Idi na sadržaj

SAFS Prva liga 2017


Preporučene poruke

Sport klub Prva liga Srbije startovaće 25/26. marta 2017. godine. Kao i prošle sezone, u konkurenciji je osam timova, a završnica takmičenja – meč Serbian Bowl – predviđen je 8/9. jula.

U Sport klub Prvoj ligi Srbije ove godine će se takmičiti sledeće ekipe, na osnovu plasmana prethodne sezone:

Kragujevac Wild Boars
Beograd SBB Vukovi
Novi Sad GAT Dukes
Pančevo Panthers
Beograd Blue Dragons
Sremska Mitrovica Legionaries
Inđija Meridian Indians
Sombor Celtis


Novi član „elitnog” takmičenja je somborska ekipa Celtis koja je taj status izborila prošle sezone, osvojivši Drugu ligu Srbije, čime je, shodno propozicijama, obezbedila direktan plasman u Prvu ligu.

Iz najvišeg ranga ispali su Imperatori iz Niša, koji će se u predstojećoj sezoni takmičiti u Drugoj ligi Srbije.

Sistem takmičenja

Sistem takmičenja je malo izmenjen u odnosu na prošlogodišnji. Sve ekipe će u regularnom delu sezone igrati jednokrožno kroz sedam kola (kao i ranije), ali će borba za plasman u plej-of biti drugačija.

Na osnovu ranga posle sedam odigranih mečeva, prvoplasirani i drugoplasirani tim imaće direktan plasman u plej-of, dok će ekipe koje budu zauzele 3, 4, 5. i 6. mesto igrati wildcard utakmice, i to trećeplasirani protiv šestoplasiranog, a četvrtoplasirani protiv petoplasirane ekipe. Pobednici tih duela obezbediće plasman u plej-of.

Kao do sada, tim koji bude okončao regularni deo sezone na 7. mestu igraće baraž protiv drugoplasirane ekipe u Drugoj ligi Srbije. Poslednjeplasirani tim napustiće prvi rang takmičenja, dok će prvak Druge lige Srbije obezbediti učešće u najvišem rangu u 2018. godini.

Kalendar takmičenja

Kako je već naznačeno, prvi mečevi počinju 25/26. marta. Regularni deo sezone završiće se 3/4. juna. Dve nedelje kasnije zakazani su wildcard susreti i baraž (17/18. jun), a već 24/25. juna na rasporedu su polufinala (plej-of).

Konačno, Serbian Bowl, finale Sport klub Prve lige Srbije, igraće se 8/9. jula 2017.

Detaljan raspored svih mečeva pogledajte u tabeli:

MART25/261. koloWild Boars – Celtis
SBB Vukovi – Meridian Indians
GAT Dukes – Legionaries
Panthers – Blue Dragons
APRIL1/2  
8/92. koloCeltis – Blue Dragons
Legionaries – Panthers
Meridian Indians – GAT Dukes
Wild Boars – SBB Vukovi
15/16Uskrs 
22/233. koloSBB Vukovi – Celtis
GAT Dukes – Wild Boars
Panthers – Meridian Indians
Blue Dragons – Legionaries
29/304. koloCeltis – Legionaries
Meridian Indians – Blue Dragons
Wild Boars – Panthers
SBB Vukovi – GAT Dukes
MAJ6/7  
13/145. koloGAT Dukes – Celtis
Panthers – SBB Vukovi
Blue Dragons – Wild Boars
Legionaries – Meridian Indians
20/21  
27/286. koloCeltis – Meridian Indians
Wild Boars – Legionaries
SBB Vukovi – Blue Dragons
GAT Dukes – Panthers
JUN3/47. koloPanthers – Celtis
Blue Dragons – GAT Dukes
Legionaries – SBB Vukovi
Meridian Indians – Wild Boars
10/11  
17/18wildcard i baraž 
24/25polufinala 
JUL1/2  
8/9finale
Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 2 meseci kasnije...

 SAFS 2017 - REGULARNA SEZONA - DRUGO KOLO 
08/04/2017    15:00 Wild Boars - SBB Vukovi    FK Badnjevac, Kragujevac
09/04/2017    15:00 Meridian Indians - GAT Dukes ODLOŽENA
09/04/2017    15:00 Celtis - Blue Dragons    Gradski stadion, Sombor
09/04/2017    15:00 Legionaries - Panthers    FK Srem, Sremska Mitrovica

 SAFS 2017 - TABELA 
1    GAT Dukes    1    0    50    12
2    SBB Vukovi    1    0    41    7
3    Wild Boars    1    0    36    7
4    Blue Dragons    1    0    23    2
5    Panthers    0    1    2    23
6    Celtis    0    1    7    36
7    Meridian Indians    0    1    7    41
8    Legionaries    0    1    12    50

 SAFS DRUGA LIGA 2017 - TABELA 
1    Black Hornets    1    0    45    6
2    Pastuvi    1    0    26    7
3    Golden Bears    1    0    14    12
4    Mammoths    0    1    12    14
5    Wild Dogs    0    1    7    26
6    Angel Warriors    0    1    6    45

 SAFS TREĆA LIGA - TABELA 
1    GTC Vianor Vidre    0    0    0    0    0
1    Knights    0    0    0    0    0
1    Pirates    0    0    0    0    0
1    Sharks    0    0    0    0    0

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 2 meseci kasnije...

