lado 12 Posted February 4, 2011 Report Share Posted February 4, 2011 Otvorih ovu temu jer strajk prosvete ne prestaje. Da vidim koliko je zadovoljnih platom. Ako ne zelite ne morate pricati o ciframa. Mozete staviti opisno -malo, premalo, solidno, srednje zalosno, zadovoljavajuce extra ili vec kako se osecate kad vam plata legne na TR. Mozemo pricati koliko bi bilo potrebno povecanje plate da vas stavi u situaciju da kazete sebi *Sad malo lakse disem* ili bar da kazete da je to plata spram mog zvanja. Quote Link to post Share on other sites
zirne 78 Posted February 4, 2011 Report Share Posted February 4, 2011 Bio bih zadovoljan sa svojom platom ali kad bi je dobio! Radim u privatnoj firmi i ne dobijamo platu već neke delove. Sad trenutno nam duguje tri i po plate. Najavili mu štrajk i obavljali posao sa propisanim minimumom rada. Četiri dana nije se udostojio da se pojavi pred nas. Ovog ponedeljka smo konačno stali skroz. Pojavio se i gazda sa spiskom svih zaposlenih i počela prozivka da idemo jedan po jedan kod njega u kancelariju kaođaci pred profu na ispitu. Ušao sam gore.Jedno jedino pitanje je ili radiš ili potpisuješ otkaz. Da ne dužim priču uspeo sam da zaštitim sve zaposlene i da razgovor odvedem u neke malo pristojnije vode. Zaključci: 1.Firma se neće ugasiti 2.Niko neće dobiti otkaz. 3.Gašenje požara sa 5000(pet hiljada dinara)plate sutra(utorak)na ruke pre polaska na teren. 4.Sledeći utorak još 1oooo din. 5.25.og februara 15000 din. 6.Izračunati i sva zaostala primanja za 2010 godinu i isplatiti polovinom marta. 7.tek od maja meseca bi trebalo biti i plata redovna i na račun. Ovo smo mogli da uradimo jer smo bili jedinstveni i svima nam je bilo svejedno da li ćemo ostati bez posla,jer onako nije više moglo. Stvarno smo ujutru dobili onih 5000 dinara. Za ostalo ćemo videti. Quote Link to post Share on other sites
Aiko 1,794 Posted February 4, 2011 Report Share Posted February 4, 2011 Radim u zdravstvu gde je plata takva, kakva je..nikakva..ali moja struka pruza mogucnost da radim i dodatno, tako da sam zadovoljna svojim primanjima..:) Quote Link to post Share on other sites
maleni 7 Posted February 4, 2011 Report Share Posted February 4, 2011 Zaradjujem solidno ali ako oko tebe nije slicno onda nema ni zadovoljstva... Quote Link to post Share on other sites
Kumica 381 Posted February 6, 2011 Report Share Posted February 6, 2011 Zaradjujem pristojno...najteze mi pada odlazak u banku da podignem pare :lol: Quote Link to post Share on other sites
slavkos 321 Posted February 6, 2011 Report Share Posted February 6, 2011 zarađujem solidno ali sve slabije ih dobijam :( Quote Link to post Share on other sites
Mia 6,075 Posted February 6, 2011 Report Share Posted February 6, 2011 Normalno da je za mene moj dinar (ili euro) najveći. Uvek sam za to da može bolje i više. Poenta odgovara je da nisam gadljiva na novac, koji mi plaća račune i dozvoljava da Kikiju i sebi priuštim neko materijalno zadovoljstvo, i suprugu - ofkors :kez: Quote Link to post Share on other sites
Malena 178 Posted February 6, 2011 Report Share Posted February 6, 2011 Da jesam, ne bih isla da radim jos jedan posao honorarno. Quote Link to post Share on other sites
Apolodor 709 Posted February 6, 2011 Report Share Posted February 6, 2011 Koja crna prmanja i koje zadovoljstvo. Mogao bih da glumim glavnu ulogu u filmu Jadnici, samo da nisam ovako vedrog duha i, verujem, žilav...:dry: Quote Link to post Share on other sites
vesticara 6,022 Posted February 6, 2011 Report Share Posted February 6, 2011 Nisam zadovoljna, ali zato sam majstor u manevrisanju. Quote Link to post Share on other sites
gresan 1,851 Posted February 6, 2011 Report Share Posted February 6, 2011 Jesam. U mojoj profesiji trenutno nema bolje.... Malo "minuli rad", malo sposobnost, malo znanje, malo radim posteno, malo nista mi nije tesko...i tako...hvala Bogu jos ima gazdi koje to umeju da cene. Quote Link to post Share on other sites
Jeca 454 Posted February 24, 2011 Report Share Posted February 24, 2011 Fakat nisam.Al' šta ja tu mogu,sam da se snalazim,i da ponekad tezgarim.... Quote Link to post Share on other sites
katamaran 66 Posted March 3, 2011 Report Share Posted March 3, 2011 nekako ... prezadovoljan radim ono što volim ... stalno sam po terenima i imam jako puno mesta za manevrisanje ... da mi je plata manja - ne bih kukao, da je veća - ne bih se žalio skorašnje povećanje plate od 19 i po % je sasvim zadovoljavajuće :ok: Quote Link to post Share on other sites
