Idi na sadržaj

Olimpijske Igre-Brazil 2016.


Preporučene poruke

Olimpijada u  Brazilu  pocinje  u  petak 5 avgusta.Hajde  da  se malo  zagrejemo  pred  pocetak.Znamo  da  ove  igre prati  dosta  negativnih  prica  mesecima unazad,zabrana  ucestvovanja atleticarima Rusije,price oko  raznih  zaraznih  bolesti,lose  izgradjenog   sela  za  ucesnike,pa  nam  recite  sta  vi  mislite?Hocete  li    pratiti  igre,koliko  medalja  ocekujete?Kad  smo  kod  medalja  cuh  juce  prognozu  nekih  americkih  strucnjaka  koji  nam  dodelise  tri,licno,nadam  se  da  ce  ih  biti  vise.Kao  i  da  ce  nasa  tv   ispratiti  ne samo  na  trenutke  nase  takmicare,vec  da  cemo  imati  malo  vise  prenosa  raznih  disciplina.

Za  pocetak slike  zgrade  gde  su  smesteni  nasi  reprezentativci

Autor S.Sarenac,sa twitera

Izmenjeno od strane člana luminica
Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • Odgovori 79
  • Otvoreno
  • Poslednji odgovor

Članovi sa najviše poruka u ovoj temi

Članovi sa najviše poruka u ovoj temi

Popularne poruke

Da vam  obrazlozim  malo svoj  stav.Kakva nam je drzava takvi su  nam sportisti.Svi  ovi  veliki sto osvajaju medalje  imaju tu  istu drzavu iza sebe.Nasi rade pomocu stapa i  kanapa,pomocu snalazenja

Gledfao sve do jutros...i spavao nekih sat vremena...i otisao na Vrbas u ribolov...i jos se nedam...

Olimpijada u  Brazilu  pocinje  u  petak 5 avgusta.Hajde  da  se malo  zagrejemo  pred  pocetak.Znamo  da  ove  igre prati  dosta  negativnih  prica  mesecima unazad,zabrana  ucestvovanja atleticarima

Nemam posebna očekivanja, ali koliko sam informisana da imamo, otkada Srbija, kao ''samostalna''  Srbija postoji, imamo najveći broj predstavnika. 
Moj skromni doprinos zagrevanju nije oficijalna himna, već ova pesma, koja mi je mnogo jača, od pomenute. 

 

Idemo!!! 
Neka pobedi sport!! :V: 

Izmenjeno od strane člana Goga
Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

RTS svaku Olimpijadu maksimalno pokrije, ne sumnjam da će i ovu. I ja mislim da će biti više medalja, Španovićevoj recimo nisu predvideli nikakvu. Što se tiče praćenja, nešto sumnjam da ću se ja previše zadržavati ispred ekrana, nekako sam izgubio strpljenje za višesatno gledanje televizije ali nešto ću sigurno ispratiti.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Otvaranje OI je bilo lepo, ali ne onoliko spektakularno poput Pekinga ili Londona...

ali- poruka mi se svidela i celokupna atmosfera :uredu: 

Naši su mi bili baš lepi, posebno devojke u tim dugim, šarenim suknjama :srce: 

Ivana Maksimović i Andrea Arsović, nisu uspele da se plasiraju u finale

u gađanju vazdušnom puškom...

A vaterpolisti su izvukli nerešeno sa Mađarskom 13:13

i to je Filipović dao gol 4 sekunde pre kraja :blabla: 

 Filip Filipović

Ana svoj singl meč u 17.45 igra protiv Navaro,

dok oko 22.30 igraju Jelena i Krunićka dubl, 

a oko ponoći Nole i Zimonić...

Nije baš počelo sjajno, ali... biće bolje :ajde: 

:srbija: 

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Idemo  dalje,Karakasevic  u stonom tenisu prebrodio je  prvu  prepreku,Ana  Ivanovic  je  izgubila,veslaci Bedjik i  Vasic su se prevrnuli,Anja Crevar je 20,nije se izborila za  finale mesovito plivanje.Trenutno gledam kosarku Francuska /Australija 14-20 posle prve cetvrtine,a  nasi  igraju protiv Venecuele u 3,30 po ponoci,sto  izgleda  necu  gledati,nadam se reprizi sutra.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Necete mi  verovati,ali  sam  prosto  znala  da  nece  uzeti  zlato.Nisam bas ocekivala  ispadanje u prvom  kolu,ali je ocigledno  da   je  sebi  dao  veliki  odmor.Osim toga iz  prethodnih  olimpijada znam da  obicno favoriti puknu,a izadje  neki  iznenadni  biser.Cak nu u Spanovicku  ne  verujem  puno,ali  ajde,da  ne  baksuziram.

Pogledajte  sta se  desilo Hrvatima u   rukometu,razbili  ih ovi  iz Katara..

