Idi na sadržaj

Stiže četvrti operater - Vectone Mobile


Preporučene poruke

Beograd -- U Srbiji bi u septembru trebalo da počne da radi novi, virtuelni mobilni operator britanske kompanije "Mundio mobajl", pod brendom "Vekton mobajl".

IZVOR: B92 NEDELJA, 29.05.2016. | 16:33

To će biti četvrti operater na srpskom tržištu.

Od viška glava ne boli, kaže uzrečica, a da li će dolazak Vekton mobajla biti tržišni višak ili osveženje za telekomunikaciono tržiste, biće uskoro poznato. 

Telekomunikacije su privredna grana koja beleži snažan rast već dve decenije, a obim investicija širom sveta meri se u desetinama milijardi evra. Kod nas su već snažno pozicionirani Telekom, Telenor i VIP. Sad stižu i Britanci. 

“Razlika je u tome što on neće imati sopstvenu infrastrukturu, već ce iznajmljivati infrastrukturu od jednog od postojećih operatora. Međutim, to za krajnjeg korisnika u principu ne bi trebalo da ima preterano veliku važnost, zato što kvalitet usluge bi trebalo da bude jednak, odnosno da zadovoljava sve standarde propisane za pružanje te usluge”, objašnjava director RATEL-a Vladica Tintor. 

Ako se zna da na tri punoletna građana Srbije dolaze četiri sim kartice za mobilni telefon, vidi se koliki je uspon ove privredne grane. Takvo tržište nikada nije malo za dolazak novih kompanija. 

Nekadasnja ministarka telekomunikacija, a sada profesorka na Elektrotehničkom fakultetu Aleksandra Smiljanić objašnjava da se i telekomunikacione kompanije sreću sa izazovaima, time što im servisi kao što su What's up i Viber preuzimaju deo usluga. 

“Kako se razvijaju novi servisi te sve firme koje imaju infrastrukturu one se prilagođavaju i menjaju svoju cenovnu politiku i okreću se ka na primer brzom internetu i razvoju te svoje mreže povećanja kapaciteta i ka naplaćivanju tih usluga koje se sada traze. A to je da se sve više informacijha daunlouduje, aplouduje”, ističe ona. 

Prema prvim informacijama pozivi između korisnika "Vekton mobajla" u Srbiji biće besplatni, kao i pozivi ka korisnicima te mreže u drugim zemljama, a Srbija je prva država van Evropske unije u koju dolazi ova britanska firma.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 10 meseci kasnije...

Sada sam naletela na njihovu ponudu i mogu ti reći da uopšte nisu pogodni. 
Možda je isplativije za pozive u inistranstvo ali meni to ne treba.
U današnje vreme interneta, Vibera i Whatsapp-a zaista mi je to suvišno.

I kada već spominjem ove aplikacije, oprobano bar što se men tiče-kada pozivate online preko whatsapp-a mnogo je bolja veza!
Nema onog odlaganja zvuka...imate ustisak kao da pričate klasično preko operatera a ne preko interneta.  

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...