ozi Opena.

Jelenin posao će do četvrtfinala biti lakši, a najveće rivalke biće joj Radvanska i Klejbanova.

Bojana bi posle pobede nad Tajvankom verovatno išla na drugu igračicu sveta Veru Zvonarjevu. U tom delu žreba je još niz čeških i ruskih igračica (Pavljučenkova, Safarova, Kirilenko, Benešova), a gornji deo četvrte četvrtine predvode Samanta Stosur, najveća nada Australije ovog januara, Flavija Peneta i Šahar Per.

Najatraktivniji meč na početku ženskog programa igraće prva nositeljka Karolina Voznijacki sa Gizelom Dulko. Drugi deo te četvrtine doneće borbu Skjavone, Enan i Kuznjecove.

Venus Vilijams na putu ka polufinalu ima Šarapovu, Li i Azarenku.

izvor: B92

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

17. januar 2011. | 14:02 | Izvor: B92

Maksimalan učinak Srba prvog dana

Srpski teniser imali su maksimalan učinak prvog dana Otvorenog prvenstva Australije.

Novak Đoković eliminisao je Marsela Granoljersa posle tri seta 6:1, 6:3, 6:1 za samo 91 minut.

Viktor Troicki savladao je Dimitrija Tursunova u četiri seta, dok je Janko Tipsarević bio bolji od Miše Zvereva. Najveće iznenađenje prvog dana takmičenja je eliminacija Rusa Nikolaja Davidenka koji je pre dve nedelje igrao u finalu turnira u Dohi.

Drugi teniser sveta Rodžer Federer briljantno je počeo odbranu titule, pošto je u meču prvog kola deklasirao Lukaša Lacka sa 6:1, 6:1, 6:3.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Dve pobede i poraz Srpkinja

zene.jpg

Srpske teniserke ostvarile su dve pobede i jedan poraz u mečevima prvog kola Otvorenog prvenstva Australije u tenisu.

Bojana Jovanovski je savladala Kai-Čen Čang sa Tajvana sa 7:5, 6:1, dok je Jelena Janković eliminisala Alju Kudrjavcevu iz Rusije sa 6:0, 7:6 (7:5).

Jedini neuspeh među srpskim teniserkama doživela je Ana Ivanović koja je poražena od Ruskinje Jekaterine Makarove sa 3:6, 6:4, 10:8.

Sledeća rivalka Bojane Jovanovski biće druga nositeljka Vera Zvonarjova koja je pobedila Zibil Bamer sa 6:2, 6:1.

Jelena Janković će u drugom kolu igrati sa Šuai Peng iz Kine, koja je savladala Katerinu Bondarenko 2:6, 6:3, 8:6.

Protivnica Makarove u sledećoj rundi biće Lesja Curenko iz Ukrajine.

izvor: B92

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Trećeg dana petoro Srba

mix.jpg

Trećeg dana Otvorenog prvenstva Australije na teren će petoro srpskih tenisera.

Novak Đoković, Viktor Troicki i Janko Tipsarević igraju u singu, dok Nenad Zimonjić i Bojana Jovanovski počinju takmičenje u dublu.

Prvi će na teren Tisarević koji igra drugi meč na Hajsens areni protiv deevtog nosioca Španca Fernanda Verdaska. Srpski teniser je dva puta savladao Španca u dosadašnja tri međusobna okršaja, u oba slučaja 2008. godine, dok je Verdasko bio bolji u Valensiji 2009.

Program na istom terenu zatvara Novak Đoković protiv Hrvata Ivana Dodiga. U jedinom međusobnom duelu, treći reket sveta je zabeležio pobedu pre dve godine na turniru u Marselju (6:1, 6:4).

Viktor Troicki pretplatio se na teren broj 18 na kojem je igrao i meč prvog kola. Protivnik srpskom teniseru biće Francuz Nikola Mau sa kojim se do sada nije sastajao.

