Idi na sadržaj

Rezolucija o Srebrenici (opet)


Preporučene poruke

Beograd -- Jednaest poslanika Skupštine Srbije podnelo je Predlog rezolucije o genocidu u Srebrenici, s predlogom da se donese po hitnom postupku.
Predlog su potpisali Sulejman Ugljanin, Enis Imamović, Čedomir Jovanović, Žarko Korać, Nataša Mićić, Nenad Milić, Nenad Čanak, Goran Čabradi, Olena Papuga i Nada Lazić.

U predlogu se navodi da se podnosi u cilju vraćanja međunacionalnog poverenja, izgradnje stabilnog i trajnog mira, sigurnosti, saradnje i poverenja među narodima. 

U predlogu stoji da rezolucija treba da najoštrije osudi genocid u Srebrenici, kao i poricanje genocida, uz proglašavanje 11. jula za Dan sećanja na genocid u Srebrenici. 

******

Ja ne mogu da verujem da je ovo ponovo tema. Jednostavno ne mogu. Nije dosta što smo uspešnom medijskom kampanjom kao narod i društvo u očima sveta pretvoreni u nešto što nikad nismo bili, već u sopstvenom nacionalnom korpusu imamo ljude koji u tome svesrdno pomažu misleći da je stvaranje utiska kosmopolitizma sam po sebi dovoljno velik razlog da puzeći prihvatiš kompletan teret rata u kom si spasavao živu glavu gde god si stigao.

Da se razumemo, ono što se u Srebrenici dogodilo je strašan zločin pred kojim od stida ostajem bez teksta. ALI NIJE GENOCID! Ni po definiciji ni po obimu.

Moji mrtvi, ni otac ni deda, nisu bili genocidni koljači (i ni blizu Srebrenice) i nikad nikome neću dozvoliti da ih takvima predstavi, ma šta on mislio da time postiže! Bili su ljudi sa osećajem da je njihov narod pred novim pokoljem i željom da urade sve što je u njihovoj moći da to spreče - i dali živote u tom poduhvatu. Pljunuo bih na njihove grobove ako bih ikad pristao da ikakav dan sećanja na bilo šta njih i mene stavi u isti koš sa monstrumima iz Srebrenice, a naš narod u ravan sa Nemcima i Hrvatima- nikad tu nismo bili i nikad nećemo biti.

Zločin ne poričem, ali ću genocid poricati dok god u meni ima glasa.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Sulejman Ugljanin, Enis Imamović, Čedomir Jovanović, Žarko Korać, Nataša Mićić, Nenad Milić, Nenad Čanak, Goran Čabradi, Olena Papuga i Nada Lazić.

 

​Sve moj do mojega, nisam čuo u životu za pola ovih likova :roll: rekao sam sve što sam imao na ovu temu jedno sto puta do sada. Za mene je ovo završena priča rezolucijom koju je skupština usvojila u jednom od prethodnih saziva. Svi zločini eksplicitno osuđeni, uključujući i zločin u Srebrenici. Škk više.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...