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Mislim  da  je  ovaj  clanak  -u sridu-..
Dokle, kolege “novinari”?
IVAN MINIC·НЕДЕЉА 7. АВГУСТ 2016.
Zbog jednog teksta (koji je uklonjen u međuvremenu) imam potrebu da ovo napišem... Nije on ni prvi ni poslednji tog tipa, ali mi je baš udario u živac. Da se razumemo, ni ostali mediji nisu propustili da se zaraduju nesreći ili narugaju našim sportistima. I nisu ove igre jedinstvene. Tako je bilo i do sada, ali čini mi se nikada ovoliko intenzivno.

Zašto je to tako?

Zato što svi jure posete. A ovakav tekst sigurno to donosi. Donosi posete, lajkove i sharove onih koji se slažu sa napisanim. A donose i posete, lajkove i sharove i onih koji se ne slažu. Pa evo, i ja trošim vreme da pišem komentar...
A lako je napisati tekst tako da privučeš pažnju. Naročito ako nemaš vaspitanje i moralne skrupule, pa ti nije problem da napišeš ili uradiš bilo šta da bi privukao pažnju. Još ako si toliki junak da to i ne potpišeš - pun pogodak.
“Novinarima” na čast. Danas svako može biti “novinar”. Pa to može biti i ograničeni, nevaspitani kreten. Takvih je uvek bilo, samo nisu dobijali priliku da javno kažu šta misle. Problem je u uredniku koji je dozvolio da to ode u etar. Ne ovaj tekst. Svi takvi tekstovi, a samo juče sam ih video desetak.

Hajde malo da analiziramo to o čemu se piše...

Naši takmičari, turisti na ovim igrama... Jer eto, desi se da izgube. I sram ih bilo, kako oni nama to mogu da rade. Jer mi smo vežbali, godinama i decenijama, mi smo se odricali svega, da bi oni dobili šansu da se šepure.
Jer eto Karakašević je debeljuca. Zbog toga je izgubio. Jer ko je još video debelog maratonca. Čekaj, pa on nije maratonac? Aha... To je onaj isti Aca koji je osvojio deset medalja na evropskim prvenstvima do sada, i bio četiri puta prvak Evrope. A stomačić je uvek imao. I eto, peti put je na Olimpijskim igrama, u četrdeset godina, i izgubio je od 30 mesta bolje plasiranog protivnika. Budala, što je išao uopšte.
I Ana. Šta ima da ide kad se dobro udala. Ajde što je osramotila ceo srpski narod time što se udala za mitskog neprijatelja Nemca. I to još kapitena. Onog istog koji je nosio Karija Pešića na majici kad je postao svetski prvak. Šta ona više hoće? Ona pojma nema. Jeste ona bila prva na svetu (Ej!!), ali nema pojma više da igra. I Jelena isto. Već godinama tavore izmedju 15. i 30. mesta na WTA listi. Tenis i onako igra možda 50ak žena na svetu, i realno, biti među 30 najboljih može svako. Mi svake godine izbacimo po jednu takvu, ne treba da ih volimo, cenimo i poštujemo njihove rezultate.
Krunićka? Onako se izblamira juče. Izgubila meč u disciplini u kojoj uopšte i nije trebalo da nastupi, od devojke koja je 120 mesta bolje plasirana od nje na WTA listi. Dobila šansu da igra jer su druge otkazale, a organizatori odlučili da ona zaslužuje da dobije šansu. Budale! Posle i dubl izgubiše. Blamaža potpuna. Otkud ona uopšte tamo? Možda to što je ostavljala srce na terenu u svakom Fed Cup meču koji je odigrala ima neke veze sa time.
I ovaj biciklista... Stević. Šta ima on da ide, dečko veze nema. To što je već tri puta uspeo da se plasira na Olimpijske igre, što nikome od naših, pre njega nije pošlo za rukom. Eto, bio je 54. u trci u Londonu. Seljak. Od 144. takmičara, bio je bolji samo od njih 90. Sramota. Petostuki prvak Srbije. U toj trci u Londonu, momak koji je juče osvojio zlato bio je 92. Ivan je mesec dana pre igara imao udes. Nekoliko preloma. Uradio je sve da se oporavi, smogao snage da pokuša i odustao, kako kažu na pola trke, dok je bio u boljem delu grupe. Jer, odvesti 250 kilometara za šest sati, sa visinskom razlikom od 4000m je mačiji kašalj.
Ivana Maksimović... Ona u koju su se svi kleli posle srebra u Londonu (a pre medalje nisu znali da žene pucaju puškom). Bila je 12. juče. Za dlaku joj je izmaklo finale. Debakl. To je sve zbog toga što je nosila zastavu. Šta ima da nosi zastavu. To se i onako određuje nasumično i beznačajni likovi pre nje su je nosili. Ma, uostalom, šta ima da izlazi iz kuće i kuhinje. I ona i Andrea. To što su obe osvajale i Evropska zlata, što su rušile rekorde i što su među najboljima na svetu prethodnih godina, to nije bitno. I Damir i Dimitrije. Oni su slučajno tamo... Skandalozno su podbacili svi svakako. Kao da nisu mogli da pogode metu, a ne da su u par hitaca nekoliko milimetara promašili ono što su ciljali.. sa deset metara razdaljine.
Ali kako kaže “novinar”, eto, oni bar imaju još po jednu šansu... da opravdaju naše pare. Jer eto, strelci generalno nikada ništa ne osvajaju, a koštaju go BDP neke afričke zemlje. Jel tako?
Veslači? Ajde bre, i čamac ne znaju da drže na pravoj strani. I to oni isti ljudi koji su bili osvajači brojnih medalja na velikim takmičenjima. Sve su zaboravili. I nema veze što veslaju u jezeru sa najotrovnijom vodom, i što su listom sve posade juče zahtevale da se sačeka da vetar prestane, pa je današnje takmičenje odloženo nekoliko puta. Naši su diletanti.
A, šta mislite... kome je teže? Vama “novinarima”, nama navijačima... ili njima?
Setite se i Londona... i bruke vaterpolista koji su osvojili “samo bronzu”. Kako sme da se ima loš dan, i da se izgubi polufinale?
Bila je i tu neka mala Milica Mandić. Slatka klinka. Povučena. Većina “novinara” nije ni znala da je član delegacije, mislili su verovatno da je devojka nekog fudbalera. I osvoji zlato. U tekvondou. Korejskoj disciplini. Pola “novinara” je mislilo da je u pitanju vodeni sport.
I sada ja vas pitam. Da li je primereno da se jedna mlada i lepa devojka u tim godinama ode u veliki grad i tamo se bije sa drugim devojkama? Sramota. Ta ista mala od tada do danas nije naučila da se našminka vulgarno i nabudži sise kad nastupa u medijima. Tako se sigurno nikada neće dobro udati.
Nađa Higl... nikada ništa od nje. Dobro, jeste ona postala šampion sveta. Ali mislim, šta sad. Svako ima dobar dan. To je sreća. Posle toga ništa. Dobro, evropsko srebro, i par tih šestih mesta na velikim takmičenjima. Jako slabo kad uzmemo u obzir koliko je ova država u nju uložila. Jadan narod, loše se živi jer toliko trošimo na sportiste, a oni nam ne vraćaju ništa... Eto, da nema njih, bar bi nas znali kao naciju... hm... lopova? Zločinaca? Budala? Večitih gubitnika?

