Idi na sadržaj

Kurirske službe - iskustva


Preporučene poruke

Ne znam za vas, ali ja imam dosta iskustva sa različitim kurirskim službama jer sam se često nalazio u situacijama da neki sitni deo elektronike za računar kupujem ili prodajem, a tu je naravno jedini izbor slanje kurirskim službama. Sa dve službe nikad nisam imao nikakav problem, a to su Bex i Post Express. Uvek profesionalno, na vreme, uz poziv ako trenutno nisam tu, dogovor oko preuzimanja - baš nijedan prigovor nemam.

Današnje iskustvo sa City Expressom me nateralo da otvorim temu. Juče mi je poslata pošiljka (punjač za mobilni i neki adapter). Ciljano sam naručio opremu jer sam znao da danas imam slobodan dan. Prošlo je mnogo vremena, došlo i 16h, kurira nema. Odlučim da proverim stanje pošiljke i vidim da je upisano "NEDOSTAVLJENO, PRIMALAC ODSUTAN". Dakle, em se niko nije pojavio da preda paket, em nije nazvao da proveri da li sam u blizini, em nije ostavio nikakvo obaveštenje, em je krivicu za neobavljen posao svalio na mene koji sam ceo dan čekao dostavu. Obratio sam se firmi koja mi je paket poslala i dobio odgovor:

"Na zalost, imali smo nekoliko slicnih iskustava sa kurirskom sluzbom i kako je problem uvek bio do konkretnog kurira kao jedinke kome se nije radilo tog dana zbog kise ili vrucine kao danas recimo - uvek se i resi u rekordnom roku."

Dakle, ponašanje je uobičajeno. Što sam i sam znao jer mi se slična stvar sa njima već jednom dogodila pre dve-tri godine. Morao sam lično da idem po paket koji je trebalo da mi bude dostavljen na kućna vrata. Izbegavajte City Express kad god možete.

 

Kakva su vaša iskustva sa kurirskim službama? Pozitivna/negativna? Pišite... :) 

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Iskustva? Sasvim ok. Prošle nedelje se desilo, da nisam bila kod kuće, kada je trebalo da mi se dostavi paket. Dečko me je nazvao, zamolila sam ga da sačeka, ili da mi krene u susret. Sačekao me je i prepoznao po karakterističnoj crvenoj majšici (sve ja njima objasnim da bih dobila na vremenu) , a ja pri tom nisam imala pojma šta je u paketu. Oracle akademija nas je pozdravila. Za sada, nisam imala problem sa njima, možda zato što sam dosadnaaaam kada mi nešto treba. Švapski sistem, ako imamo dogovoreno u to i to vreme, hoću da tako i bude. Ja izdvajam svoje vreme, vi svoje. Poprilično sam oštra u komunikaciji, daleko od toga da vređam, samo je način na koji im dajem do znanja jasan, i.. recimo simpatičan - na moj način. 

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Sarenoliko..i uglavnom zavisi od trenutnog kurira koji dostavlja.City izbegavam zbog losih iskustava sa svojim slanjem.Najavim da imam paket,da je kabast,koliko ima kg,bile su u pitanju granule plastike i to bi bio nedeljni posao za duzi period,centrala kaze da nema problema,ide mali kamion,a zatim posalju kombi i vozaca koji ne zeli da to primi,a mene zove musterija i to ceka odredjenog dana.Zato sam presla na Aks,oni su bili ok. i redovno sam dobijala povratnu informaciju sms-om da je isporuceno.Beks nije los,oni salju poruku cim je paket prijavljen na necije ime,dan ranije.Ono sto generalno svima zameram je sto nemaju one citace za kartice,vec mora da se spremi kes i naravno sto nikad nemaju sitno,:smor:..ali to je do kurira.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 1 mesec kasnije...
  • 4 meseci kasnije...

Pokušavam tri dana da pošaljem neki paket za Kikindu. Gazda prodaje karte za poker. :roll: Pozovemo Post Express da preuzme pošiljku. Kurira nema ceo dan. Pozovemo ponovo Post Express naredni dan, ponovo izdiktiramo sve podatke. Kurira opet nema ni za lekeći deo dana. Oko 16h nazovemo BEX, obaveste nas da je kasno i da će kurir doći naredni dan. OK, mada primalac već p*zdi jer mu karte hitno trebaju. Kurir se ne pojavi narednog dana (danas) do 14h. Pozovem ponovo BEX da vidim gde je zapelo. "Izvinite, mi smo otkazali taj reon, zato kurir nije došao." Nisam hteo da se raspravljam i da pitam zašto o tome, dođavola, nisam obavešten juče telefonom kad su prvi put čuli adresu. "Odnesite u magacin pa će odatle biti poslato." OK, nije mi daleko, predam paket u magacin i konačno je (valjda) nakon tri dana paket otišao na dalek put čak do Kikinde. 

Ukratko, ovo postaje sve gore i gore. :ajme: 

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 2 meseci kasnije...

Prijavljujem lose iskustvo sa Bex-om.Narucim nesto sto vredi 280 din,posiljalac posalje i stize mi poruka uvece da stize kod mene.Cekam ceo dan,nista,sutra me zove posiljalac i kaze da je greskom ispustio broj kuce i da je kurir zbog toga vratio paket,iako ima br telefona,i evo on dopisao broji ponovo ga salje.Dobijem ga sutradan i platim 320 din dostavu :blink:..pitam zasto kad je pisalo da su troskovi dostave 150 din,kaze zbog vracanja,nije im praksa da dostavljaju na nepotpune adrese!!?

Dakle,platila sam vise dostavu nego sto je vrednost paketa,na momenat sam se dvoumila da ga uopste ne uzmem!!Uglavnom,bezobrazluk,i ne znam da li da budem besna na prodavca ili dostavljaca?

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 2 meseci kasnije...

Naravno loše iskustvo sa svima...ali se moj muški zainatio. 
Bazen koji je naručio zimus i koji su vratili nije više hteo nego je ćerka naručila na svoje ime, jer je njih mrzelo da se penju liftom do stana.

Sada je naručio pokrivač za taj isti bazen. Zovu oni juče da siđe dole, da su oni pred zgradom!
"MOlim?? Ko da siđe??!! Mladi gospodine-nigde ja ne sillazim nego se ti penješ gore a ja te čekam u stanu!"

...dočekao u stanu :hhh: 

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 3 meseci kasnije...
  • 1 godinu kasnije...

Hm... čudno. Više puta sam se susreo sa tim nekakvim promenama pravila kod kurirskih službi bez ikakvog reda i opravdanja, izgleda da im se može.

Btw, ako naručujete nešto pa vam šalju Royal Expressom, računajte na to da subotom ne dostavljaju. :ajme:  Naručio sam sočiva u četvrtak, u petak poslata, stigla danas. :beyond: 

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...