Meč završen pobedom GAT Dukesa rezultatom 33:07. U drugom meču Kragujevac Wild Boars su savladali Meridian Indianse sa ubedljivih 50:03.

U meču Serbian Bowl 8. ili 9. jula sastaće se GAT Dukes Novi Sad i Kragujevac Wild Boars.

Iz Prve lige su direktno ispali Sombor Celtisi, dok su u baražu za popunu Prve lige Pančevo Panthersi savladali Kikinda Mammoothse sa 32:06.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 2 sedmica kasnije...

Izvor: saaf.rs

Wild Boarsi i GAT Dukesi igraće u finalu prvenstva Srbije – Serbian Bowlu – predstojeće subote u Kragujevcu. Iako su se do sada sastajali čak 18 puta, to se nikad nije dogodilo u finalu. I to je prva zanimljivost koju delimo na vrhuncu sezone.

Druga interesantna stvar je ta da je međusobni skor ovogodišnjih finalista takođe izjednačen – po devet pobeda i devet poraza imaju i jedni i drugi, pa će ishod finalnog meča doneti prevagu na klackalici na čijim su krajevima ovi timovi. Ko će „pretegnuti”, znatiželja je svih poklonika ovog sporta u Srbiji.

I mada Kragujevčani broje znatno više titula šampiona države nego Novosađani (Boarsi šest, Vojvode jednu), i mada su češće igrali u finalu državnog šampionata (11 puta naspram 4), treća stvar koja obećava uzbudljivo i neizvesno finale jeste ta što oba tima vode domaći treneri – što bliža istorija finalnih susreta nije skoro zabeležila!

Redakcija sajta SAAF.rs imala je priliku da porazgovara sa oba „čela struke” dva najuspešnija tima ove sezone, koji su već nove pehare stavili u svoje vitrine. Veprovi su iz Austrije u Srbiju doneli trofej viceprvaka regionalne lige CEFL, a Vojvode su u Sloveniji prigrabile titulu šampiona CEFL Kupa.

Kako gledaju na sezonu na izmaku, šta je bilo bolje a šta lošije, šta misle jedan o drugom, kao i šta spremaju za finale, otkrili su nam Aleksandar Ristić Alf, glavni trener, ofanzivni koordinator i raning-bek Wild Boarsa, i Vladislav Petković, glavni trener GAT Dukesa.

Kako biste ocenili proteklu sezonu u vašem klubu u odnosu na prošlu godinu?

ALEKSANDAR
Odlično! Plasman u dva finala, pri čemu se došlo u priliku da se ukrste koplja s jednim od najboljih timova Evrope, da se vidi gde smo i kakvi smo trenutno i da li vredi sve to što radimo. Kada se sve sabere i oduzme, možda i jedna od najuspešnijih sezona u istoriji kluba.

VLADISLAV
U našem klubu je ova sezona uspešnija od prošle, samim tim jer igramo finale. Imali smo bolje uslove nego prošle godine za treniranje i to se vidi po našoj igri i rezultatima.


U kojoj meri su ostvareni ciljevi? Čime ste zadovoljni, a šta preostaje za naredni period?

ALEKSANDAR
Ostvareni su zacrtani ciljevi. Igrali smo s najboljima i videli da možemo da se nadigravamo s njima. Tu je stigla neka potvrda da većinu stvari radimo dobro. I time smo ne samo zadovoljni nego smo i ponosni na to, sveukupno kao organizacija. Za naredni period ostaje da probamo da popravimo te stvari u kojima kaskamo i koje nas sputavaju da napredujemo još više. Pre svega, tu najviše mislim na rad s mlađim kategorijama.

VLADISLAV
Pred sam početak sezone, naši ciljevi su bili da pokušamo da osvojimo CEFL Kup i da igramo polufinale plej-ofa u domaćem prvenstvu iz razloga što smo mislili da ove sezone nećemo imati strane igrače u timu. Na našu sreću, ipak smo uspeli da dovedemo pojačanja pa su se naša očekivanja i ciljevi samim tim podigli. Lično sam zadovoljan sezonom, a kruna bi bila osvajanje titule.

Ovo je vaš prvi duel u finalu. Koliko se klubovi razlikuju u odnosu na meč u ligaškom delu prvenstva?

ALEKSANDAR
To su dva potpuno različita tima u odnosu na naš prvi susret ove sezone. I oni i mi smo definitivno bolji nego što smo bili. Tokom sezone se značajno napredovalo u formi i meč neće biti ni nalik onom prvom.

VLADISLAV
Plej-of utakmice su uvek drugačije od utakmica u regularnom delu. Priprema pred utakmicu je drugačija u smislu taktike.

Šta smatrate najjačom tačkom u svom, a šta u protivničkom timu?

