Idi na sadržaj

Preporučene poruke

  • Odgovori 107
  • Otvoreno
  • Poslednji odgovor

Članovi sa najviše poruka u ovoj temi

Članovi sa najviše poruka u ovoj temi

Popularne poruke

Ajd' da malko razvedrim temu. Moj sinak, juče: - Mama, stigli su nam migranti u školu. Njih pet je upisano u naš razred! - Migranti? Njih pet? Kako idu u vaš razred? Pričaju srpski?!?   - Da   - Naopa

O migrantima sam uglavnom rekao šta mislim na temi o zidu koji dižu Mađari. Mislim da ste malo isparanoisali da će sada milion kojekakvih imigranata da dođe u Srbiju i tu da ostane. Šta će ovde da pas

Ovako, Mađarska, zajedno sa još preko 140 potpisnica konvencije UN iz 1951. se obavezala da prihvati izbeglice - http://www.unhcr.org/3b73b0d63.html  Osim toga, dužna je da se prema njima ophodi tako

Zakačene slike

.... da što pre iz Srbije odu gde su naumili.

​Ovaj deo mene najviše brine. 
Kao i svi i ja želim da što pre stignu do svog cilja, ali isto tako znam da ih Evropa neće primiti kod sebe. Mađari prvi ne daju, a upravo oni su na ovom putu "vrata" pema evropi. Za sada su im jako zatvorena! 

Ostali već proveravaju svoja "vrata" kad krenu na drugu stranu. 
Tako da....veliki sam skeptik. 

Jeste mudro što ih mi tako elegantno propuštamo, samo je problem što su ulazna vrata otvorena a izlazna jako zaključana!

No da ne mudrujem dalje...dosta od mene. 
Čini mi se i previše što se tiče politike. 

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

​Protiv ove recenice protestujem. Mi, koji zelimo normalno privredjivati, jer tako smo ucili od nasih roditelja, 20 godina smo izlozeni crnoj sferi koja zgrce novac a nas unistava. Sve to ne placa porez, kazniti, pohapsiti, pozatvarati!

​Pa jebi ga i ja protestvujem što ja moram da platim porez i račune za struju i grejanje pod pretnjom da mi popišu sve što imam i razbucaju na doboš kako bi se naplatila država a neki mudov koji sedi na milionima i ne plaća ni struju, ni porez ni ništa njega država ne dira. Pa me niko ne zarezuje ni za suvu šljivu... ali ovde nije poenta u tome što će neko zgrne ogromne pare na tuđoj nesreći, poenta je da ovi idu i da ih država Srbija u tome ne zaustavlja. Može to i drugačije da se reši kao komšije Makedonci - uvesti vanredne buske i vozne polaske i vozi Miško. Pravac mađarska granica.

 

​Ovaj deo mene najviše brine. Kao i svi i ja želim da što pre stignu do svog cilja, ali isto tako znam da ih Evropa neće primiti kod sebe. Mađari prvi ne daju, a upravo oni su na ovom putu "vrata" pema evropi. Za sada su im jako zatvorena! 

Ostali već proveravaju svoja "vrata" kad krenu na drugu stranu. 
Tako da....veliki sam skeptik. 

Jeste mudro što ih mi tako elegantno propuštamo, samo je problem što su ulazna vrata otvorena a izlazna jako zaključana!

No da ne mudrujem dalje...dosta od mene. 
Čini mi se i previše što se tiče politike. 

​Ne daju ni Makedonci pa evo stigli su do Srbije. Samo ih propustiti do granice, dalje će se oni sami snaći... još bi im spakovao po jedna klešta za žicu da im se nađu.

Izmenjeno od strane člana Turkmenbashi
Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Ok video. Šta je u stvari poenta. Poenta je da unište državu. Kada si uništio državu, nema države=nema institucija koje funkcionišu=nema ni oružane sile u toj državi. Onda su resursi te države na izvolt'e, nema ko da ih brani. A za populaciju tih država koje su na meti, uglavnom im se jebede šta će sa njima da bude. Danas Sirija i Ukrajina... sutra Iran.

I to malo ljudi što bude dobilo azil raseliće po celoj EU, što opet nikako nije fer. Austrija npr nije učestvovala u razaranju te Sirije koliko Britanija ili Francuska. Pa će podneti teret za svinjariju koju su iz sebičnih interesa napravile druge članice EU i članice NATO.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Jok bre. Smešno mali procenat od 20 miliona Sirijaca je stigao do Evrope. Većina je interno raseljena po onim delovima Sirije koje kontroliše Asad i jedan deo je prebegao u Tursku i još neke susedne zemlje.

Sirija je napadnuta da bi se srušio režim koji je tradicionalno neprijateljski nastrojen prema Izraelu, ima dobre odnose sa Rusijom i Iranom (opet neprijatelji SAD i Izraela). Ruska baza u Siriji, Hezbolah koji se bori protiv Izraela itd. Kao što sam gore napisao, padne li Asad, Iran je sledeći.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 2 sedmica kasnije...

I treba. Idiotkinja.