U sredu startuje i dubl Nenad Zimonjić – Mikael Ljodra koji se u prvom kolu sastaje sa kombinacijom Hanesku - Anderson. Bojana Jovanovski je u utorak bila uspešna u singlu, a u sredu je očekuje dubl. U paru sa Amerikankom Lepčenko igra protiv Japanke Date Krum i Kineskinje Šui Žang.

izvor: B92

P.S. Zaboravih da napomenem, vratio se u igru Del Potro :uzbud:

I drago mi je da je krenuo na AO sa pobedom, jer sam pre one nesrećne povrede verovala zaista da može da dogura daleko...:ajde:

Izmenjeno od strane člana Smucalica
Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Troicki "odjavio" Maua, dočekao Noleta

Srpski navijači u Melburnu, ali i ostali ljubitelji tenisa imaće priliku da uživaju u duelu dvojice ljubimaca – Viktora Troickog i Novaka Đokovića u trećem kolu Australijan opena.

Viktor2.jpg

Viktor Troicki je bez mnogo muke prošao drugo kolo na Australijan openu. Savladao je Francuza Nikolasa Maua sa 3:1, po setovima 6:4, 6:2, 1:6, 6:3, i prvi put u karijeri uspeo je da stigne do treće runde prvog Grend slema u sezoni.

Dejvis kup reprezentativcu Srbije ove sezone odlično je krenulo u Melburnu, baš kada je prvi put postavljen za nosioca na nekom Gren slemu – nakon Tursunova "počišćen" je i 132. igrač sveta, što je Troickom omogućilo da posle eliminacija prethodne dve sezone od Tomija Robreda i Florijana Majera u drugoj rundi takmičenja konačno načini korak dalje.

Troicki je protiv Francuza držao sve "konce igre". Nakon kratkog početnog ispitivanja Viktor je nametnuo svoju igru i poveo sa 1:0 u setovima, a pola sata kasnije, zahvaljući odličnim servisima, uspeo je i da duplira prednost.

Kratko opuštanje srpskog tenisera u nastavku vratilo je nadu Francuzu, ali uprkos ubedljivom izgubljenom trećem setu (1:6) Troicki je ponovo podesio nišanske sprave i lagano priveo meč kraju posle nešto manje od tri sata igre.

Pravu poslasticu za srpske ljubitelje tenisa predstavljaće činjenica da će njegov naredni protivnik biti Novak Đoković, koji je savladao Hrvata Ivana Dodiga 3:1 u setovima.

To će biti još jedan izazov za Troickog, budući da je sa Noletom do sada odigrao čak sedam mečeva i dobio samo jedan, sada već daleke 2007. godine u Umagu.

Đoković je posle toga uvek bio bolji, uključujući i četiri puta prošle sezone.

Ranije u sredu, u velikoj drami, Janko Tipsarević poražen je od Fernanda Verdaska.

izvor: mondo

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Noć uz Jelenu i Bojanu

Jelena Janković i Bojana Jovanovski igraju mečeve drugog kola u singlu, dok će se trojica srpskih tenisera oprobati u konkurenciji parova.

Jeca.jpg

Četvrtog dana Otvorenog prvenstva Australije - noć između srede i četvrtka po centralnoevropskom vremenu - u centru pažnje biće mečevi teniserki.

Jelena Janković prva će na teren Hajsens arene, od 11 sati po lokalnom, odnosno jedan po ponoći po našim časovnicima. Sastaće se sa Kineskinjom Šuaj Peng, 54. na WTA listi, koju je "tukla" u šest od dosadašnjih sedam susreta.

Zanimljivo je da je Peng dobila poslednji njihov meč, na "svom" terenu u Pekingu 2009. godine, a pre toga je oduzela Jeleni samo jedan set.

Na istom stadionu sastaće se potom Španac Felisijano Lopez i Australijanac Bernard Tomić, a posle njih Bojana Jovanovski i drugi nosilac turnira, Ruskinja Vera Zvonareva (okvirno oko 5.30-6.00 ujutru).

Kao debitant na Australijan openu, Bojana važi za autsajdera i zadatak joj je samo da pruži sve od sebe.

Posle uspešnog starta Nenada Zimonjića u dublu, kreću i ostali srpski teniseri prijavljeni u toj konkurenciji.

Janko Tipsarević sa Nemcem Bjernom Fauom igra protiv hrvatske kombinacije Ivan Ljubičić, Lovro Zovko, a Dušan Vemić i Hrvat Ivo Karlović imaće veoma težak posao protiv Indijaca Maheša Bupatija i Leandera Paesa (treći nosioci).

Protivnici Viktora Troickog i Holanđanina Robina Hasea su Nemci Benjamin Beker i Mihael Kolman.

