Idi na sadržaj

Preporučene poruke

U okviru Samita o zapadnom Balkanu u Beču političari su prešli i na fudbalski teren odigravši utakmicu u kojoj su učestvovali predstavnici EU i budućih članica.

IZVOR: TANJUG ČETVRTAK, 27.08.2015. | 10:45
  

Balkanci su ubedljivo pobedili ekipu EU, rezultatom 4-2.

Posle teških tema na sastancima u Beču, rame uz rame na fudbalskom terenu našli su se premijer Makedonije Nikola Gruevski, šefovi diplomatije Kosova, BiH i Crne Gore Hašim Tači, Igor Crnadak i Igor Lukšić i sa srpske strane ministar energetike i rudarstva Aleksandar Antić.

Zaigrao je i generalni sekretar Saveta za regionalnu saradnju Goran Svilanović. 

Tim "EU" predvodili su premijer Slovenije Miro Cerar i austrijski ministar spoljnih poslova Sebastijan Kurc. 

Na golu predstavnika sa Balkana bio je Aleksandar Antić. 

Premijer Srbije Aleksandar Vučić bodrio ga je s tribina. 

"Ne igram jer ne znam da igram fudbal. Da se radi o šahu zasigurno bih igrao", objasnio je svoj izostanak u timu "Buduće članice" premijer Vučić, koji je pred susret na poklon dobio dres sa brojem "11".

Iako je srpski ministar objasnio da se bavio fudbalom dok je bio mlađi, ali da nikada nije bio u ulozi golmana, priliku da pokaže svoj kvalitet balkanski golman imao je već na početku meča, kada se našao oči u oči sa ministrom spoljnih poslova Austrije Sebastijanom Kurcom, koji je prošao sredinom terena. 

Hladnokrvnost i prisebnost bile su na Antićevoj strani koji je odličnom intervencijom uspeo da natera austrijskog šefa diplomatije da šutira pored gola. 

Svilanović se pokazao ovog puta u odbrani kada je klizećim startom pomogao Antiću i sprečio „zicer“ "EU“, što je izazvalo veliki aplauz publike.

Pravdu na terenu, zapravo kraj aut-linije, delili su evropski komesar Johanes Han i predsedavajući OEBS, šef srpske diplomatije Ivica Dačić. 

Igrač sa najviše fudbalskog iskustva, premijer Gruevski, doveo je tim "Buduće članice“ u vođstvo posle Tačijevog pasa, a sa vođstvom otišlo se na zasluženu pauzu. 

Posle pauze isti tandem povećao je rezultat na 2:0 u korist "Budućih članica"“. 

Tači i Gruevski delovali su kao uigrani dvojac. 

Bekim Čolaku, kosovski ministar evrospkih integracija, je solo-prodorom još jednom matirao "EU" i Balkancima povećao prednost na 3:0. 

Antić je povremeno pozivao na oprez opominjući svoje saigarče da se vrate u odbranu.

Međutim povreda ručnog zgloba, zadobijena na utakmici, naterala je srpskog ministra da napusti teren, nakon što je Johan Satler, šef odseka za Balkan u Ministarstvu inostranih poslova Austrije postigao prvi pogodak za EU i smanjio rezultat na 3:1.

Antić, koga je na golu zamenio Svilanović, teren je napustio uz aplauz publike, koja je pohvalila njegovo golmansko umeće. 

Svilanović je u dva navrata odličnom paradom spasao gol "Budućih članica“". 

Tim "EU" nije uspevao da nametne svoju igru, pa je Čolaku postigao još jedan pogodak, čime su "Buduće članice"“ ponovo povećale vodstvo na 4:1. 

Pred sam kraj susreta, generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Austrije Mihael Linhart, smanjio je prednost Balkanaca na 4:2.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...