vesticara 6,022 Posted April 6, 2017 Report Share Posted April 6, 2017 Gledali smo uživo povratak jednog rodana sa juga...a onda sam slučajno otkrila i ovo. Ovde ne prekidaju prenos tokom dana. Gase noću, što je razumljivo jer bi reflektor smetao...Na Velikom ratnom ostrvu udaljeno 2.5 km od samog centra Beograda, najveći orao Evrope, orao belorepan ima gnezdo. Trenutno su dva mala orlića u njemu. Jedan malo jači i malo veći koji stalno gnjavi onog slabijeg... ( )Raspon krila im je 2-2,4 m! Danas smo mala žabura i ja gledali kako ga tata hrani, mama čuva... prekida gnjavažu jačeg onog slabijeg.... sjajno!!Kada se mama okrenula prema kameri a moja cica hop iz krila pa trk iza naslona stolice da se sakrije... -gde ćeš?- "Vidi kako me gleda!!" -ona stalno tako gleda, mora da čuva svoje bebe da ih neko ne ukrade!-"Neću ih ja ukrasti!!" -ti nećeš ali možda neko bezobrazan hoće..-"Zato ih ona čuva?! A tata ih ne čuva?-čuva i on..ali mora da ide da nađe hranu za bebe..to mu je posao.....gomila pitanja.... https://www.youtube.com/watch?v=HS3c7ROufJE&app=desktop Mia, luminica and Adrijan 3 Quote Link to post Share on other sites
luminica 2,120 Posted April 7, 2017 Report Share Posted April 7, 2017 Bas sam se zarazila!Ceo dan,malo,malo,a ja kliknem da vidim sta rade vesticara 1 Quote Link to post Share on other sites
vesticara 6,022 Posted April 8, 2017 Author Report Share Posted April 8, 2017 Meni stalno otvorena pa stalno virim. Juče panika-"Bako, sami su mali orlići! Neko će ih ukrasti!!"Sada vidim da po ovoj zimi greje samo jednog..i to onog većeg.. Zanimljivo je viriti u gnezdo i gledati ih kako odrastaju... luminica 1 Quote Link to post Share on other sites
luminica 2,120 Posted April 8, 2017 Report Share Posted April 8, 2017 Zakon prirode,jaci moraju opstati..ne znam da li se odnosi na orla ili neku drugu pticu,ali znam da sam gledala jednom na Nac.Geo. da izbaci iz gnezda onog za koga smatra da nema sanse .. Quote Link to post Share on other sites
luminica 2,120 Posted April 8, 2017 Report Share Posted April 8, 2017 Sad sam gledala,mali ce totalno izgladneti,ni ne hrani ga..zar ne bi mogli da ga uzmu i odhrane vestacki? Quote Link to post Share on other sites
vesticara 6,022 Posted April 8, 2017 Author Report Share Posted April 8, 2017 Zakon prirode,jaci moraju opstati..ne znam da li se odnosi na orla ili neku drugu pticu,ali znam da sam gledala jednom na Nac.Geo. da izbaci iz gnezda onog za koga smatra da nema sanse ..Prošlo proleće je kod nas u vikendici na brezi Senica imala male u kućici. Upravo to se desilo. Jednog mladog ptića su 3x izbacivali iz gnezda. Mi ga vratimo oni ga nakon nekog vremena izbace. Mi smo otišli kući i sledećeg vikenda nije ga bilo. Mislili smo da ga je pojela neka mačka...međutim našli smo ga uginulog između šalukatre i prozora. Verovatno je hteo da se sakrije, tamo se uvukao i uginuo. Nije mogao da izađe napolje.Na konto live chata na ovom live strimu-danas su ga otvorili i iskreno se nadam da neće kojekakav neotesan svet komentarisati Smešan mi je onaj veći orlić kada ustane, krene da zamahuje krilima pa padne. Kao malo dete kada prohodava Jako su slatki! Mia 1 Quote Link to post Share on other sites
luminica 2,120 Posted April 8, 2017 Report Share Posted April 8, 2017 Nadam se da nece lupati gluposti vesticara 1 Quote Link to post Share on other sites
vesticara 6,022 Posted April 12, 2017 Author Report Share Posted April 12, 2017 Za sada se lepo ponaša(ju)mo.. Juče nije bilo moguće chatovati..bio je isključen chat..danas su otvorili...videćemo. Slatki su skroz. Najsmešnija su mi imena ženka i mužjaka Radovan i Rumenka Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts