Idi na sadržaj

Koliko je kamen bitan?


Preporučene poruke

Naleteo sam negde na netu na temu o tome kako se neimenovana osoba ženskog pola pojavila na internet forumu i žalila se okupljenima kako je njen budući suprug izabrao ovaj prsten:

da njime iskaže svoju ljubav i želju da s njom provede ostatak života (da... znam da sam beznadežan romantik ponekad :roll: ).

Njoj se, naime, ne dopada boja prstena, veličina kamena, a ni oblik joj nije baš naročito simpatičan. Pored toga, platio je prsten "samo" 1800 evra iako zarađuje skoro šestocifrene iznose na mesečnom nivou.

Pa bih ja vas da pitam... koliko je važno koliki je kamen, kakav je oblik i koliko je cela grdosija plaćena? Znam da na određenom nivou to jeste važno, u pitanju je parče nakita koje ćemo nositi ceo život (opet ja :roll: ), pa bi bilo lepo da je prijatan za oko i nošenje, to razumem, ali ne razumem da je to nešto na šta se treba žaliti javno. A tek ne razumem pitanje cene.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

E, gledam fotku... ovo je neki zez.. prsti joj ne bi bili takvi, kakvi su, da suprug, šta god da je zarađuje toliko, koliko zarađuje. 

Što se mene tiče, konkretno, može da bude i neka zeza, kupljena na vašaru, samo da je od srca. Ne volim da budem ''obeležena'' i nisam iz priče da ću neku materijalnu stvar striktno da nosim ceo život. Ono.. što je za ceo život nosi se kao najlepši nakit, u herCu, koje u današnje vreme treba imati. Znam da ga imaju svi članovi foruma :srce: 

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Ovo te oko prstiju ne razumem?Gledam te prste,na sta mislis konkretno?:cesces:

Danas je,kopiramo zapad,mnooogo vazno da se i ovde tvrdi da samo dijamant dolazi u obzir.Jaoj,kako smo svi 'popili' tu frku oko dijamanata !Zaboravila sam naslov knjige,tacno je opisano kako su i s koliko truda radili na toj kampanji,dok to prosto nismo svarili kao jedino moguci nacin i izbor.

Posto sam pripadnik generacije kojoj to nije bilo vazno,nisam ni prava osoba za odgovor.Mi smo taj verenicki kupili zajednickim snagama,ima jedan kamicak,nepoznatog porekla,valjda cirkoncic,nosila sam ga duze vreme,pa sam ga skinula jer je poceo da se tanji i da ga zakacinjem,a zelim da ga sacuvam.Znaci,meni ima bas veliku vrednost,inace za njega mnogo dobili ne bi.Stavim ga s vremena na vreme,samo da proverim pase li jos uvek i na godisnjicu braka.

Inace,volim prstenje,tako da imam dosta srebrnih,razne bizuterije ,kombinujem nekako s godisnjim dobima,garderobom,a ono vrednije tek ponekad.

Mada,ovo joj nije nacin zaista,da sam joj verenik,otkacila bih je.

Izmenjeno od strane člana luminica
Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

 

Mada,ovo joj nije nacin zaista,da sam joj verenik,otkacila bih je.

​I ja bih. Naročito ako bi glavni razlog bio novac uložen u prsten. To bi mi bilo neshvatljivo, da li joj je vaan simbol ljubavi ili iznos na prstenu? Kakvu ja to osobu želim pored sebe u godinama koje dolaze? I tako dalje i tako bliže... Da joj se ne sviđa prsten kao prsten, ok, pogrešio sam pri izboru, hajde da ga zamenimo za nešto lepše. Ali samo ako je to rekla meni, a ne prethodno podelila sa hiljadu ljudi da bih ja ispao kreten.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Ovo te oko prstiju ne razumem?Gledam te prste,na sta mislis konkretno?:cesces:

 

​Obično su prsti, na koje se stavlja prsten od 1800 eurića mnogo negovaniji. Zato i kažem da cenim da je neko hteo da skrene pažnju na sebe. Zato sam i napisala da cenim da je u pitanju neki zez. Tema je sama po sebi lepa. 
Kada sam se udala, od svekrve, koja je plemićkog roda, dobila sam prsten, kom je vrednost veoma teško proceniti. Ona mi to nije rekla, već dalji rođak (da ne objašnjavam rođačke linije, zapetljaću se :lol: )
Ne volim zlato. Ne volim kada vidim na bilo kom delu nakita plavi kamen. 
Srebro ja za mene zakon. 
I da.. da se vratim na prsten, koji mi je svekrva darovala.. čuvam ga u kutijici za nakit.. ne nosim ga..za mene ima neprocenjivu emotivnu vrenost...  valjda će jednog dana dobro da dođe nekoj tamo snajki, Bože zdravlja. 

I da.. da se razumemo, ono što @Morpheus okači, znam da je provereno, odmereno i premereno, ali mi čitava priča ne pije vodu. 
I da li je budući suprug uz prsten priložio i fiskalni račun? Zaista ne razumem. 
No... to nije tema.. samo sam želela da pojasnim svoju sumnjičavost. Da li sam uspela.. ne znam :lol: 

Izmenjeno od strane člana Goga
Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 2 godina kasnije...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...