REZULTATI DRUGOG KOLA

TENISERI

(2) Federer (Švajcarska) – Simon (Francuska) 6:2, 6:3, 4:6, 4:6, 6:3

(12) Monfis (Francuska) – Žil (Portugal) 6:4, 6:3, 1:6, 6:2

(3) Đoković (Srbija) - Dodig (Hrvatska) 7:5, 6:7, 6:0, 6:2

(19) Vavrinka (Švajcarska) – Dimitrov (Bugarska) 7:5, 6:3, 6:3

(29) Troicki (Srbija) - Mau (Francuska) 6:4, 6:2, 1:6, 6:3

(14) Almagro (Španija) - Andrejev (Rusija) 7:5, 2:6, 4:6, 7:6, 7:5

Malis (Belgija) – (25) Montanjes (Španija) 6:4, 6:0, 6:1

Hase (Holandija) – (26) Monako (Argentina) 6:4, 6:4, 3:6, 6:2

(9) Verdasko (Španija) - Tipsarević (Srbija) 2:6, 4:6, 6:4, 7:6, 6:0

(17) Ljubičić (Hrvatska) - Per (Francuska) 6:3, 6:7, 6:4, 7:6

(28 ) Gaske (Francuske) - Manarino (Francuska) 6:3, 7:6, 6:4

(8 ) Rodik (SAD) - Kunjicin (Rusija) 7:6, 6:2, 6:3

(6) Berdih (Češka) – Kolšrajber (Nemačka) 4:6, 6:2, 6:3, 6:4

Robredo (Španija) – (16) Fiš (SAD) 1:6, 6:3, 6:3, 6:3

Nišikori (Japan) - Majer (Nemačka) 6:4, 6:3, 0:6, 6:3

Stahovski (Ukrajina) - Kubot (Poljska) 6:3, 6:4, 6:4

TENISERKE

(30) Petković (Nemačka) - Kotavong (V. Britanija) 2:6, 7:5, 6:0

Zahlavova Stricova (Češka) – Dokić (Australija) 7:6, 6:1

(9) Na (Kina) - Rodina (Rusija) 6:3, 6:2

Sevastova (Letonija) – (21) Vikmajer (Belgija) 6:4, 6:2

Nikulescu (Rumunija) – (32) Pironkova (Bugarska) 6:4, 6:1

(14) Šarapova (Rusija) : Racano (Francuska) 7:6, 6:3

(6) Skijavone (Italija) : Marino (Kanada) 6:3, 5:7, 9:7

Manasijeva (Rusija) – (15) Bartoli (Francuska) 3:6, 6:3, 6:0

Gerges (Nemačka) – (20) Kanepi (Estonija) 6:4, 3:6, 6:4

(4) V. Vilijams (SAD) - Zahlavova (Češka) 6:7, 6:0, 6:4

(29) Cibulkova (Slovačka) - Brianti (Italija) 6:1, 4:6, 6:2

(8 ) Azarenka (Belorusija) - Hlavackova (Češka) 6:4, 6:4

Šipers (J. Afrika) - Kulikova (Rusija) 6:4, 4:6, 7:5

(23) Kuznjecova (Rusija) - Aranča Rus (Holandija) 6:1, 6:4

(1) Voznjacki (Danska) - King (SAD) 6:1, 6:0

(11) Enan (Belgija) - Baltača (V. Britanija) 6:1, 6:3

izvor: mondo

Izmenjeno od strane člana Smucalica
Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

:dry: bolje da prespavam svaki meč, jer kad gledam gubimo...:ljutko:

Peng eliminisala nervoznu Jelenu

jj.jpg

Najbolja srpska teniserka Jelena Janković završila je učešće na prvom Gren slemu sezone, Australijen openu u drugoj rundi.

Posle sat vremena i 51 minut igre na "Hajsens areni" u Melburnu, bolja od Jankovićeve bila je Kineskinja Šuai Peng sa 7:5 (3), 6:3.

Jelena je sa 3:0 otvorila meč, ali je u natavku usledio pad koncentracije, nervoza koja je donela duplo veći broj neiznuđenih grešaka od rivalke, te je raspoložena Kineskinja slavila sa 2:0. Peng će u sledećoj rundi igrati protiv Japanke Ajumi Morite.

