Idi na sadržaj

Crna Gora postaje članica NATO pakta


Preporučene poruke

Skupština Crne Gore jednoglasno je, sa 46 glasova, usvojila Predlog zakona o potvrđivanju Severnoatlantskog ugovora.

IZVOR: TANJUG PETAK, 28.04.2017. | 16:21
Tim ugovorom se obezbeđuju uslovi za pristupanje Crne Gore NATO-u.

Osim vladajuće koalicije, učlanjenje Crne Gore u NATO podržali su i poslanici Socijaldemokratske partije (SDP), koji su jedini, od opozicionih partija, prisustvovali sednici parlamenta na Cetinju, prenosi RTCG.

U vreme održavanja sednice parlamenta, Demokratski front (DF) je organizovao protest zbog odluke da se, mimo referenduma, donese odluka o članstvu Crne Gore u NATO-u. 

Oni su poručili i da neće priznati odluku parlamenta. 

Predsednik vlade Duško Marković kazao je na početku rasprave da skupština danas ima istorijsku privilegiju da donese odluku koja će se pamtiti dok bude Crne Gore i Crnogoraca. 

"Ovakva odluka se nigde, osim na Cetinju, nije mogla doneti", saopštio je Marković.

***

Komentari? :) Crna Gora je odabrala svoj put, svoje saveznike i pravce spolje politike i ja to poštujem. Ako je cilj da se time zaštite od nekakve buduće albanske otimačine, mislim da su se malo zajebali, da prostite. Malo jeste gorak okus u ustima, jer mi se čini da se Srbija i Crna Gora ovim trajno i nepopravljivo udaljavaju jedna od druge nakon toliko vekova zajedništva i da se stvara i povećava razdor između običnih ljudi tamo i ovde. Tužno mi je to.

Ono što bih voleo je da Srbija pronađe u sebi tako jasne planove i ciljeve i da krene ka njihovom ostvarenju ma kakvi da su. Ovako mi lutamo između istoka i zapada, neutralnosti, Rusije i NATO-a, Kosova i Nekosova i tapkamo u mestu, dok svi oko nas idu dalje. Možemo da se slažemo ili da se ne slažemo s pravcima tog puta, ali oni se bar kreću dok mi sedimo na peronu i mašemo.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Svako proba na svoj nacin.Ali licno mmislim da su oni koji odlucuju izdvojili dve drzave koje nece dirati.Ostali su 'na cekanju' dok se ne rese veci problemi.I tu su i oni.Nekako mislim da bi nasi politicari pre dobro uradili da su sastavili neku zajednicku odbrambenu taktiku,umesto pokusaja u stilu'ako budem sto mirniji i nevidljiviji,zaboravice na mene'.A sto se tice naseg kretanja,bi mi,ali izgleda da nam je ovo trenutno jedina opcija,posto svaka od tih ulica kojom bi krenuli ispada slepa.

 

Izmenjeno od strane člana luminica
Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...