Idi na sadržaj

Preporučene poruke

Vremenom će se malo bolje iskristalisati stvari šta se zapravo dešava. Da li je u pitanju kriza vlasti pa su krenuli da čiste naoružane Šiptare (pod pretpostavkom da su znali za njih) da bi skrenuli političku krizu na to ili su u pitanju neke nove aktivnosti albanskih terorista pa je ovo samo reakcija makedonske države. Ili ovo prvo, ili ima veze sa sabotiranjem izgradnje ruskog gasovoda koji treba da prođe kroz region pa i kroz samu Makedoniju.

Koliko tu mi možemo da budemo ugroženi, pa sve je pitanje našeg odnosa sa ujka Semom. Poznato je da Šiptari na Kosovu ni nos ne mogu da obrišu bez saglasnosti ujka Sema a ne ovako nešto da preduzmu.

I malo su mi smešni ovi naši likovi kada trućaju "kako su uopšte došli teroristi tamo" i slične budalaštine. Između Kosova i Makedonije gotovo da i ne postoji granica. Mogu da uđu kad hoće i da unesu šta god im treba. Samo je pitanje treba li destabilizovati Makedoniju ili ne. Tj treba li srušiti ovu vlast i postaviti neku drugu. Viđeno sto puta do sada.

Izmenjeno od strane člana Turkmenbashi
Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Potpuno sam uveren da događaji u Makedoniji imaju direktne veze sa američkim nastojanjima da destabiliziju ovu zemlju, a možda i region (videćemo), a sve zbog događaja u Ukrajuni, odnosno zbog sukoba sa Rusijom. Šta to smeta Amerima? Puno toga, a osnov svega je njihovo stagniranje kao sile i nemogućnost da ostvare svoju dalju globalnu dominaciju koliko toliko političkim sredstvima, ili uobičajenim pritiscima. Ovako, destabilišući Makedoniju, Evropu nastoje da čvrsto zadrže uz ili za sebe prekidajući im dotok ruskog gasa preko Turske, pošto su Južni tok već sprečili. Time, udaljuju Rusiju od Evrope (posebno Nemačku) a još će im uvaliti svoj tečni gas iz škriljaca koji je dosta skuplji, a o zaradi da i ne pričam. Dakle, siguran sam da je to poptuno jasno, što Ameri i ne kriju previše. Nije slučajan ni datum izbijanja sukoba (Dan pobede) posebno i zbog toga što je makedonski predsednik otišao na paradu u Moskvu i pored preciznih želja Zapada da to ne čini.

Svetski bankari opet spremaju veliki sukob, slično kao što su dizajnirali i Drugi svetski rat.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Mislim da gas iz škriljaca nije sam po sebi skuplji od ruskog, već je ovde problem transporta koji bi znatno digao cenu LNG-a. Da bi uopšte ušli u priču izgradnje LNG terminala u Hrvatskoj, moraju totalno onemogućiti tok ruskog gasa u Evropu koji je prirodan, može biti jeftiniji u svakom momentu jer ga ima u izobilju i stiže cevovodima.

Ja se samo bojim da ne naprave na Balkanu (npr na Kosovu) poligon za pravljenje LNG-a, jer fracking po svemu sudeći ima ozbiljne implikacije po životnu sredinu.

Izmenjeno od strane člana Turkmenbashi
Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Ne verujem ja u teorije zavere. Glup narod je lako nahuskati na separatizam, pa i na oruzanu pobunu. Cudim se da su efekti mnogo manji nego pre par godina, kada je opasnost od gradjanskog rata bila na ivici.

Nije nafta sve, za deceniju ce obnovljivi izvori prevagnuti. Naftni profit treba kompanije da preusmere u te tehnologije.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Shumice, dolar ti je decenijama vezan ne za zlato nego za naftu. Zovu ga petrodolar i to nije nikakva teorija zavere već grozna realnost. Ameri štampaju svoju valutu u nedogled, bez prestanka i nema inflacije. Na prvi pogled čudno ali kada malo bolje pogledaš oni terorišu ceo svet da trguje dolarima i bombarduju sve koji su hteli da naftu prodaju za drugu valutu (Irak kada su hteli da dolar zamene evrom, Libija kada je Gadafi najavio afričku valutu pandan evru i to ne bilo kakvu već vezanu za zlatne rezerve, Siriju, itd).

Te zajebancije o obnovljivoj energiji su za nas malu decu da se zamlaćujemo oko toga jer danas se ratovi vode zbog nafte i gasa. Gruzija, Sirija, Libija... pa i Nigerija. Zanimljivo je da se ISIS pojavljuje baš u onim zemljama islamskog sveta gde ima nafte. Nešto im se fućka da kalifat prave u Somaliji i Burundiju...

Kusta je skoro dao zanimljiv pogled na skorašnja dešavanja... dosta dobro i realno sagledavanje stvari - http://www.vesti-dana.rs/Svet/kusturica-kako-ce-poceti-treci-svetski-rat-6

I jedna bitna stvar, ovde niko nije nahuškao nekoga. Ovi su ušli sa Kosova sa ciljem da destabilizuju Makedoniju. I može se reći da su o dobroj meri uspeli, baš u Kumanovu kod samog koridora X. I neka me neko ubedi da Amerikanci ne znaju šta se dešava na Kosovu i oko Kosova :roll: Šta su to Šiptari uradili na svoju ruku od 1999. pa do danas?

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...