Samo meni se mnogo više gade britanski ksenofobi koji seru po izbeglicama ničim izazvani. Uništili im zemlju i još ih jebeno osuđuju za nešto?!

http://www.blic.rs/Vesti/Svet/589063/Kako-samo-JEDNOM-slikom-raspaliti-mrznju-miliona-prema-izbeglicama

http://www.blic.rs/Vesti/Svet/588027/MONSTRUOZNO-Britanski-desnicar-Sirijski-decak-mrtav-jer-su-mu-roditelji-bili-pohlepni

Države Evrope su se svrstale u one koje su se pokazale kao ksenofobi i one koje su za prihvat izbeglica. Srbija je posle dužeg vremena poslala dobru sliku u svet

http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/589454/Pola-Evrope-decu-migrante-tuce-druga-polovina-ih-docekuje-rasirenih-ruku-Docek-u-Srbiji-ipak-je-NAJTOPLIJI

Tri bambija za nas :)

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Ali vrhunska konstatacija je "pretpostavljaju da je Srbija "u obavezi da primi sve izbeglice koje uđu u zemlju, jer bi u protivnom drastično umanjila svoje šanse da postane članica Evropske unije" :laugh:

OTKRIVEN ORBANOV PLAN Uskoro će biti legalno ono što nijedna zemlja EU ne dozvoljava

V. Filipović / Index.hu | 14. 09. 2015. - 10:39h  [izmena vesti]  14:58h | Foto: Reuters | Komentara: 487

Novinarka Kata Janesko otkrila je planove mađarske vlade da stvori hermetički zatvoren sistem koji bi sprečio izbeglice da ulaze u tu zemlju.

Prema tekstu koji je objavljen na mađarskom portalu "Index.hu", Viktor Orban planira da ove nedelje u delo sprovede dve stvari.

Prva je proglašenje vanrednog stanja u zemlji, bez obzira što će to dodatno pojačati kritiku koju Mađarska trpi zbog svog odnosa prema izbeglicama, piše Janeskova.

 

Drugi deo plana, koji bi prema novinarkinim rečim trebalo da se ostvari 15. septembra je modifikacija Krivičnog zakona i Zakona o krivičnom postupku, po kojima bi mađarska policija dobila zakonsko pravo da:

 

- Deportuje svakoga ko nema šengensku vizu na granici i pošalje nazad u zemlju iz koje je pokušao da uđe u Mađarsku (u ovom slučaju - Srbiju);
 Ukoliko izbeglice na granici sa Mađarskom zatraže azil, ponovo bi bile deportovane, pod izgovorom da su azil morale da zatraže u zemlji iz koje pokušavaju da pređu u Mađarsku (dakle ponovo - u Srbiji).
 
- Ukoliko migranti uspeju da ilegalno pređu granicu i uđu u Mađarsku, po zakonu te zemlje automatski čine krivično delo. Istu odgovornost snosiće ukoliko se penju

na ogradu, ruše je, seku ili na bilo koji drugi način oštećuju. Kazna za to, po novom zakonu, bila bi "kućni pritvor". Međutim, s obzirom da su u pitanju izbeglice koje nemaju adresu u Mađarskoj, automatski se šalju u ograđeni kamp, gde će u roku od osam dana dobiti suđenje.
 
Prema novom mađarskom zakonu, koji se u osnovi kosi sa zakonima EU, izbeglice, koje bi bile tretirane kao optuženici, na suđenje bi išle bez prevodioca. Njihova dokumenta se neće prevoditi, ne dobijaju prevedenu kopiju optužbi za koje se terete, ali ni presude koju im sud odredi.

Maloletne izbeglice neće imati poseban tretman, već će im se suditi kao odraslima. Žalbe će biti odbijene u roku od nekoliko sati, tvrdi Janeskova.

 

Mađarska policija već dovozi kontejnere na granicu sa Srbijom, koji će služiti kao "privremene sudnice za migrante", prenosi "Index.hu".

 

Novi mađarski zakon učiniće da svaka izbeglica dobije krivični dosije, te bi po tome bile deportovane iz Mađarske sa oznakom u Šengenskom informacionom sistemu (SIS) kao osobe koje su počinile krivično delo, što im automatski na 10 godina zabranjuje ulazak u bilo koju državu u šengenskom sistemu.

Kao članica SIS, Mađarska bez problema u sistem može da unese ove promene, i da tvrdi da "tražioci azila zloupotrebljavaju svoj status i koriste ga za krivično delo", navodi novinarka "Index-a".

 

Prema rečima Kate Janseko, mađarske vlasti su i više nego zadovoljne što je Evropska komisija proglasila Srbiju bezbednom zemljom za migrante, te pretpostavljaju da je Srbija "u obavezi da primi sve izbeglice koje uđu u zemlju, jer bi u protivnom drastično umanjila svoje šanse da postane članica Evropske unije".

Neuspeh EU da zaštiti svoju granicu

 

Portparol mađarske vlade Žoltan Kovač rekao je danas da bi neuspeh Evropske unije da ojača zaštitu svojih granica, mogao da ugrozi slobodu njenih građana.
 

