Idi na sadržaj

Preporučene poruke

Na početku ću da se ogradim, jer nisam bila sigurna da li temu postavljam na pravi pdf. 

O čemu se radi? 

Juče smo imali žučnu raspravu o mojoj meštanki, koja učestvuje u / na takmičenju ''Pinkove Zvezdice''. 

Ono, što je moj argument iz kog stojim čvrsto, kao Blek Stena :lol:  je sledeći: 

Irina je letos predstavljala Srbiju na Slavjanskom Bazaru u Belorusiji.

(Sticajem okolnosti se potrefilo da sam radila sa njenim ocem, i pratila sve ono, kroz šta je dragi kolega prolazio, a verujte da nije bilo lako.

Preslušavali smo njene snimke na pauzama - to dete mi je plenilo dušu, bukvalno hranilo. )

Na stranu moje cenjeno - skromno :fijuk: subjektivno mišljenje, ali.. 

Ako je konkretno Irinino pojavljivanje u emisiji ovakvog tipa, način da se za nju čuje, vidi.. podržavam. 

Bezrezervno i svim silama. 

 

Postavljeno je pitanje, da li su ova dečica, koja su fokusirana na zabavnu muziku, što je gratis + iz mog ugla, 

''žrtve'' roditeljskih ambicija? 

Verujem da postoje i takvi slučajevi. 

Cenim da Irina nije u tom ''košu''. 

Lm... na stranu moji hvalospevi... 

 

Šta mislite o emisiji? Jesu li deca zaista žrtve roditeljskih ambicija? :) 
Dakle, pratili emisiju, ili ne... zanima me Vaše cenjeno mišljenje. 

 

Moja draga Irina :srce: 


Miceku je od jutros hit ova pesma, koja me je automatski asocirala na @vojo 

 

 

:uzbud: 

 

Mikrofon je Vaš :liza: 

 

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Znam jednu devojcicu. Sama je htela da se odmeri. Plesala je, vezbala, imala je podrsku majke. Nije prosla kvalifikaciju ali ja bila u emisiji. Zdravo je primila i shvatila svoj uspeh i stvari su joj i danas na mestu. Znacajno je to iskustvo.

Postoje mnogo dece koje su zrtve roditeljskih ambicija. Ne samo u tv emisijama, vec i po muzickim skolama i sportskim dvoranama. Neka deca to mogu da rade, savijaju se, prilagodjavaju se, poprime taj nacin zivota i postignu neki uspeh, ponosna su na sebe, Verujem da mnogo je vise one dece koje se izgube negde... Ostaju zauvek ostecene... Osteceno dete ce postatati roditelj koji ce pozeleti da svoje ambicije forsira na svoje dete...

Nekako smatram da decu treba samo voleti, sve ostalo ide nekako spontano. Ono sto ne ide, ne treba forsirati.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Ako  sve shvate kao igru,takmicenje,da  postoje   pobede,ucestvovanje  i porazi,onda  verujem  da vece  stete nece biti.Bilo  je i  nekad  raznih  muzickih  takmicenja,pojavljivanja na  teveu,pevanja u Kolibrima,pa  nisu  svi  postali  zvezde .Ne  valja  ako  to   postane  opsesija,ako   ime  se  u  glavu  ubaci da se mora,ako  prestanu  biti  deca.Gledala  sam na TLC-u ona  takmicenja  za  male miss Amerike i jezila  se.I od te dece i  od njihovih  majki.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Razumem da dete voli da peva...pa svi smo pevali kad smo bili klinci...međutim ovo je čini mi se ostvarivanje roditeljskih neostvarenih ambicija.

Teško da dete od 4..5....6 godina baš tako jaaaaaaaaaaaako želi da bude pevačice! 
Možda baš zato mi se jako sviđa ona naša domaća serija "Folk", gde je upravo prikazano kako roditelji "vode" (da ne kažem drugačije) svoje dete. 

No dobro, svako ima svoje životne vrednosti. 

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Ne gledam tv, a posebno ne pink :beyond:

nekad dobijem preporuku da čujem neko dete kako peva

i tada odgledam i odslušam

ali sam inače protiv toga...

Zašto?

Pa zato jer pevaju pesme za odrasle...

Ono što je uradila Leontina 

kad je napravila hor i deca pevaju pesme za decu - to mi je :ok:

Mišljenja sam da decu treba pustiti da budu deca... bar još malo...

Jer, tako brzo odrastu a da toga ne budemo ni svesni... :beyond: 

 

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Sticajem okolnosti, jedan od uspešnih takmičara, Mateja Vukašinović, je sin moje jako dobre prijateljice.

Od kako ga znam on je rodjen za scenu. Pametan i lepo vaspitan dečak. Njemu je sudjeno da bude poznat. Osim što sjajno peva, uči da svira gitaru, on i glumi i bavi se folklorom. Jedna čista i iskrena duša. Sam bira pesme koje će pevati, sam vežba. Nažalost mora već sad da se bori sa i sa svim ružnim stranama velike popularnosti i najveći je izazov roditeljima, kako ga sačuvati normalnog. 

Sigurno je da ima dece koja su žrtve roditeljskih ambicija. Mateja sigurno nije. Jednostavno je takav. Rodjen da bude zvezda. Nadam se samo da će uspeti da se odupre svemu onom što bi moglo da ga "pokvari". I navijam iz sveg srca za njega!

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Ako ste pratili moje postove znate da ne pratim televiziju i da sa podozrenjem posmatram sve što dolazi iz Pinkove paklene kuhinje, pa ću morati da uopštim jer konkretnih znanja o pomenutom šou programu nemam.

