Idi na sadržaj

Sportske tragedije


Preporučene poruke

Čarter koji je prevozio fudbalere brazilskog fudbalskog kluba Šapekoense na najveći meč njihovog fudbalskog kluba u istoriji - finale Kopa Sudamerikana - srušio se u Kolumbiji. Bilans jedne od najvećih fudbalskih tragedija je 71 poginula osoba uz 6 teško povređenih.

Atletiko Nasional, protivnik Šapekoensea u finalu, zatražio je od južnoameričke fudbalske federacije da titulu pobednika takmičenja dodeli njihovom rivalu. Brojni klubovi i fudbaleri su izrazili želju da pomognu brazilskom prvoligašu da prebrodi žestok udarac, pominje se zamrzavanje statusa prvoligaša na period od tri godine i ustupanje fudbalera za popunu sastava bez nadoknade. Šapekoense je već obezbedio opstanak u elitnom rangu takmičenja, nalazi se na devetom mestu kolo pre kraja. Legendarni fudbaleri Ronaldinjo Gaučo i Huan Ramon Rikelme izrazili su želju da od početka naredne godine zaigraju za tim.

Šapekoense je klub koji se 2014. godine prvi put od sedamdesetih godina 20. veka plasirao u prvu ligu Brazila da bi prethodne sezone izborio istorijski plasman u Kopa Sudamerikana. Na putu do finala savladali su kolumbijski Junior kao i dva Argentinska giganta - San Lorenco i Independiente.

Slava im. :( 

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...