Jelena je imala dobar procenat ubačenih prvih sevisa (61/87), ali je slabo osvajala poene (56%) te rivalki omogućila 13 brejk lopti od kojih je njoj bilo dovoljno da iskoristi četiri za pobedu. Jelena je naprvavila samo jedan brejk manje iz osam šansi. Teniserke su bile podjednako uspešne na mreži i po broju vinera (28 ), ali je presudio duplo veći broj neiznuđenih grešaka Jankovićeve (39-20).

Jelena Janković je sjajno počela meč, posle sigurnog prvog gema odmah je oduzela protivnici servis i iskoristivši treću brejk loptu povela 2:0. Međutim, srpska teniserka se tada malo opustila i dozvolila rivaki dve šanse da uzvrati brejkom, ali se brzo vratila u ritam, sačuvala servis i stigla do 3:0. U nastavku seta Jelena nije trošila previše snage i napadala servis protivnice, te je lako osvajala poene na svoj, sve do gema kojim je trebalo da osvoji set.

Tada je ponovo Peng osvojila prva dva poena, potom još jedan za 40:15, te dobrim napadom primorala Jankovićevu da loptu izbaci u aut čime je vratila brejk i smanjila na 5:4. Dobrim riternom Jelena je povela sa 30:0 u sledećem gemu i najavila osvajanje seta, međutim, ponovo je izgubila koncentraciju i dozvolila rivalki da napadom na mrežu kapitalizuje prethodni brejk i izjednači rezultat.

Tri uzastopna osvojena gema podigla su samopouzdanje Pengovoj. Usledio je najduži gem u setu, dugi poeni, nekoliko grešaka na obe strane, retki vineri, a kao pobednica je izašla nešto strpljivija i koncentrisanija Peng koja je potpuno preokrenula rezultat i povela 6:5. Usledio je još jedan uzbudljiv gem, na 30:30 Jelena je u jednom trenutku jedva spasla živu glavu, a onda napala Kineskinju i došla do brejk lopte. Tu nije iskoristila, ali jeste sledeću i izborila taj-brejk. I u ovom delu igre Peng je nastavila sa dobrom igrom, povela sa 4:2, a potom napravila još dva mini brejka za 6:3 te osvojila set sjajnim servisom u sledećem poenu.

Jelenini problemi nastavili su se i u narednom setu. Razigrana Kineskinja je osvojila prvi gem na svoj set, a onda uzela i brejk za 2:0. Jankovićeva ipak nije potpuno posrnula pa je odmah uzvratila istom merom i izjednačila na 2:2. Set je nastavljen u identičnom ritmu pa je Kineskinja osvojila sledeća dva poena, a onda sigurnim servisom stigla do 5:2. Posle mnogo mučenja i spasavanja meč lopte, Jankovićeva je ipak uspela sa osvoji gem i produži meč. Ne dugo jer je i pored dobrog otpora Jelena neiznuđenom greškom donela Kineskinji gem za 6:3 i plasman u treću rundu.

Bojana bljesnula, pa se ugasila

Bojana.jpg

Mlada srpska teniserka Bojana Jovanovski nije uspela da se plasira u 3. rundu Australijen opena iako je imala prednost od jednog seta protiv druge nositeljke.

Jovanovski je eliminisana od Ruskinje Vere Zvonarjove sa 2:6, 6:3, 6:1 posle nešto manje od dva sata borbe na "Hajsens areni".

19-godišnja Jovanovski je fenomenalno odigrala prvi set i dobila ga sa 6:2. U drugom se držala do 3:2 kada je ostala bez snage što je Ruskinja iskoristila, izjednačila sa 6:3, a onda lagano dobila meč u nastavku.

Finalistkinja poslednja dva Gren slema solidnim servisom dobila je prvi gem, a potom je krenula serija Bojane Jovanovski. 19-godišnja srpska teniserka koja je sjajno igrala u decembru kada su svi odmarali, a potom došla do polufinala Sidneja, izjednačila je na 1:1, te sjajnim forhendom i bekendom oduševila srpske navijače napravivši brejk.