Jel narod treba da bira?

Narod je birao neke druge stvari pa nas je sramota da pogledamo Skupštinu, a menjamo kanal na otvaranju kad prikažu svečanu ložu dok izlaze naši sportisti. Mislim, mi menjamo, neki drugi ne menjaju. Jer kako drugačije objasniti najgledaniji i najčitaniji sadržaj u medijima.
Na olimpijske igre se ide po zasluzi. Na osnovu veoma rigoroznih sportskih kriterijuma. I svaki sportista koji dobije priliku, treba da ide, da oseti, da doživi. Da vidi gde je u odnosu na najbolje na svetu... jer možda, samo možda, ako bude mnogo godina vredno radio, i imao sreće, dobije šansu da se bori za medalje.
I nema “naših para”. Ministarstvo ima vrlo skromne budžete, naročito za ove sportove o kojima pričamo. Olimpijski komitet ima sponzore. Koji uglavnom nisu državne firme. Tehnički, to su njihove pare. A ako privatnici smatraju da su dobro uložene, ja u tome problem ne vidim.

A kakve veze ima Ivana Španović sa time, i što njena slika?

Pa ima. Ivana je prelepa. A slika je iz Londona, gde je ona bila ta koju su najviše vređali da je došla kao turista, da ispozira i pokaže nokte i frizuru. Od tada do danas, osvojila je četiri medalje na svetskim, i tri medalje (od toga dve zlatne) na evropskim prvenstvima.
Na igrama u Londonu, sa kojih je fotka, bila je 11. I sram je bilo, za “naše pare” je bila 11. Da je bar ružnija pa da se ne primeti toliko da nije mogla da bude ni u deset najboljih na svetu. Sram je bilo.
Jer ekipa koja ju je pljuvala skače iz mesta preko 6 metara, i to sve dok piše članke koji osvajaju Pulicera.
______
Imao sam tu sreću i privilegiju da budem u Londonu, i da vidim mnoge Novinare, i mnoge “novinare”. Oni prvi su ustajali u 5 ujutru da bi stigli da vide naše veslače i kajakaše. Oni drugi su štekali devizne dnevnice i sedeli u Srpskoj kući, jer tu može džabe da se pije i jede (tim redom).
Ako ste već pročitali ovo do kraja... da vas samo podsetim da je tih stotinak ljudi u Brazilu najbolje što imamo. Oni su tamo uprkos strahu od lokalnog kriminala, globalnog terorizma... uprkos strahu od zaraze... Oni izađu na borilište i budu među najboljima na svetu. Neki jako blizu vrhu, neki malo manje. I svaki od njih je zaslužio da bude tamo.
Zaslužili su još neki koji nisu uspeli da odu. A možda i bolje što nisu otišli... Jer zamisli, ceo život radiš svaki dan na tome da odeš tamo, da bi neki polupismeni idiot, koga nisu ni u “između dve vatre” hteli da biraju, napisao i objavio da si turista i sramota za zemlju...
Foto: Olimpijski Komitet Srbije

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.




×
×
  • Create New...