ALEKSANDAR
Najjače stavke Djuksa po meni su motiv, želja i agresivnost. S druge strane, mislim da je naša najveća odlika ove sezone velika adaptabilnost. Uspeli smo da se u mogim situacijama snađemo na najbolji mogući način i za vrlo kratko vreme napravimo neophodna prilagođavanja, i to valorizujemo na terenu.

VLADISLAV
Kao najjaču tačku u svom timu vidim formu koju smo iz utakmice u utakmicu podizali na sve veći nivo, kao i atmosferu i disciplinu u timu. Što se tiče protivnika, mislim da je njihova najjača tačka u pas igri, kao i u vrlo dobroj odbrani. Oni su u principu jedan izbalansiran tim sa odličnim i napadom i odbranom.

Šta vidite kao slabost protivničkog tima i da li je ona ujedno i šansa vašeg kluba da ostvari što bolji rezultat?

ALEKSANDAR
Jedino što vidim više kao našu prednost, a ne njihovu slabost, jeste činjenica da smo mi malo iskusniji, i po igranju malo jačih utakmica, i po broju finala. To svakako nije nikakva šansa za nas. Moramo da odigramo kao i svaku drugu utakmicu.

VLADISLAV
Slabost u njihovom timu može biti pritisak favorita, koji je na njima.

Šta cenite kod trenera protivničke ekipe?

ALEKSANDAR
Cenim pre svega njegovu višegodisnju posvećenost i privrženost timu. To je nešto što igrači prepoznaju kod trenera i to im i daje želju da igraju za njega. Mislim da je to presudno. Pored toga, izuzetno cenim, ali to je sve povezano i sa ovim prethodnim, tu činjenicu da skoro sve aspekte igre vodi sam, samo uz pomoć nekih bitnijih igrača. To je jako zahtevno i retko i u mnogo manjim klubovima, a kamoli u timu kao Vojvode.

VLADISLAV
Što se tiče njihovog trenera, mi se odlično poznajemo duži niz godina. Obojica smo od samog početka u ovom sportu. Izuzetnog poštujem Ristića, kao i njegovu predanost fudbalu, a kao strucnjak se već dokazao.

Kako ocenjujete ovogodišnje prvenstvo i da li je generalno ono napredovalo ili nazadovalo u odnosu na prošlu godinu?

ALEKSANDAR
Ne mogu da kažem precizno. Nijanse bi odlučivale, zaista. Moje mišljenje je da nije ni bolje ni gore, i takvo stanje traje već nekoliko sezona unazad. Očigledno se dostigao neki nivo u svim svferama domaćeg američkog fudbala. Mora da se na nivou cele Srbije radi znatno više na popularizaciji američkog fudbala, kao i obezbeđivanju minimalnih uslova za bavljenje ovim sportom. Bolji rad s decom i mladim igračima. Moramo da ponudimo nešto bolje i kvalitetnije u trci sa ostalim sportovima.

VLADISLAV
Što se tiče prvenstva, otprilike je bilo slično prošlogodišnjem… Tri tima se bore za titulu i samo je redosled istih u pitanju. To naravno nije dobro za fudbal u Srbiji, ali trenutno: tako je – kako je. Mislim da je jedini spas za fudbal u Srbiji ozbiljniji rad s mlađim kategorijama jer bez toga nam nije svetla budućnost fudbala.

Šta gledaoci i vaši navijači mogu da očekuju u finalu?

ALEKSANDAR
Svi koji dođu u subotu na stadion mogu da očekuju da će lepo da se zabave i super provedu dok budu prisustvovali jednoj pravoj sportskoj predstavi, kakvih bi svi mi voleli da ima više.

VLADISLAV
Gledaoci i navijači na stadionu treba da očekuju dobar fudbal, veliku borbu do zadnjeg atoma snage jer ipak je ovo finale, i tu se daje sve od sebe. Nema kalkulisanja! Izađeš na teren i daš 100% sebe, pa neka pobedi bolji.

Podsetimo, Vojvode i Divlji veprovi sastaće se u subotu, 8. jula na stadionu „Čika Dača” u Kragujevcu. Kik-of je zakazan u 17.00 časova.

Oni koji ne budu u mogućnosti da dođu u Kragujevac, moći će da finale uživo gledaju na Trećem programu Sport kluba (SK 3).

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Poraz Dukesa na kraju (21:16) iako su imali prednost od 16:0, 16:7 na poluvremenu. 

Utisci o finalu su da je ovo i dalje amaterska liga u kojoj se većina akcija svodi na individualne kvalitete američkih igrača. Akcije deluju dobro postavljeno, ali realizacija je haotična do neopisivosti.

Dukesi imaju sasvim solidnu odbranu protiv dodavanja, često dobro predviđaju let lopte i presecaju dodavanja. Protiv trčanja ne umeju da se snađu kao ni 90% ostatka lige. U napadu nedostaje ideje. Ako pas prođe - prođe, ako ne prođe kvoterbek pokušava trčanjem i to je to. I previše često pokušava da trči, predvidivo je.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...