GlorijaTreca 602 Posted May 24, 2013 Report Share Posted May 24, 2013 (edited) Kad bude kralja, biče i čaja. Šalim se. Pijem čaj ali u naletima. Npr. neikoliko meseci uz jutarnju kafu obavezno pijem zeleni čaj jer sadrži zeolit. Pošto sam nabavila zeolit prešla sam na nanu. Zatim usledi višemesčna pauza pa ga uopšte ne pijem. Od svih najviše volim voćni ali je najzdraviji od žalfije, pripremljen drugačije nego kada se koristi za ispiranje grla. Kupujem isključivo bilje u biljnoj apoteci, nikako gotove kesice. Edited May 24, 2013 by GlorijaTreca gresan 1 Quote Link to post Share on other sites
Smucalica 5,972 Posted May 24, 2013 Report Share Posted May 24, 2013 Opet sam se vratila na zeleni čaj i to ga kupim u rinfuzi i skuvam pa kada se prohladi, nacedim limuna i uživammmm... moj fejvorit je zeleni sa limunom, definitivno :) Quote Link to post Share on other sites
vesticara 6,022 Posted May 25, 2013 Report Share Posted May 25, 2013 Dobila na poklon 500 gr čaja od Jasmina i to direkt sa istoka. Jaoooooooo kako ću sada da uživam. Quote Link to post Share on other sites
Morpheus 5,112 Posted May 25, 2013 Report Share Posted May 25, 2013 Samo kad sam pre'lađen, a možda ni tad. Nemam naviku, mada volem recimo onaj od šumskog voća uz malo meda i limuna, ali taj pijem jednom godišnje (kad sam pre'lađen ) kad ga se setim negde naručiti. U kučnoj radinosti gotovo nikad, imam neki u kesicama koji stoji od kad sam se uselio ovde (pre godinu i po)... Quote Link to post Share on other sites
Orion Lady 1,054 Posted May 25, 2013 Report Share Posted May 25, 2013 Fuj. Ne volim caj. Nikako. A baka i dan danas trckara oko mene i svako malo pita ocul caj.. Pijem ga, npr. sad - jer sam bolestna i jer nemam nista drugo osim caj i aspirin C. Da imam, ne bi ga ni taklaaaaaa.. :pegla: Quote Link to post Share on other sites
Smucalica 5,972 Posted September 18, 2013 Report Share Posted September 18, 2013 Upravo je vreme za caj - domaca nana ja sam je brala i susila... vesticara 1 Quote Link to post Share on other sites
Adrijan 3,662 Posted December 2, 2013 Report Share Posted December 2, 2013 Jel ovo? Svaka biljka ima svoje kontraidikacije. Ovo nisam znala dok lično nisam iskusila na sebi. Mislila sam, pa dobro čaj, šta tu može da škodi? Može još kako!! Zeleni čaj je apsolutno kontraindikovan kod ljudi koji pate od bolesti srca. Znači pravi haos u krvnim sudovima, pritisku, radu srca.... Zeleni čaj podstiče stvaranje bubrežnih kamenaca. I to je odavno poznato, ali proizvođači čaja radije će preći preko te činjenice. Majke tokom dojenje ne bi trebale da konzumiraju zeleni, pa čak ni crni čaj, jer može poremetiti san beba. Preterane količine zelenog čaja mogu uzrokovati probleme sa spavanjem i kod odraslih. Sve ovo gore može se pojaviti samo uz prekomerne količine. Ima čak i neka teorija da se ne sipa mleko u zeleni čaj već obratno-čaj u mleko..ali to je sad već "viša matemtika"...ne bi dalje razglabala... Pijte zeleni čaj ali jednu šolju (2dcl dnevno). U stvari, on je kao droga.. a čak i najbolji lek u velikim dozama je štetan. Sledeći? Jeb'ga, i kako sada da iskoristim ovo: Evo šta treba da radiš ako želiš da smršaš ... Zeleni čaj ubrzava metabolizam. Ovaj čaj može, kako ističu kineski naučnici, pomoći ojačavanje kostiju. Preporučljivo je da mladi piju što više zelenog čaja jer će time smanjiti verovatnoću da kasnije u životu dožive prelome. Takođe, tu su i rezultati studije koja je pokazala da zeleni čaj pomaže i protiv lošeg zadaha. ... Hoće li mi jedna šolja dnevno pomoći?!? :cesces: Quote Link to post Share on other sites
vesticara 6,022 Posted December 2, 2013 Report Share Posted December 2, 2013 ...Preporučljivo je da mladi piju... ...prošo "ti rok"...:bek: Quote Link to post Share on other sites
Adrijan 3,662 Posted December 2, 2013 Report Share Posted December 2, 2013 Ali ja bih još da roolam. :hahaha: vesticara 1 Quote Link to post Share on other sites
Smucalica 5,972 Posted December 2, 2013 Report Share Posted December 2, 2013 Večeras pijem rtanjski - domaći u to ime... živeliii... Quote Link to post Share on other sites
Smucalica 5,972 Posted January 16, 2014 Report Share Posted January 16, 2014 Večeras pijem mešavinu planinskog čaja dobila sam od koleginice (by njena proizvodnja - branje, sušenje, mešanje) ;) Quote Link to post Share on other sites