Da ovo nije bila slučajnos Bojana je brzo potvrdila dobivši sledeći gem ponovo odigravši nekoliko preciznih forhend udaraca. A onda je sve šokirala. Počela je da “šeta” drugu teniserku sveta po terenu, te sjajnim bekendom stigla do dve brejk lopte. Prvu nije iskoristila poslavši loptu van terena, ali joj je istom merom uzvratila Ruskinja za neočekivano vođstvo Jovanovski od 4:1.

To nije bio kraj Bojaninog spektakla. Iako je Zvonarjova odmah uzvratila brejkom, smanjila na 4:2, a onda lako došla do 40:0, naša teniserka se nije predala. Prvo je sa dva sjajna udarca smanjila (posebno je bio impresivan ritern za 40:30), a onda je zahvaljujući dve dvostruke servis greške Rusinje ponovo stigla do brejk lopte. Ovaj poen je potrajao, a u razmeni udaraca sa osnovne linije Bojana je odigrala bez greške i primorala Veru da pogodi mrežu za 5:2. Iako se malo uplašila na sevisu za set i dozvolila rivalke dve brejk lopte, Jovanovski se brzo stabilizovala i nezaustavljivim udarcima preokrenula te povela sa 1:0.

U drugom setu nije bilo brejkova u pervih pet gemova. Obe teniserke su čuvale svoj servis, iako je Jovanovski u ovom delu imala samo dva direktna poena. U šestom gemu se videlo da je se malo i umorila, imala je nekoliko dobrih lopti za smeč ali ih he slala bez mnogo snage direktno u rivalku. To je iskusnija Zvonarjova znala da iskoristi jer je prvu brejk šansu pretvorila u prednost od 4:2. Ruskinja je sačuvala servis i sa 6:3, posle 47 minuta igre izjednačila rezulat.

Odlučujući set bio je samo formalnost za Zvonarjovu. Jovanovski više nije imala snage da se nadigrava, grešila je još više i omogućila rivalki da sa dve brejk lopte povede 4:1, a na kraju i slavi sa laganih 6:1 i plasira se u treću rundu.

izvor: B92

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Odoše naše teniserke danas da pakuju kofere, a i moj favorit u muškoj konkurenciji je otpisan :hmm:

Kipranin Bagdadis je eliminisao Del Potra u drugom kolu 3:1 u setovima 6-1, 6-3, 4-6, 6-3.

Sad još preostaje da se vidi duel Noleta i Viktora i da budem iskrena, ne znam za koga da navijam...:beyond:

U dosadašnjim duelima vodi Nole 6:1

2007. Umag (osmina finala) 6:7, 4:6

2009. Beograd (četvrtfinale) 6:3, 6:2

2009. Peking (osmina finala) 6:3, 6:0

2010. Dubai (osmina finala) 3:6, 6:4, 6:2

2010. Sinsinati (drugo kolo) 6:3, 7:5

2010. US Open (prvo kolo) 6:3, 3:6, 2:6, 7:5, 6:3

2010. Bazel (polufinale) 7:6, 6:4

Koji god da pobedi, naš je :kez: i mi ga volimo :ajde:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Troicki predao, Đoković u 1/8f

nole.jpg

Novak Đoković plasirao se u osminu finala Australijen opena pošto mu je Viktor Troicki predao meč treće runde posle jednog odigranog seta.

Prvi reket Srbije i treći favorit u Melburnu je sa 6:2 dobio prvi set, a Troicki je odlučio da preda meč zbog problema sa stomačnim mišićem.

U sledećoj rundi Đoković će igrati protiv 14. nosioca, Nikolasa Almagra iz Španije koji je sa maksimalnih 3:0 eliminisao Hrvata Ivana Ljubičića.

Đoković je dobro počeo duel, iskoristio svoj servis za 1:0, a onda je u sledećem gemu dočekao greške Troickog. Posle razmene udaraca sa osnovne linije Viktor je pogodio mrežu za prvu brejk loptu prvog reketa Srbije. Sigurnim servisom ju je spasao, ali nije uspeo da se izvuče posle sjajnog loba Đokovića koji je ponovo došao u prednost i ovaj put je iskoristio sjajnim firhend vinerom uz liniju.