Kovač je rekao da bi kontrola granica morala da bude ojačana što bi pomoglo u razlikovanju izbeglica od ekonomskih migranata.
 

Odgovarajući na kritike politike vođene prema migrantima, Kovač je rekao da su one neprihvatljive i neodgovarajuće, i istakao da je mađarska vlada po tom pitanju vodila herojsku bitku u proteklih devet meseci.
 

Predstavnik mađarske vlade je rekao da je postalo jasno da šengenski sistem ne može da bude zaštićen iznutra i da periferne zemlje treba da dobiju svu pomoć u zaštiti granica EU.
 

Prema njegovim rečima, zaštita granica je pravi način solidarnosti a ne besmislen i neprimenljiv sistem izbegličkih kvota koji je predložila Evropska komisija.
 

Kovač je rekao da je teško predvideti šta će se desiti kada stupe na snagu stroge mere kontrole mađarske granice, i dodao da će izvesno doći do pritiska i napetosti zbog toga, ali da izbeglička kriza jedino može biti kontrolisana uspostavljanjem reda.

 

blic

 

Ako je ovo tačno, fali im još samo gasna komora i krematorijum da ih na licu mesta reše :zavesa: 

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Tupavi i zli novinari. Od danas se u Madjarsku moze ulaziti samo po zakonu, a prekrsioci ce dobiti kaznu po zakonu. Kontejneri su tu da bi se ubrzanim postupkom razmatrao pravo na azil. Oni koji ne dobiju azil, vracaju se u Srbiju, po medjunarodnim normama koje je i Srbija potpisala.

Tako, od sada nema bacanja pasosa i skrivanje ideniteta. Sasvim logicno.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Tupavi i zli novinari. Od danas se u Madjarsku moze ulaziti samo po zakonu, a prekrsioci ce dobiti kaznu po zakonu. Kontejneri su tu da bi se ubrzanim postupkom razmatrao pravo na azil. Oni koji ne dobiju azil, vracaju se u Srbiju, po medjunarodnim normama koje je i Srbija potpisala.

Tako, od sada nema bacanja pasosa i skrivanje ideniteta. Sasvim logicno.

​I pre nekoliko dana se isto tako moglo ulaziti samo po zakonu, ali je procesuiranje bilo bitno drugačije. Problem je u novom zakonu, koji sam po sebi nije po zakonu, ustavu, civilizacijskim normama. To je FAŠIZAM, hteo to neko da vidi i imenuje ili ne.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Jel se secas vozova, tamo negde devetdeset i neke, pune muslimana iz Bosne koje su Madjari primali posle odredjene procedure? Vozovi su stajali i 24 sati na stanici na Palicu. Iz voza ih nisu pustali (ovi, naprednjaci), a flasu vode su im naplacivali sto maraka.

Posto danas voze taksisti imigrante? Mislim da bi se sa reci fasizam trebalo opreznije razbacivati.

 

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

To   sa krivicnim  gonjenjem  i  kaznjavanjem nije  pametno..ocas  ce napuniti  zatvore,sta  onda..Orban ne   pusta ,ne  dozvoljava,zatim otvori  granicu  pod  pritiskom  pa  svi  prodju :smor:ocigledno  je  da je  Evropa  rastimovani  orkestar..

...a  sto  se  tice  fasizma,nama  to  prilepe ocas,niko  se  ne stresira,dodje  im  kao  normalno jelte..cuj reci  to   nekom  drugom ,no,no..:treptrep:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Pretpostavljam da ih nece zatvarati na tri godine zbog ilegalnog prelaska granice, to ce ostaviti krijumcarima. Cini mi se dva dana zatvora sleduje za ilegalni prelazak, i u zemlji Srbiji.

Sto se ograde tice, Bugarska je podigla jos u maju, pa mi nije jasno, ljudi su toliko neinformisani da ne znaju ili im je samo do nekog praznjenja emocija?

Srbija ce najgore proci jer po obicaju ne primenjuje pravila i propise. Na kraju ce ili postupiti kao svi drugi ili ce im obezbediti azil. Inace sve vise njih moze da zamisli da ostane u Srbiji.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Jel se secas vozova, tamo negde devetdeset i neke, pune muslimana iz Bosne koje su Madjari primali posle odredjene procedure? Vozovi su stajali i 24 sati na stanici na Palicu. Iz voza ih nisu pustali (ovi, naprednjaci), a flasu vode su im naplacivali sto maraka.

Posto danas voze taksisti imigrante? Mislim da bi se sa reci fasizam trebalo opreznije razbacivati.

 

​Vozovi, taksisti, prodavci vode za 100 maraka... To su zlikovci, zlotvori... Ima za to još naziva, ali to nije fašizam. Mada ovom izjavom ne isključujem da neko od njih nije fašista po ubeđenju, ali ti postupci sami po sebi, koliko god bili nehumani, nisu fašizam.

Namerno i promišljeno sam nazvao ponašanje mađarskih vlasti fašističkim, zato što ograničava i ukida stečene civilizacijske tekovine ljudskih sloboda i prava, a to je fašizam po definiciji. Ograda je u toj priči najmanje bitna.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.




×
×
  • Create New...