Smucalica 5,972 Posted July 3, 2016 Report Share Posted July 3, 2016 Zaista sam bila ubeđena da će dobiti na penale Italija. Bufon je svaki penal pročitao i par njih mu je prošla za koji cm.Šteta Švabe tradicionalno ne volim ni tu njihovu igru, tako da sasvim sigurno navijam za Vels.A večeras- Island Quote Link to post Share on other sites
Morpheus 5,112 Posted July 3, 2016 Author Report Share Posted July 3, 2016 Island - Nemačka, pa da ponovo imamo za koga da navijamo. A onda finale Island - Vels da uživamo. Quote Link to post Share on other sites
Turkmenbashi 937 Posted July 3, 2016 Report Share Posted July 3, 2016 Tesko da ce Island da izbaci Francuze... Francuzi mi kao Portugal, niti smrde nit mirisu celo prvenstvo pa prolaze. Realno mi zao Zabara, ali nekako mi Vels i Svabe mirisu da ce igrati finale. Generalno je prvenstvo, uz par izuzetaka, bilo bas bas dosadno. Quote Link to post Share on other sites
Morpheus 5,112 Posted July 3, 2016 Author Report Share Posted July 3, 2016 Pih... vojo 1 Quote Link to post Share on other sites
luminica 2,120 Posted July 4, 2016 Report Share Posted July 4, 2016 Kapa dole Islandjanima!! Boriti se ,igrati do zadnjeg momenta,dati gol u 84 min.,kako se to razlikuje od nase reprezentacije!! Morpheus 1 Quote Link to post Share on other sites
Turkmenbashi 937 Posted July 4, 2016 Report Share Posted July 4, 2016 E vala su u nekim momentima protiv Francuza i licili na nasu reprezentaciju ali lepo u svakom slucaju. Ljudi igrali otvoreno pa pet komada-pet komada. Quote Link to post Share on other sites
Morpheus 5,112 Posted July 6, 2016 Author Report Share Posted July 6, 2016 Ovo je tuga, da ovako jadan tim kao što je Portugal igra finale... luminica 1 Quote Link to post Share on other sites
Adrijan 3,662 Posted July 7, 2016 Report Share Posted July 7, 2016 Naravno da sam i sinoć, kao i do sada navijao protiv Portugala, ali moram priznati da su sinoć, za razliku od dosadašnjih utakmica, ipak bili bolji tim. Smucalica 1 Quote Link to post Share on other sites
Turkmenbashi 937 Posted July 7, 2016 Report Share Posted July 7, 2016 Jos da extra odigraju finale i do mojega...a nije nemoguce Quote Link to post Share on other sites
luminica 2,120 Posted July 7, 2016 Report Share Posted July 7, 2016 Ovaj De Samp talican Francuzima,bili su prvaci ne znam cega ono bese kad je igrao,evo sad imaju sanse sa njim kao trenerom Morpheus 1 Quote Link to post Share on other sites
Morpheus 5,112 Posted July 7, 2016 Author Report Share Posted July 7, 2016 Tačno sam znao da će evropski fudbal spasti na finale Sranjcuska - Smortugal luminica and Smucalica 2 Quote Link to post Share on other sites
Adrijan 3,662 Posted July 8, 2016 Report Share Posted July 8, 2016 Tačno sam znao da će evropski fudbal spasti na finale Sranjcuska - Smortugal Što li tiket tako ne popuni?!? Morpheus 1 Quote Link to post Share on other sites
Morpheus 5,112 Posted July 8, 2016 Author Report Share Posted July 8, 2016 Zar protiv Italije das kladim? Smucalica 1 Quote Link to post Share on other sites
Smucalica 5,972 Posted July 8, 2016 Report Share Posted July 8, 2016 Navijam za Portugal. Lakse mi je, nego za Francuze Quote Link to post Share on other sites
Smucalica 5,972 Posted July 11, 2016 Report Share Posted July 11, 2016 Italija- uvek navijam za njih...Tu su i Španija i Portugal i njih ću i ispratiti, još da puste da mogu gledati i druge tv stanice, a ne samo rts Rekla sam još na početku- i eto... Portugal Mada onog Ronalda baš ne mogu da gledam, ali- ispalo je da mogu i bez njega 100 minuta da igraju i da na kraju pobede Doduše, Ronaldo je, čini mi se, mnogo teže proživljavao meč sa klupe, nego da je u terenu... Quote Link to post Share on other sites