Ipak, Đoković u nastavku nije ponovio igru iz prvog gema pa je sa dve pogođene mreže poklonio ribrejk Troickom. Ovaj to nije znao da iskoristi jer je posle velike borbe u sledećem gemu ponovo prepustio servis Đokoviću. Nole je ovaj put bio koncentrisan pa je brzo osvojio sledeći poen i poveo sa 4:1. U pauzi između gemo Troicki je zatražio medicinsku pomoć zbog problema sa stomačnim mišićem. Ipak, posle dugog razgovora Viktor nije dobio tretman ali se vratio na teren.

U nastavku su oba tenisera osvajala poena na svoj servis do 5:2. Tada je Troicki i pored prednosti 40:0 dopustio Đokoviću da se vrati, a onda je Novak iskoristio treću set loptu za 6:2. To je bio i kraj meča pošto je Troicki odlučio da ne nastavi borbu pa je Đoković posle samo 40 minuta stigao do osmine finala prvog Gren slema sezone.

Troicki je posle meča izjavio da je probleme sa stomaćnim mišićem imao i u drugom kolu protiv Maua.

"Skoro dva seta nisam odservirao as, a procenat ubačenih servisa je bio veoma nizak. Bilo mi je drago što sam uopšte dobio taj meč. Mnogo sam se mučio, bilo je veoma teško, mnogo me je bolelo pa sam zato i odustao od dubla u sredu", rekao je Troicki.

Đoković sada u međusobnim duelima sa Troickim vodi sa 7-1.

"Kao i svaki teniser, ne želiš da pobediš na ovakav način, pogotova ako igraš protiv jednog od svojih najboljih prijatelja. Znao sam i pre meča da ima problema sa stomakom. U trećoj rundi Gren slema svaki igrač želi da pruži maksimum, on to nije mogao", rekao je šampion iz 2008. godine.

izvor: B92

Ovakvom ishodu meča se nisam nadala :dry:

Žao mi je... al' sam uz to i ljuta što nije bio moguć prenos meča,

jer Eurosport navodno, neće da proda pravo prenosa pojedinačnog meča...:ljutko: Sasvim bzvz, ako je to istina...:dry:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Novak rutinski do četvrtfinala

nn.jpg

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Australijan opena, pošto je savladao 14. nosioca Nikolasa Almagra sa 6:3, 6:4, 6:0.

Novak je odlično servirao (12 asova), spasao je sve tri brejk lopte sa kojima se suočio, mada se mora priznati da mu je Španac olakšao posao brojnim greškama (35).

Naredni Đokovićev rival biće Tomaš Berdih, koji je u tri seta pobedio Verdaska. Novak je 2008. godine u Melburnu osvojio svoju jedinu GS titulu, a u prethodne dve sezone zaustavljan je u četvrtfinalu.

U prethodnim kolima Đoković je dobio Granoljersa, Dodiga i Troickog, a sada je drugi put pobedio Almagra u isto toliko okršaja na ATP turu. Novak je imao 31 direktni poen i 17 neiznuđenih grešaka, a Špančev odnos bio je 15/35.

Novak je sa Tomašom Berdihom igrao pet puta i ima četiri trijumfa, uključujući i onaj na završnom turniru prošle sezone. Na betonu je skor 4-0, a Čeh je jedini meč dobio u polufinalu Vimbldona 2010. godine.

izvor: B92

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Večeras počinju 1/4 finalni mečevi :9

Parovi četvrtfinala u muškoj konkurenciji:

Rafael Nadal (1) (Španija) - David Ferer (7) (Španija)

Aleksandar Dolgopolov (Ukrajina) - Endi Mari (5) (Britanija)

Novak Đoković (3) (Srbija) - Tomaš Berdih (6) (Češka)

Rodžer Federer (2) (Švajcarska) - Stanislas Vavrinka (19) (Švajcarska)

Parovi četvrtfinala u ženskoj konkurenciji:

Karolina Vožniacki (1) (Danska) - Frančeska Skjavone (6) (Italija)

Andrea Petković (30) (Nemačka) - Na Li (9) (Kina)

Agnješka Radvanska (12) (Poljska) - Kim Klajsters (3) (Belgija)

Petra Kvitova (25) Češka - Vera Zvonarjeva (2) Rusija

:ajde:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Prvo polufinale u četvrtak :ajde:

Nole - Federer :uzbud:

Nole pobedio Berdiha 6:1, 7:6, 6:1,

a Federer dobio vrlo glatko (to sam noćas gledala) Vavrinku 6:1, 6:3, 6:3.