Aiko 1,794 Posted January 26, 2014 Report Share Posted January 26, 2014 Maticnjak i nana..kombinacija snova..:) Quote Link to post Share on other sites
vojo 1,783 Posted January 26, 2014 Report Share Posted January 26, 2014 Komb. brusnica (25%)i aronija (35%)...nisu domaci...ali svi su se odusevili...:) Quote Link to post Share on other sites
Orion Lady 1,054 Posted January 27, 2014 Report Share Posted January 27, 2014 Od jutros me boli jedno mjesto u grlu. Napravila sebi caj jagoda-vanila. Uglavnom. :dry: Quote Link to post Share on other sites
Morpheus 5,112 Posted March 14, 2014 Report Share Posted March 14, 2014 Lavanda - protiv nesanice. Ubaciti jednu supenu kašiku lavande u 2dl kuvane vode i ostaviti poklopljeno desetak minuta. Piti nezaslađeno dvadeset minuta pre spavanja. Isprobano, deluje. P.S. Ne treba vam dvesta grama. (Ko razume, s'vatio je.) :hhh: shumica 1 Quote Link to post Share on other sites
gresan 1,851 Posted March 14, 2014 Report Share Posted March 14, 2014 Čaj od nane...sa malo rakije od dede...pa da vi'š zdravlje! :kez: Quote Link to post Share on other sites
Gently 5 Posted March 14, 2014 Report Share Posted March 14, 2014 Deder sipaj tu dedovaču, kad nema ništa mladje :lol: Quote Link to post Share on other sites
vesticara 6,022 Posted March 17, 2014 Report Share Posted March 17, 2014 Opet sam počela da pijem čaj od koprivinog lista (ovog puta vodim računa o dnevnoj količini ) Quote Link to post Share on other sites
Mia 6,075 Posted June 28, 2015 Author Report Share Posted June 28, 2015 (edited) Kod mene je uvek vreme za čaj. Malo sam se zasitila od domaćih, tako da sam se žestoko navukla na Milfordove čajeve, raznoraznih ukusa-aroma. Prijaju mi, okrepljuju - posebno kada su veeeeelike vrućine. Edited June 28, 2015 by Goga Smucalica 1 Quote Link to post Share on other sites
vesticara 6,022 Posted June 28, 2015 Report Share Posted June 28, 2015 (edited) U vreme velikih vrućina najviše te rashladi topao čaj, isto kao što zimi sladoled najbolje ugreje ...koliko god to blesavo zvučalo-tako je.. onaj koji to nije probao i dalje ne veruje. Meni je uvek vreme za čaj. Trenutno mi jako prija čaj od citrus mente. Još kad se doda malo meda u njega..jaooooooooo kako hladi i prija-milina.Probalaaaa...provereno! Edited June 28, 2015 by vesticara Smucalica 1 Quote Link to post Share on other sites
Smucalica 5,972 Posted July 3, 2015 Report Share Posted July 3, 2015 Ja ovih dana dan započnem i završim sa zelenim čajem u rinfuzii sama nacedim toliko limuna, da se usta sasvim skupe ali... prija mi ovaj napitak od kako su vrućine Quote Link to post Share on other sites
luminica 2,120 Posted November 15, 2015 Report Share Posted November 15, 2015 Samo kad sam bolesna,onda volim od lipe,domaci,sto sama skupim cvetove i prosusim,kombinujem sa zovom i medom i volim da dodam malo mleka sto izaziva podizanje obrva mojih ukucana i pitanja u stilu-kako izgleda taj buckuris sto pijes-? Quote Link to post Share on other sites
Smucalica 5,972 Posted July 27, 2021 Report Share Posted July 27, 2021 Otkrila sam suv, opor ukus koji ostaje za čajem od ruzmarina... ne znam odakle mi ideja, ali kada sam videla da ga ima u Pančićevoj apoteci, morala sam ga probati Uglavnom, prija na ovu omorinu.... Mia 1 Quote Link to post Share on other sites
Mia 6,075 Posted August 1, 2021 Author Report Share Posted August 1, 2021 Čaj od peršuna je dobar za izbacivanje viška tečnosti iz organizma. Nisam probala, ne verujem da ima neki sjajan ukus, ali kaže žena da pomaže. Uostalom, kada je nešto, što je lekovito, imalo lep ukus? Oftopc - osim Mg Direkta, koji nije čaj Smucalica 1 Quote Link to post Share on other sites
Smucalica 5,972 Posted August 1, 2021 Report Share Posted August 1, 2021 7 hours ago, Mia said: Oftopc - osim Mg Direkta, koji nije čaj Peršun sam pila u trudnoći, čak sam onaj lišćar imala na terasi i sama ga brala i pravila. Od mene i peršuna, dosta Na račun tvog Oftopc, jedan od mene - Mg direkt pijem redovno, pred spavanje. Piše meni koleginica kako je u jednoj apoteci na akciji, pa da znam. Pitam je li bez šećera? Kaže ona, da naravno da je bez, znaš da ne smemo sa šećerom. Ok, odgovorim, dovoljno šećera unosim svakodnevno sladoledom, ne moram i sa magnezijumom Eto, tako se ja čuvam Mia 1 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts