Sign in to follow this  
Followers 0

Flegmatičnost

3 posts in this topic

Posted · Report post

"Ona je samo s tobom u ovoj firmi u dobrim odnosima. Ali to zato što si ti takva flegma da te baš ništa ne nervira."

Ovo mi je šef rekao juče. Od početka me naziva flegmom, što je izraz koji sam morao da guglam da bih ga shvatio. 

"Flegmatičnost predstavlja jednu vrstu ljudskog temperamenta koja se odlikuje hladnokrvnosti, mirnoćom i neuzbuđenošću koja se graniči sa ravnodušnošću. ... U žargonskom izrazu flegmatičnost bi predstavljala totalnu kulijanu, odnosno neuzbuđenost nekog čoveka. Dakle, reč je o čoveku kojeg ništa ne dotiče, pa čak ni stvari koje bi trebalo da budu od izuzetne važnosti za njega."

I neke stvari su kliknule. Pa to sam ja. Kako je moguće da me nikad niko pre toga nije tako nazvao? :lol: 

Pojedine ljude flegmatici jako nerviraju jer se za njih podrazumeva da osoba MORA da reaguje na spoljne podsticaje. Smatraju gotovo ličnom uvredom ako ne reaguješ na podsticaje koji dolaze od njih. Khm...love hunter...khm,kašljuc. :lol:  Smatraju da flegmatici nemaju emocije, da nemaju žar u sebi, da nisu živi ako im emocije nisu blizu površine i lako prepoznatljive. Drugi ih vide kao sebične ljude, koji su toliko usredsređeni sami na sebe da ne žele druge ljude da udostoje reakcije na nešto što su rekli ili uradili. Trećima jednostavno uopšte nismo jasni. Ponekad naletimo na grupicu ljudi kojima smo u nekoj meri dragi pa s njima napravimo forum. :) 

Kako vi vidite flegmatike?

Goga and Adrijan like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Ti meni ne delujes kao flegma.Bar po postovima koje pises. Mozda si u stvarnosti zakopcan i distanciran pa im tako delujes.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

I meni su govorili da su flegma...pa mi je nekada smetalo...u zavisnosti ko mi kaze i zasta...a vecinom mi je odgovaralo...a pretpostavljam da je to tako zato sto se znam iskljucitii i otici u mislima u neki svoj svijet...a za druge je tema o kojoj se raspravlja "krucijalna"...

a sada mi smeta sto mi niko vec dugo dugo ne kaze da sam flegma...:laugh:  sto ce reci da vise i nisam...

 

Znog svega ovoga mislim sve najbolje o flegmama...:laugh:

 

Ii mislim Morfe da si i ti jedna vrsta flegme...bez obzira sto se znas raspricati i na forumu baratati rijecima narocito kada te nesto zaboli...npr. neka nepravda... onda se ukljucujes bezrezervno i pucas iz svih oruzja iznoseci svoje misljenje nimalo ne ga uvijajuci...

U prilog ovoga govori i ovaj tvoj post...gdje nisi ni znao sta znaci rijec flegma...a poslije toga napisao takvu disertaciju da bi se i Frojd njome ponosio...:uredu:

Adrijan, Morpheus and Goga like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0