Idi na sadržaj

Peti operater mobilne telefonije - Globaltel


Preporučene poruke

Navikli smo na to da čekamo u redu, navikli smo na komplikovane račune iz kojih često nije jasno šta i koliko plaćamo. Navikli smo na to da u inostranstvu zaboravimo na korišćenje mobilnog telefona. Navikli smo na netransparentne cene poziva…

Uspeh viber i whatsapp servisa nam pokazuje da su korisnici spremni da prihvate novine koje im olakšavaju komunikaciju. U poređenju sa ovakvim servisima, klasični mobilni operateri izgledaju zastarelo. 

Novi mobilni operater na srpskom tržištu, Globaltel, najavljuje revoluciju na ovom polju.  

Globaltel želi da promeni način na koji koristimo mobilni telefon u zemlji i inostranstvu. Objavljuje rat čekanju u redu, netransparentnim cenama i računima i na taj način želi da oslobodi korisnike – da im pruži jedan telefon za ceo svet.

O samoj ponudi i usluzi, Globaltel za sada ne otkriva gotovo ništa. Sve što treba da znamo, saznaćemo na dan lansiranja, 13. decembra. 

Po nekim informacijama na projektu su radili stručnjaci iz Kine, Sjedinjenih Država i Srbije, a čitav projekat je nastao sa namerom da se potpuno promeni način korišćenja mobilnog telefona u celom svetu.

Kolika je verovatnoća da se stvari suštinski promene u ovom polju? Uprkos tome što tehnologiju usvajamo veoma brzo, odnosi i princip rada mobilnih operatera se nije promenio. Zato nam još jedan operater koji nudi isto nije potreban. Ono što nam zaista treba je osveženje i promena.

Da li će Globaltel održati svoje obećanje, ostaje da vidimo.

Sasvim sigurno ćemo biti na lansiranju 13. decembra, u nadi i sa željom da prisustvujemo revoluciji.

Pozivni: 0677

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

OK, ovaj Globaltel je malo ...neobičan operater. U stvari ne dobijate nikakvu SIM karticu (za sad, biće kasnije), već skidate aplikaciju za vaš iOS/Android uređaj. Time dobijate mobilni broj koji možete da koristite uporedo sa svojim "standardnim" brojem. Taj broj koji dobijete na početku je nepromenjiv i "traje" godinu dana te ga produžavate ako nameravate dalje da ga koristite, ali možete da "zauzmete" i drugi broj, koji god i koliko god brojeva želite (na period od mesec dana, ako želite da ih zadržite jednostavno ih obnavljate svaki mesec. Ovaj drugi broj može da bude iz bilo koje druge zemlje, ne mora da bude srpski, tako da možete da ih koristite kao opciju za "lokalne" pozive unutar zemlje iz koje je broj. Plaćanje (ili dopuna) se vrši kreditnom karticom, preko Google Play/App Store ili na fizičkom uplatnom mestu (kojih valjda još nema).

Uputstva na zvaničnom sajtu su opširna i kvalitetna, ali malo bodu oči pravopisne greške i korišćenje fonta na kom su srpska slova posebno istaknuta. Aplikacija (iz koje obavljate sve aktivnosti) je prilično bazična izgledom, mogli su se malo više potruditi. Sadrži SMS, pozive i kontakte. osnovne stvari. Nisam sasvim siguran kako zamišljaju korišćenje interneta iz paketa.

Btw, tu je i TV usluga sa malom ponudom kanala, siromašnije i od KlikTV.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 2 sedmica kasnije...

Te velike kompanije sve rade na isti kalup. Ubacis kapital da bi zaradjivao. Smislis nacin da pridobijes korisnike, da smanjis broj odlazecih korisnika i da dobit bude u pozitivi. 
Znaci kada si los, to je zato sto stedis na resursima a i ne mozes biti bolji dok ne ubacis dodatne novce, koje opet mozda ni neces zaraditi. 

Mislim da je potpuno svejedno kod koga smo, nijedna kompanija nece pruziti znacajno jeftinije usluge. To bi se kosilo sa trzisnom logikom.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Šefe breJ tvoja aplikacija lepa,elegantna kao Hilton-spram moje!

Ili je do tipa i modela telefona ili sam ja jako glupava pa ne umem tako da je našminkam kao ti!

Niti mogu podlogu da promenim...niti bilo šta drugo hahaahaah primitivna aplikacija....kao da sam je ja pravila! 

Screenshot_2016-12-24-21-19-20.pngScreenshot_2016-12-24-21-18-46.png

 

Izmenjeno od strane člana vesticara
Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...