Sad, sve zavisi ko bude kako raspoložen... naravno, navijamo za Noleta :ajde:

I kod žena je poznat prvi polufinalni par Vozniacki - Na Li :uredu:

Vozniacka je dobila Skijavone 3:6, 6:3, 6:3,

a Na Li je dobila Andreu Petković 6:2, 6:4.

Volela bih da vidim finale kod žena između Kim i Vozniacki i da je Kim preispita u lekcijama iz tenisa :kez:

:ajde: Kim!!!!

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Šta reći za današnji meč!!! :uzbud:

Ne pamtim skoro bolju igru Noleta i formu i bez većih oscilacija... skoro pa savršeno...

Kad ga je dobio u onom drugom setu, znala sam da je dovoljno jak i fizički i mentalno da ga samelje u trećem setu :uredu:

Đoković: "Drugi set odlučio"

AO.jpg

Novak Đoković rekao je da je drugi set bio ključan u pobedi nad Rodžerom Federerom.

Srpski teniser pobedio je švajcarskog sa 3:0 u setovima i plasirao se u finale Australijan opena.

Prošli put kada je stigao do finala Đoković je i osvojio turnir, a zanimljivo je da je i tada u polufinalu sa 3:0 pobedio upravo Rodžera Federera. Đoković je nakon meča rekao da je u poslednjem gemu bio pomalo nervozan, ali da je odigrao jedan od najboljih mečeva u karijeri.

„Nisam znao da li sam uzbuđen jer sam jedan gem daleko od finala Gren slem turnira i pobede nad Rodžerom, ili osećam neverovatan pritisak. Verovatno i jedno i drugo. On vrši veliki pritisak na vas, čak i kada ubacite nekoliko prvih servisa. On pokušava da bude veoma agresivan i ja sam pokušao da ostanem smiren do poslednjeg momenta. Ovo je zaista jedan od najboljih mečeva koje sam odigrao u karijeri.“

Novak je protiv Federera odigrao veoma dobro sa osnovne linije, bio je veoma agresivan, a kao prekretnicu u meču naveo je sredinu drugog seta.

„Vidite, morao sam da igram nešto riskantnije. U drugom setu imao sam brejk prednosti, a onda posle samo 20 minuta gubio sam sa 5:2. Da sam izgubio taj drugi set, sam bog zna u kok pravcu bi meč išao. Jednostavno, srećan sam što sam prevazišao taj težak trenutak, igrao sam svoj najbolji tenis i uživao u prepunoj Rod Lejver areni. Igranje na ovom terenu mi uvek pričinjava veliko zadovoljstvo.“

Protivnik Đokovića u finalu biće pobednik duela Endi Mari – David Ferer.

izvor: B92

***

Koji god od ove dvojice dođe na megdan našem Noletu, mislim da su veeelike šanse na našoj strani :uredu:

U svakom slučaju, u nedelju u pola 10 navijamo...:ajde: :ajde: :ajde:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

30. januar 2011. | 12:24 | Izvor: B92 | SO

Blistavi Novak vladar Melburna!!!

Najbolji srpski teniser Novak Đoković pobedio je Endija Marija sa 6:4, 6:2, 6:3 u finalu Australijan opena posle 157 minuta igre.

Novaku je to druga Grend slem titula u karijeri, pošto je 2008. godine već slavio u Melburnu.

Posle tri uzastopna poraza od Škota, Đoković je briljantnom igrom na „Rod Lejver areni“ relativno lako došao do titule iskoristivši prvu meč loptu. Mari je izgubio treće Grend slem finale u nizu, posle US opena 2009. i Ozi opena prošle godine.

Novak je na putu do titule izgubio samo jedan set, od Ivana Dodiga u drugom kolu, a od četvrtfinala pružao je impresivne igre i pobedio sa 3-0 Tomaša Berdiha, Rodžera Federera i sada Endija Marija.

I set

Đoković je bez izgubljenog poena osvojio prvi gem, a u narednom gemu Škot je spasao brejk loptu i posle pet izjednačenja došao je do gema. Novak je brejk šansu stvorio sjajnim riternom, ali je potom forhend poslao u aut nakon duže razmene udaraca.

