Idi na sadržaj

Preporučene poruke

Otvorismo na netu, nehotice, jednu temu koju nemamo. Pa, evo, da je imamo. :)

Reče grešan kako Zvezda sa 7 stranaca u startnoj postavi nije Zvezda za koju on želi da navija. Ja rekoh da mi je svejedno. Šta sam time mislio? Naš fudbal ima problema, ne treba biti jako pametan da bi se to videlo. U čemu su tačno ti problemi nije toliko ni bitno za ovaj deo priče. Rezultat je da ni reprezentacija ni klubovi već godinama ne postižu nikakve rezultate, a da se pravi kvalitet srpskih fudbalera vidi najčešće tek kad odu u strane klubove. Tad igrač koji ovde ima problema da primi loptu, izdiše nakon sprinta od 100 metara, namešta čarape nakon svakog faula.. obično fudbalski "procveta". Da li je u pitanju novac, neka opšta motivacija, trenažni proces ili nešto drugo? Ili sve to? Nije ni bitno. Nešto mora da se menja.

Kad od domaćih fudbalera nemaš šta da selektuješ, ti odeš do Afrike ili Južne Amerike i, ako imaš malo sreće, nađeš igrača koji će poginuti za tvoj dres kao da se u njemu rodio. Iz tog razloga ja bih potpuno ukinuo zabranu angažovanja stranih sportista. Bar samo u fudbalu. Možda bi to donelo novi kvalitet. Kad bi domaće babe videle da za njih nema mesta u timu jer jedanaest onih od preko bare grizu za svaku loptu - možda bi došlo do preko potrebne promene u mentalitetu i "želji i htenju" kako to vole da kažu naši komentatori. Možda bi i ostale strukture u klubovima shvatile šta škripi u našoj fudbalskoj školi. Slažem se da nema potrebe da se ukida zabrana u sportovima u kojima nema sličnih problema.

A možda ja samo romantizujem priču jer istovremeno navijam za Inter iz Milana. Potkraj 19. veka u Milanu, koji tada bio jedini veliki klub iz istoimenog grada, članovi uprave su došli na ideju da zabrane angažovanje stranih fudbalera u tom timu. Da Milan bude "sveitalijanski" klub. Došlo je do pobune. Grupa članova uprave je napustila klub i 1908. rođen je Internacionale Milano, danas poznat kao prosto - Inter. Legenda kaže da su se ti članovi inicijalne uprave zarekli da jednog dana u klubu neće igrati nijedan Talijan. Gotovo tačno 100 godina kasnije "proročanstvo" je ispunjeno. Na teren su za talijanski klub istrčali:

Julio Cesar, Maicon, Ivan Cordoba, Christian Chivu, Maxwell,
Javier Zanetti, Dejan Stankovic, Esteban Cambiasso, Cesar,
Zlatan Ibrahimovic and Julio Cruz.

...i osvojili sve što se moglo osvojiti.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Vidi šefe ovako,

slažem se sa tobom da je činjenica da naši igrači pokažu kvalitet,

tek kad odu negde napolje da igraju...

Ali, to ne znači da treba biti tako kosmopolita, pa dozvoliti onom ko želi,

da pod našom zastavom nastupa, jer ja za takve ne mogu navijati...

A verujem da nisam jedina :beyond: 

Jbg, možda ti zvučim kao zadrti nacionalista ili šta god, ali tako je 

Drugo je pitanje, zašto se to dešava u fudbalu?!?

Znači, treba mnogo dublje sagledati sve uzroke toga...

Nisam za dovođenje stranaca, jer je činjenica da u mladom svetu 

ima toliko talentovane dece, kojima je potrebna podrška i pomoć

i adekvatni uslovi i mislim da bi retko ko od njih napustio svoju zemlju...

bar ne dok ne stasa u pravog igrača, pa nek' onda ide dalje...

nebo mu je granica :) 

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Meni  se  cini  da  razlog  loseg  igranja  nasih  fudbalskih  klubova lezi  u  vlasnickoj  strukturi.Dok  god   ti  klubovi  nisu  niciji i  svaciji,dok  god   sluze  svacemu a  ne   selekktiranju najboljih  igraca,niti  im   je   sport   primarni interes ,bice  nastavka   degradacije  tih  klubova.I  nece tu pomoci  nikakvi  stranci,jer  pobogu,kakve  oni   strance   dovode?Neki  ostanu   mesec  dana,neki  dodju   povredjeni,neki  blage veze  s  fudbalom nemaju,neki  s   falsifikovanim  papirima..ma   svasta je  bilo.Ni  njima  nije  interes fudbal,igra,klub,vec  im   nasi  klubovi  dodju  kao  neka  stanica  u  kojoj  bi  da  predahnu,uhvate  zalet i  ako  mogu  zbrisu  negde  prema  zapadu.

A   da bi nasi  klubovi  imali  dobre  igrace mora  da  ih neguju,a  ne  prodaju  s 17,18,19  godina i  tu  se  opet vracamo   na  pocetak,pitanje  'ciji  je  klub',ko  ga  finansira  itd.itd...

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...