Morpheus 5,112 Posted September 7, 2015 Report Share Posted September 7, 2015 Još jedna tema iz NS Portal Zbogom edicije... Adobe Flash Player napokon umire. Tehnički, on je na putu ka večnom počinku već godinama, ali je tek pre par dana doživeo konačan udarac koji će ostati zapisan u istoriji. Google je zvanično "ubio" flash reklamiranje u svom pretraživaču. Od prvog septembra, kompletan reklamni sadržaj zahteva od korisnika da klikne na njega pre pokretanja - u suprotnom ostaje zamrznut. Google Adwords je takođe omogućio trenutnu konverziju svih flash reklama u stabilniji i bezbedniji HTML5 format.Da li koristite Adobe Flash Player? Prilikom poslednje instalacije Mac OS X-a ja ga nisam uopšte skinuo niti instalirao, jer sam shvatio da su jedine dve lokacije gde mi je zaista potreban - dve igrice na FB. A za to mogu da koristim Chrome. Quote Link to post Share on other sites
vesticara 6,022 Posted September 7, 2015 Report Share Posted September 7, 2015 I meni treba za igricu... i sad mi radi samo na chromu...a šta ću posle? Quote Link to post Share on other sites
Morpheus 5,112 Posted September 7, 2015 Author Report Share Posted September 7, 2015 Chrome koristi svoju verziju flash player-a poznatu kao Pepper flash, igricu ti prikazuje preko njega. Quote Link to post Share on other sites
vesticara 6,022 Posted September 7, 2015 Report Share Posted September 7, 2015 I zbog ovog sam morala da pređem sa Opere na Chrom... Quote Link to post Share on other sites
luminica 2,120 Posted September 7, 2015 Report Share Posted September 7, 2015 Blago meni neobavestenoj ..niti znam imam li ga,niti da li sam imala pa sad nije tu..uglavnom,igrice mi rade..Veco,koje igrice igras? shumica 1 Quote Link to post Share on other sites
Morpheus 5,112 Posted September 7, 2015 Author Report Share Posted September 7, 2015 Ostali browseri normalno rade sa flash playerom ako je on instaliran na sistemu, dok Chrome svoj flash "nosi sa sobom" i ne zahteva da on bude instaliran na sistemu. Udarcem se ovo smatra jer je Chrome jako popularan pa će prihodi od reklama biti umanjeni, a to dovesti do polagane smrti flash-a. Za sad se priča odnosi samo na reklame. Bez brige, dok dođe do togada flash totalno "umre" i igrice će preći na HTML5 ili nešto drugo - nije smak sveta još uvek. vesticara 1 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts