Idi na sadržaj

Tretman slepih i slabovidih osoba


Preporučene poruke

Vesna Nestorović, koja je juče doživela torturu u gradskom prevozu kada je sa svojim psom vodičem umalo izbačena iz autobusa, danas je ni manje ni više ponovo preživljavala istu scenu samo u tramvaju na liniji 14.

- Dan nakon što sam doživela ono u autobusu, ponovo mi se sve dešava u tramvaju. Sve se odigralo na stanici kod "Franša" pre Autokomande. Vozač je zaustavio vozilo i rekao mi da izađem napolje. Više nisam mogla da izdržim i pozvala sam policiju. Ja ne mogu da verujem da mi ne dozvoljavaju da uđem u vozilo javnog prervoza sa psom vodičem, koji po zakonu sme da ulazi u vozila prevoza - rekla je ogorčena Vesna Nestorović.

Ona je dodala da je dostavila dopis GSP-u još 21. septembra da zakonski pas vodič koji pomaže u kretaju slabovidim i slepim osobama sme da se vozi u prevozu.

- Nije mi više jasno šta još treba da se desi. Tužiću GSP, nema mi druge, ovo je nepodnošljivo - kaže Vesna Nestorović.

Podsećamo, Vesna je juče doživela pravu drama na liniji 25p oko 16 sati kada je vozač pokušao da je izbaci iz vozila jer je pored nje bio pas vodič.

Izvor: Blic

-----------

Ne znam šta sam hteo ovom temom. Samo ne želim da padne u zaborav, makar i prazna stajala na forumu. Pišite o svojim ili tuđim iskustvima, o ovom konkretnom slučaju ili nekim drugim, predlažite rešenja ili samo komentarišite...

Meni je neverovatno da postoje takvi ljudi koji ne umeju ili ne žele da prepoznaju psa vodiča. I koji, ako ne žele ili ne mogu da pomognu, bar ne otežavaju svakodnevicu svojim komšijama i sugrađanima sa invaliditetom. O državi da ne govorim, da je normalna i funkcionalna ovde bi već palo neko hapšenje.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Znas  kako,kad  pogledam  komentare na  netu,pomislim zaboga  pa  koji   su to  ljudi,kad  su  ovako  puni  saosecanja,osudjuivanja  slicnih  postupaka,ma  svi  puni  razumevanja.A  u  stvarnom  zivotu  na  sve  strane  predrasude,mrki  pogledi,nervoza,bas  me  briga  za  druge,samo  ja...

Zastanite,osvrnite  se ,ako  je  nesto  valjalo u  periodu za  kojim imamo nostalgiju,onda  je  to  sto  je   tom  drustvu  covek  bbio  na  prvom  mestu,ne  dozvolite  da  vas  ubede da je  to  novac!

Izmenjeno od strane člana luminica
Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...