Mari se razigrao posle početne nervoze, Novak je napravio nekoliko grešaka, pa je Britanac bio blizu brejk šansi, ali je promašio smeč pri rezultatu 15:30.

Potom je Đoković osvojio gem, a i u narednih nekoliko serveri su bez problema osvajali gemove – 4:3.

Obojica su igrali prilično stegnuto sa mnogo neiznuđenih grešaka i, iako važe za najbolje riternere na svetu, nije bilo novih brejk lopti sve do poslednjeg gema.

Tada je i nivo igre naglo porastao – Novak je prvo lepo izgradio poen i napravio ’viner’ forhendom, a do dve uzastopne set lopte došao je posle sjajne defanzive i greške Marija nakon 38 razmenjenih udaraca.

Naredni poen takođe je bio relativno dug, a Mari je izbacio forhend u aut – 6:4 posle 59 minuta igre.

II set

Đoković je iskoristio psihološko preimućstvo posle osvojenog prvog seta i nastavio niz osvojenih gemova. Prvo je bez izgubljenog poena uzeo svoj servis-gem, a zatim napravio i brejk.

Novak je izvrsno riternirao tokom celog gema, ali je Mari ipak prvu brejk šansu neutralisao asom. Na drugoj je Đoković imao oštro oko i malo sreće – tražio je ’čelendž’ posle servisa Marija i ispostavilo se da je lopta bila milimetar-dva u autu. U ponovljenom poenu Škot je pokušao ’drop šotom’, ali je Đoković na vreme bio na loptici i bekhendom posje poslao po dijagonali u polje – 2:0.

Bilo je evidentno da je Britanac pao na mentalnom planu, pa je Đoković napravio novi brejk, i to bez izgubljenog poena, i poveo sa 4:0. Mari, poznat kao izuzetan odbrambeni igrač, zabeležio je čak deset neiznuđenih grešaka u prva četiri gema drugog seta.

Novak je imao set loptu na Marijev servis, rešio je da napadne riternom iz forhenda, ali je poslao loptu u aut. Tada se Britanac razigrao, iskoristio opuštanje Đokovića i bez izgubljenog poena napravio svoj prvi brejk – 5:2.

Međutim, Novak je već u narednom gemu vidno podigao nivo igre – fantastično se branio, a zatim napadao iz konte. Upravo na taj način, spektakularnom forhend dijagonalom, došao je do nove set lopte, a zatim je realizovao tako što je ’šetao’ Marija po terenu i dočekao grešku – 6:2 i 2-0 u setovima za srpskog tenisera.

III set

Škot je bolje počeo treći set i došao je do brejka. Novak jeste imao gem loptu, ali je promašio drajv-volej. Potom je napravio grešku, a zatim ga je Mari sjajno pročitao i uzeo gem.

Međutim, Đokovića to nije dekoncentrisalo, odigrao je vrhunski naredni gem, malo mu je i Mari pomogao greškama, uključujući i promašeni smeč na prvoj brejk lopti. Doduše, treba reći da je taj poen Novak fenomenalno istrčao i odbranio se od nekoliko napada pre nego što je Škot poslao lopticu u aut.

U četvrtom gemu Novak pravi brejk tako što je iskoristio šestu brejk loptu u gemu. Prve četiri Mari je spasao preciznim servisima, a na petoj je Škot odlično napao. Đoković se neverovatno branio tokom celog gema, tako je bilo i na šestoj brejk lopti, a potom je usledio fenomenalni ’pasing’ bekhend paralelom – 3:1 i Novakov uzvik sreće.

Ipak, već u narednom gemu Mari vraća brejk – jedna loša procena koštala je Novaka i Škot je došao do dve vezane prilike za brejk; prvu je Đoković spasao asom, ali je na drugoj poslao 'drop šot' u mrežu.

Imao je Đoković dve brejk prilike već u sledećem gemu, ali novi brejk došao je ipak nešto kasnije, u osmom gemu. Ispostavilo se da je to bilo presudno jer je Novak već u narednom gemu došao do pobede posle greške Marija iz forhenda.

Đoković je zabeležio 26 direktnih poena i 33 neiznuđene greške, dok je Marijev odnos bio 21/47. Novak je imao šest asova, koliko i Škot, ali nije napravio nijednu duplu grešku naspam Marijevih četiri.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
×
×
  • Create New...