Idi na sadržaj

Preporučene poruke

Čitam forum, i negde sam natrčala na lenjkin zaključak da su nam telefoni sve pametniji, a mi sve gluplji :lol: .. Tako nas @lenjivica rokne u glavu i izgubi se. 

Ono što mene zanima jeste, koliko su nas mobilni telefoni ubrzali i sa jedne strane olakšali realizaciju kako prajvat, tako i poslovnih stvarčica, a sa druge strane otuđili.

Iskucam sms, poruku na Vajberu, Mesindžeru.. 

 

Izlazak u kafić - konkretan primer: sedmoro odraslih osoba, četiri devojke, tri muškarca - svi pilje u telefone. 

Međusobna komunikacija ne postoji. 

Pre neki dan siđem da popijem kafu sa komšilukom, namerno ne ponesem telefon, od nas petoro, troje gomba po mobu. 

E.. pa to mi nije ok. 

Daleko od toga da mi smeta, ja sam za mir u svetu i neka svako radi ono što mu srce ište, ali.. hallo.. a razgovor? 

 

DakleM konkretno, koliko nas savremene tehnologije, pametni telefoni, tableti otuđuju? 
U korak s' vremenom se mora ići, ali mi se ne sviđa  otuđivanje koje je neminovnost. 

Možete li da ostavite telefon kod kuće i izađete u šetnju, na piće sa ekipom? (banalni primeri) 

 

(namerno postavljena tema ovde, jer nam je Druženje krcato temama - dižem :fijuk:  pdf :lol:  ) 

 

Izmenjeno od strane člana Goga
Usput mi se izgubilo slovo ''e'' u naslovu teme.. kao i deki iz Radovana III
Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Ja sam ,izgleda,previse staromodna.Prvo,nemam pametni telefon,ne koristim nista od gore pomenutih viber,mesindzer..uglavnom sluzi mi za razgovor i poruke.I ne nameravam  da  ga  nabavim uopste,dok god mogu.Kad se nadjem s prijateljicom,bilo kojom i li grupno,moji me uglavnom ne uznemiravaju  zivkanjem,osim da je  zaista nesto hitno.Imam prijateljicu koja muke ima  da ostane koncentrisana u razgovoru jer jednim okom budno prati  telefon na stolu i prosto sam je  neki dan mucila,zahtevajuci paznju,a ona svaki cas cuje signal da je stigla nova poruka..na kraju je pustih :nempojma:

Slazem se da postoji otudjivanje,zaista gde god se okrenes bulje u telefone,samo se nadam da ce ljudi imati  dovoljno snage da mu  se odupru.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Naći balans, srednju liniju - u svemu pa i u upotrebi mobilnih telefona. Teško mi je zamisliti da izađem negde na duže od pet minuta i ne ponesem telefon, praktično nemoguće. Ali isto tako nemam običaj ni da gledam u ekran non-stop, najčešće ga (telefon) ne vadim ni iz pantalona. :roll: Ne mora svaka poruka biti pročitana odmah, ne patim od toga. Ako je poziv, javljam se jer retko primam pozive u kojima neko samo hoće da mi se javi i neobavezno ćaska - uvek su sa svrhom. Izvinim se društvu i razgovor obavim udaljen jer nema potrebe, a nije ni kulturno, da ih zamaram i prekidam razgovor koji je započet među nama a oni bi želeli da ga nastave i bez mene.

Ono gde je telefon zaista "pametniji" od mene je pamćenje datuma obaveza ili rođendana/bitnih datuma ljudima oko mene. Takve stvari nisam u stanju da zapamtim, i nisam bio u stanju da ih pamtim ni pre pojave pametnih telefona. Tu mi zaista dođu kao koristan dodatak mozgu. Vrlo često tu su i hitne provere informacija na internetu, naći neku adresu ili broj telefona, ime glumice iz nekog filma... opet, to ne radim u društvu ako nije apsolutno neophodno. Telefon je dodatak, ne zamena za život.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Rekao sam onomad, imat cu mobilni kada mi ugrade ispod koze, da ne moram da brinem o njemu.

Danas ne mogu bez mobilnog. Osetljiv, nezgrapan, ispada iz dzepa, upada u vodu, u toalet, prasi se, sto problema ima, ali covece...

Vise ne koristim fiksni telefon. Ne koristim sat. Nemam dzepnu lampu.  

Visim na fonu.

Telefon, sms, mms, kalendar, sat, web, igrice, personalna prijateljica koja govori (ili machka), notepad, Office paket, emailovi, viber, skajp, video fon, alatka za muvanje, kursnu listu, bankovne aplikacije, youtube, radio, muzika, filmovi, foto aparat, HD kamera, GPS, flight simulator, placanje, bezkontaktno punjenje i ne znam jos sta. Bez sexa mogu, ali bez mobilnog tesko. Pa bio na pustom otoku, opet!

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...