Boginja 1,529 Posted March 3, 2011 Report Share Posted March 3, 2011 skorašnje povećanje plate od 19 i po % je sasvim zadovoljavajuće Eh...da je meni tih 19 ipo, onda bi moj posao bio komletan :uzbud: Quote Link to post Share on other sites
Duga 12 1,083 Posted March 15, 2011 Report Share Posted March 15, 2011 Za sad nisam,al nameravam da budem :narcisa: Quote Link to post Share on other sites
katamaran 66 Posted March 17, 2011 Report Share Posted March 17, 2011 (edited) Eh...da je meni tih 19 ipo, onda bi moj posao bio komletan dođi kod mene ... primemo mlade, lepe, zgodne, plavuše ... treba neko da nam očisti cevi ... s vremena na vreme ... :stid2: Edited March 18, 2011 by Boginja Quote Link to post Share on other sites
Boginja 1,529 Posted March 18, 2011 Report Share Posted March 18, 2011 dođi kod mene ... primemo mlade, lepe, zgodne, plavuše ... treba neko da nam očisti cevi ... s vremena na vreme ... A koji je posao u pitanju? I jel problem sto nisam plavusa ? Quote Link to post Share on other sites
Glisha 3,487 Posted March 18, 2011 Report Share Posted March 18, 2011 ako se osvrnem par dana unazad.. šta vidim? Vidim veoma neob(L)ičnu amplitudu svoga promenLJivoga zadovoljstva primanjima. VelikogA i malogA. Evo mi ga. Tačnije, evo mi je. (amplituda) tako da... mogu da kažem šta? Mogu da kažem: Jebentedržavo! ... i u posTskriptumu_da se zapitam: jbt :ces:gde ja živim!? I još samo završna reč... и то на ћирилици: Кад примам задоволјна сам кад не примам, ћутим, трпим... и чекам да се задоволјим кад примим. Што више примим то болје. :lol: Adrijan 1 Quote Link to post Share on other sites
katamaran 66 Posted March 21, 2011 Report Share Posted March 21, 2011 A koji je posao u pitanju? I jel problem sto nisam plavusa ? nikakav problem ... i crnke mogu to da nauče da rade ... :naklon: Quote Link to post Share on other sites
Jeca 454 Posted March 21, 2011 Report Share Posted March 21, 2011 jock.ovde.Al' napolju bih bila..:roll: Quote Link to post Share on other sites
shumica 474 Posted June 7, 2011 Report Share Posted June 7, 2011 nisam zadovoljen primanjima, smatram da sam bio skoro uvek relativno nisko placen u odnosu na skolsku spremu... danas operisem sa vecim iznosima, ali vise se i odliva, pa opet ne mogu reci da sam bas zadovoljan. satisfakciju mi daju oredjeni kratki i strucni poslovi, gde za pola do par dana posla mogu naplatiti prilicno velike sume. nazalost malo je takvih poslova. zapravo nije bitna kolicina novca koje se zaradjuje. kada bi se deo zarade mogla ostaviti po strane i da se akumulise, bio bi srecan i miran. Quote Link to post Share on other sites
vesticara 6,022 Posted June 7, 2011 Report Share Posted June 7, 2011 Nisam zadovoljna, ali je posao kojim se bavim uvek bio slabo plaćen. To sam znala kad sam odlučila da se bavim ovim poslom, pa se i zato i ne žalim. Dodatno radim još po nešto i tako dopunjavam nedostatak novca. Quote Link to post Share on other sites
shumica 474 Posted June 11, 2011 Report Share Posted June 11, 2011 Za neverovati je, ali je trenutno najbolji posao u Srbiji posao u drzavnoj sluzbi! Plata je iznad proseka a ako ne uradite neku glupost, sacekacete penziju tamo, a necete ni da se prelomite od kolicine posla koju radite. Svake godine cete moci na letovanje, mozete dobiti i kredit jer imate stalno i stabilno radno mesto. Eh, ta divna vremena, kada su ljudi sa svojom firmom mogli zaraditi bar dvostruku platu drzavnika... Sve cesce razmisljam da odem na teret drzave! Boginja 1 Quote Link to post Share on other sites
vesticara 6,022 Posted June 11, 2011 Report Share Posted June 11, 2011 ...... a necete ni da se prelomite od kolicine posla koju radite.... Samo sa ovim se ne slažem. Izgiboh od posla. Ostalo je uglavnom istina, mada u mnogome zavisi i o kojoj državnoj firmi je reč. Quote Link to post Share on other sites
lenjivica 704 Posted June 11, 2011 Report Share Posted June 11, 2011 S obzirom da sam student,moja primanja su na 0 ne mogu biti zadovoljnija. Ponekad se dogodi da se javi neka ovca za shishanje,al to je tek toliko za neku rakiju il ne da bog majcu :smeh: . Dnevna primanja su mi 85din za duvan, hej neko ni toliko nema (teshim ja sebe pri kupovini) :kez: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts