Idi na sadržaj

Zbogom Britanijo


Preporučene poruke

Otišlo kraljevstvo iz unije, komentari? Ja moram da priznam da sam malo zbunjen pošto sam bio ubeđen da će odvajanje biti sprečeno na (skoro) sve načine. Ne mogu da provalim koji je tačno interes u tome kod multinacionalnih korporacija koje de facto upravljaju svetom. Čudesni su putevi novog svetskog poretka. Doduše, funta je pala i počela masovna kupovina zlata i američkih obveznica.. :cesces: 

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Ja  nikako  da  skontam jesu  li   glasali  samo  Englezi  ili  i  Skoti,Irci  i  Vels?Znam  da  kad  su  Skoti  glasali  za   otcepljenje  od GB  jedan  od  vodecih  argumenata  Kamerona   je  bio'bicete  automatski  izvan EU zone'..A sta  ce  biti,videcemo.Nekako  je  od  Engleza  uvek  sve  pocinjalo..

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Faraž prevario birače?; "Ne mogu da ispunim obećanje"

London -- Lider UKIP i jedan od inicijatora Bregzita Najdžel Faraž rekao je da ne može da garantuje da će se ispuniti jedno od glavnih obećanja te stranke tokom kampanje.

/ izvor

 

Mislim da će biti češanja po glavi, posebno jer su Irci najavili referendum za odcepljenje od UK, a i Škoti da će ga ponoviti. :liza: 

U redu, demokratija je civilizacijsko nasleđe, ali definitivno narod je stoka i ne misle svi svojom lavom, no gledaju kuda će komšija i da im neko ne stane na nogu, ako krenu svojim putem. No, u ovom primeru najviše mi se ne sviđa što su prevagu odneli glasovi matoraca, koji su glasali za svoje uspomene, a nisu dali omladini da bira svoju budućnost.

hahahhahaaaaa :hahaha: Evo ga i nastavak....

Pola miliona za novi referendum, čeka se Kameron, ali...

London -- Više od pola miliona Britanaca je potpisalo peticiju za raspisivanje novog referenduma o ostanku Velike Britanije u Evropskoj uniji.

/ klik

Izmenjeno od strane člana Adrijan
Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Da  vam  kazem,uopste  ne  bih  volela  da  ih  prime  sad   nazad,dosta  neozbiljnosti.Em  su  ih  ugurali  na  tvrdu  silu,dali  im  ustupke kakve  nema  ni  jedna  clanica,em  se  igraju  po  sistemu'oce  kaki-nece  kaki'..ako  hoce  nazadd  da  podnesu  zahtev  i  da  se  postuje  procedura..

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Nisu još ni otišli, aktiviranje člana 50 pa pregovori o istupanju. Ako škotski parlament ne blokira odluku donetu referendumom. I ako premijer ne odluči da iskoristi pravilo po kom referendum može da bude ponovljen ako je izlaznost manja od 75% a nijedna opcija nije dobila više od 60%. :lol: Ja vidim UK natrag u Uniji. Da im se Engleska ne bi svela na Liverpulski pašaluk bez Londona.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Moze  biti..al  procitah  u  novinama  da  su  skinuli  zastavu EU  sa  svih  ambasada,i  kod  nas..stoji  samo  njihova..Englezi  nista  ne  prepustaju  slucaju,i  mislim da  su   lepo   razradili  scenario za  ovakvu  situaciju,i  da  odlicno  znaju  sta  ce  raditi.Nisu  oni mi pa  da  ne  znaju  sta  dalje..ali,ajde  da  vidimo..

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Jel ovo zbogom Britanijo kao ono zbogom Kikindo :laugh: Nisu još istupili, ovo treba da odluči parlament jer je referendum savetodavnog karaktera i nije pravno obavezujući. Vidim da su brže bolje požurili svi da podnesu ostavke kada su videli rezultate referenduma, igrala se deca...

Bude li parlament ipak odlučio da se ne istupa iz EU Englezi će biti yebena strana. Unija sigurno više neće biti ista sa ili bez njih. Recimo da su se zajebali, kako god da su razrađivali svenario izlaska neće Nemci dozvoliti da oni dobiju status jedne Švice ili Norveške. To bi bio vetar u leđa evroskepticima i zagovornicima izlaska iz EU u drugim zemljama. Ono, zajebali su se.

Zato su recimo Rusi lepo profitirali, pošto su nagomilali dobre rezerve zlata. Al' će na'ebati sirotinja koja duguje belosvetskim lihvarima kada euribor krene da tandrče. Već je referendum napravio šou na berzama, izlazak će tek da bude qq lele.

Izmenjeno od strane člana Turkmenbashi
Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 2 godina kasnije...

Ovo je u međuvremenu postalo takav cirkus da bi im i Montipajtonovci pozavideli. :lol: 

Britanski parlament odbija redom sve predloge premijerke, do sad su glasali i protiv sporazuma sa Unijom i protiv izlaska iz Unije bez sporazuma. Ako im EU ne odobri produženje roka za izlazak iz EU  sa sporazumom o izlasku, onda 29. marta izlaze iz EU bez sporazuma, a to će im preko noći osakatiti ekonomiju jer troškovi i rokovi poslovanja sa EU postaju daleko veći i duži. Problem može da im postane i tzv. "tvrda granica" sa Republikom Irskom za koju su se prilikom sporazuma sa IRA o razoružanju obavezali da je neće biti - a mora da je bude ako izađu iz EU bez sporazuma.

Ovo je pokazna vežba na temu koliko glupa ideja potpomognuta kampanjom dezinformisanja neukog stanovništva može da se otme kontroli. Lično sam verovao da će se ipak odlučiti za novi referendum i bataliti celu ideju nakon što novi odgoor naroda bude NE. Ali ništa od toga. Francuzi najavljuju veto na produžetak roka, pa lako može da se dogodi da GB naglavačke izleti iz EU 29. marta uz katastrofične posledice po sopstvenu ekonomiju. 

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 5 meseci kasnije...

Nekako sticem utisak na osnovu svega vidjenog do sada da su se preracunali.Precenili sebe i svoj znacaj u EU.Cini mi se da su zeleli jednu malu ucenjivacku prljavu igru gde bi EU mahali pred nosom tim rezultatima referenduma,a Evropa je trebala da svim silama pokusa da ih zadrzi.Ne silama ,vec ustupcima,jer je to bio cilj.Ionako su imali povlascen polozaj izboksovan,kao da eto oni cine veliku cast ostatku Evrope sto prihvataju tu clanstvo.Malo bahato,arogantno ,tipicno za njih. I onda im ovi rekli,ok,ajde zdravo. I sad bi oni i da odu i da ostanu,ali EU kaze -ne moze.Suocite se sa onim sto ste zakuvali. Francuzi preuzimaju dobar deo njihovih privilegija,dobijaju znacajniju ulogu i uzivaju gledajuci kako se Britanci dave zabom koju moraju da progutaju.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...