Smucalica 5,972 Posted July 11, 2016 Report Share Posted July 11, 2016 Da vam ispričam moć zapažanja mog sinka:- Mama, kako sad ovo da mi objasniš? Italijani su u plavim dresovima,Holandija u narandžastim, a Nemačka u belim, a nemaju te boje na svojim zastavama?!? Ja - setila sam se samo da su italijani- azuri, pa hajd' tako da prođe, ali za druge dve reprezentacije Morpheus 1 Quote Link to post Share on other sites
Morpheus 5,112 Posted July 11, 2016 Author Report Share Posted July 11, 2016 Narandžasta je boja holandske kraljevske dinastije Orange-Nassau koja je povela Holanđane protiv španskih osvajača. Prilikom obeležavanja rođendana članova kraljevske dinastije, holandska trobojka se prikazuje sa narandžastom zastavicom iznad crvenog polja. Peva se "narandžasto na vrhu, narandžasto na vrhu, nek' dugo živi kralj..." ili nešto u tom stilu.Što se Nemaca tiče - zastava Pruske je bila bela sa crnim orlom. Kad je fudbal stigao u Nemačku, ona je bila Nemački Rajh i na čelu joj je bio Car Vilhelm II iz Pruske vladajuće dinastije.****Portugal prvak... Izem ti fudbal. Smucalica, luminica and vojo 3 Quote Link to post Share on other sites
Adrijan 3,662 Posted July 11, 2016 Report Share Posted July 11, 2016 Znači, uspeli su sa NAJRUŽNIJOM igrom da osvoje trofej. Msm, mora im se čestitati, ali gadi mi se. Smuco, koji je to zapazio? Impresioniraju me takvi mali, u stvari mladi i nezasićeni mozgovi kako rezonuju. No, na kraju svako to razumno pitanje, kao što je Morf objasnio, nađe odgovor. Na žalost ti odgovori su pokazali kako je to kod nacija i zemalja koje drže do sebe, do svoje tradicije, odnosno kako je kod nas, čim se promeni vlast, odmah se pokušava sakriti istorija. Morpheus and Smucalica 2 Quote Link to post Share on other sites
Morpheus 5,112 Posted July 11, 2016 Author Report Share Posted July 11, 2016 Inače, i za Italiju je isto objašnjenje kao i za Holandiju. Iz doba pre Republike, plavo je boja dinastije Savoja pod kojom je Italija ujedinjena u 19. veku. Tu smo mi bar donekle ispoštovali carsku dinastiju Nemanjića preuzevši njihove crvenu i belu kao boje dresova. luminica and Smucalica 2 Quote Link to post Share on other sites
Smucalica 5,972 Posted July 12, 2016 Report Share Posted July 12, 2016 @Morpheus hvala Holandiju sam izguglala, a za Nemačku i Italiju nisam znala,a sada znam...Bonus pitanje: zašto je Australija žuta, a Albanija bela? @Adrijan. u pitanju je moj Naučnik.On barata podacima kao rubrika "Jeste li čuli da...." i pamti mnoštvo podataka i brojeva,a primećuje sitnice koje pored drugih nezapaženo prolaze...On je moj Naučnik Morpheus and Adrijan 2 Quote Link to post Share on other sites
Morpheus 5,112 Posted July 12, 2016 Author Report Share Posted July 12, 2016 Za Australiju izguglah da su zlatna i zelena deo nacionalnog simbola - zlatnog nečega (akacije, šiblja, ne sam dobar s cveće) i prihvaćene kao nacionalne boje od ranog devetnaestog veka.Albancima su crveno i crno osnovne boje, zašto im je bela sekundarna zaista ne znam - možda zbog one kapice, bemliga.Izanaliziraćemo ni na kraju sve reprezentacije... Smucalica 1 Quote Link to post Share on other sites
Smucalica 5,972 Posted July 12, 2016 Report Share Posted July 12, 2016 Hvala To sam pročitala i ja, ali sam mislila da ima neku istorijsku pozadinu,kao i prethodne države, a za ovu poslednju i ne mari baš puno,samo eto, barata podacima i zapaža ko nije u bojama nacionalne zastave Morpheus 1 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts