Idi na sadržaj

Flegmatičnost


Preporučene poruke

"Ona je samo s tobom u ovoj firmi u dobrim odnosima. Ali to zato što si ti takva flegma da te baš ništa ne nervira."

Ovo mi je šef rekao juče. Od početka me naziva flegmom, što je izraz koji sam morao da guglam da bih ga shvatio. 

"Flegmatičnost predstavlja jednu vrstu ljudskog temperamenta koja se odlikuje hladnokrvnosti, mirnoćom i neuzbuđenošću koja se graniči sa ravnodušnošću. ... U žargonskom izrazu flegmatičnost bi predstavljala totalnu kulijanu, odnosno neuzbuđenost nekog čoveka. Dakle, reč je o čoveku kojeg ništa ne dotiče, pa čak ni stvari koje bi trebalo da budu od izuzetne važnosti za njega."

I neke stvari su kliknule. Pa to sam ja. Kako je moguće da me nikad niko pre toga nije tako nazvao? :lol: 

Pojedine ljude flegmatici jako nerviraju jer se za njih podrazumeva da osoba MORA da reaguje na spoljne podsticaje. Smatraju gotovo ličnom uvredom ako ne reaguješ na podsticaje koji dolaze od njih. Khm...love hunter...khm,kašljuc. :lol:  Smatraju da flegmatici nemaju emocije, da nemaju žar u sebi, da nisu živi ako im emocije nisu blizu površine i lako prepoznatljive. Drugi ih vide kao sebične ljude, koji su toliko usredsređeni sami na sebe da ne žele druge ljude da udostoje reakcije na nešto što su rekli ili uradili. Trećima jednostavno uopšte nismo jasni. Ponekad naletimo na grupicu ljudi kojima smo u nekoj meri dragi pa s njima napravimo forum. :) 

Kako vi vidite flegmatike?

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

I meni su govorili da su flegma...pa mi je nekada smetalo...u zavisnosti ko mi kaze i zasta...a vecinom mi je odgovaralo...a pretpostavljam da je to tako zato sto se znam iskljucitii i otici u mislima u neki svoj svijet...a za druge je tema o kojoj se raspravlja "krucijalna"...

a sada mi smeta sto mi niko vec dugo dugo ne kaze da sam flegma...:laugh:  sto ce reci da vise i nisam...

 

Znog svega ovoga mislim sve najbolje o flegmama...:laugh:

 

Ii mislim Morfe da si i ti jedna vrsta flegme...bez obzira sto se znas raspricati i na forumu baratati rijecima narocito kada te nesto zaboli...npr. neka nepravda... onda se ukljucujes bezrezervno i pucas iz svih oruzja iznoseci svoje misljenje nimalo ne ga uvijajuci...

U prilog ovoga govori i ovaj tvoj post...gdje nisi ni znao sta znaci rijec flegma...a poslije toga napisao takvu disertaciju da bi se i Frojd njome ponosio...:uredu:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...