Ja trijumf ovih i ovakvih programa vidim kao konačan trijumf jednog sistema vrednosti koji iz dna duše prezirem. Sistema u kom se sve vrednuje kroz slavu, novac i uticaj koji iz njih proizilazi. Sistema koji će me po svemu sudeći, ma koliko se grčevito opirao, sažvakati i ispljunuti jer za njega nisam opremljen.

Izbor u tom sistemu se svodi na (1) opremiti se za njega ili (2) biti pregažen. Motivi roditelja koji decu guraju u grotlo tog sistema su sa onog osnovnog moralnog stanovišta niski, sebični, okrutni prema još nestvorenim ličnostima ali ostvaruju osnovnu zamisao - opremaju. Ako ih ne slome u procesu, naravno. Mogu da ih krivim i da ih razumem istovremeno. Da ih krivim jer ono što rade nije način da od svoje dece naprave ljude već lutke u njihovim i menadžerskim rukama, da ih razumem jer "progurati se" i "izboriti za sebe" su jedina dva imperativa ovog mračnog doba koje dolazi.

Gde je tu pesma? Ima je verovatno. Nisu svi roditelji ovi iz prethodnog pasusa, niti su sva deca ista. Ima tu još onih čistih klinaca koji pesmom pokazuju lepotu svoje duše,  sa roditeljskom podrškom u bilo kom poduhvatu. Željnih pesme, zabave.. samo je pitanje koliko će njih uspeti da dođe do izražaja pored ovih pravljenih da bi uspeli. Koliko je pesma zaista bitna. Ne beše davno, u jednom drugom programu takmičari koji su očarali publiku lepotom svog glasa i kvalitetom pevanja behu izbacivani jer su prestari, premladi, prestatični ili iz nekog drugog razloga nisu unovčivi.

Preterah, preanalizirah... ne verujem Danajcima ni kad darove nose. Nadam se da će se istaći neko zaista vredan pažnje.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Sta  je uopste nagrada toj deci ako pobede? ne osecam potrebu da se pravdam,ali ,odgledavsi neke pocetke takvih programa,ne gledam.Imalo bi i smisla,verujem i podrsku,ako bi nagrada bila recimo,stipendiranje skolovanja u muzickoj skoli,ili neka  slicna nagrada koja ce znaciti da se znanje ,skolovanje stavlja na prvo mesto..nadam se da nagrada nije snimanje nekog cd ili novac?Oni  su slatki i simpaticni dok su u tom dobu,ali sta ce biti posle,kad 'izadju iz mode',kad decaci krenu da mutiraju,kad upadnu u ruke estradne menazerije..

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 1 mesec kasnije...

Prošlog petka mi je tako ''legla''. 

Odavno mi neka pesma nije izbila suze. 

Da li je sam izbor pesme, način izvođenja, Đueđevdan, koji je bio dva dana pre emitovanja. 
Malo njih zna ko izvodi ovu pesmu - na ovaj način u originalu :) 
(varijacija na varijaciju) 

Vredi... Klinci su sjajni :srce: 

 

 

 

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 3 sedmica kasnije...
  • 2 godina kasnije...

Sta  je uopste nagrada toj deci ako pobede? ne osecam potrebu da se pravdam,ali ,odgledavsi neke pocetke takvih programa,ne gledam.Imalo bi i smisla,verujem i podrsku,ako bi nagrada bila recimo,stipendiranje skolovanja u muzickoj skoli,ili neka  slicna nagrada koja ce znaciti da se znanje ,skolovanje stavlja na prvo mesto..nadam se da nagrada nije snimanje nekog cd ili novac?Oni  su slatki i simpaticni dok su u tom dobu,ali sta ce biti posle,kad 'izadju iz mode',kad decaci krenu da mutiraju,kad upadnu u ruke estradne menazerije..

​Upravo. To su draga deca... a vidim da pojedini roditelji.. jer nisu svi isti.. guraju bukvalno svoju decu, skoro po svaku cenu. Prošlu sezonu nisam ni ispratila, ovu jesam - sticajem okolnosti. Čini mi se da je večeras finale. U svakom slučaju i dalje stojim iza dobre stare da ''svaki roditelj ZNA šta je najbolje za njegovo dete''.. mogu samo da posmatram sa strane i zadržim mišljenje za sebe. Ono što je sjajno u čitavoj priči je da se ta dečica jako lepo druže.. ima i simpatijica.. 
Moj favorit je Roko Blažević, koji ima 15 godina.. ali je rođen za umetnika.. u genima mu je.. i verujem zapisano u Zvezdama (ne pinkovim naravno :lol: )
Jedno dobro, kulturno, skromno stvorenje. Dete, koje toliko oseća muziku, da mu nije strano ni da zaplače na sceni. Njemu recimo pobeda ništa ne znači, u dugoročnom periodu, on nas je osvojio svojom pojavom.. stavom.. kao i mali Komnen... 
Sigurna sam da će finalna emisija da potraje i da će opet da bude žalbi na račun pinka, ali bole njih. Svake godine ista priča i svakog čuda za tri dana ;) 

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 2 sedmica kasnije...

Živimo u takvom vremenu, kakvo jeste. Instant. Klinci slušaju instant hitove, jer ih naravno slušaju njihovi roditelji, drugari iz škole... tako da... ako želi nešto da napravi... ipak će morati da se prilagodi zakonima :wacko: tržišta.. ne u potpunosti, ali... komercijala.. pobeđuje, hteli mi to, ili ne. 

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 1 godinu kasnije...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...