Idi na sadržaj

Da li je Siriza zapravo trojanski konj sa zapada?


Preporučene poruke

Kako vreme odmiče sve više mi se čini da su Grci naseli na žvake Sirize otprilike koliko i kod nas narod na žvake SNS-a. Siriza je imala jednu priču koja je svima bila nerealna, osim njihovim glasačima kad ono...

http://www.b92.net/biz/vesti/svet.php?yyyy=2015&mm=03&dd=28&nav_id=974035

Sledeća je verovatno luka u Solunu, pa onda? Ostrva? Glasači protestuju po Grčkoj ali mislim da su kasno shvatili da su se zajebali. Da li je Siriza samo shvatila da je realno da moraju da vrate dug, ili je možda reč o trojanskom konju zapada koji će da igra kako im oni sviraju?

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Ne bi me iznenadilo da jeste, vidim mnogo sličnosti između "rukovodeće strukture u naše preduzeće" i Sirize. Interesantno je kako se mi balkanci lako palimo na prazne priče i velika obećanja. Tu nije preterano teško instalirati svoju elitu na vrh. Teško mi je da poverujem da ozbiljni ljudi misle da će se izvući iz kandži neoliberalnih kolonijalista tek tako što će reći da neće da plate dugove. Ima tu nešto više.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Pa vidi, kada je Vucic dosao na vlast pa kreuno sa pricom o zapadu, kazem ja caletu: Ne razumem ovo, do sada su bili protiv zapada a sada hoce da se prikljuce zapadu, ili lazu ili su jako ljigavi!

Kaze na to moj cale: Pa vidi sine, oni su cetnici, u drugom svetskom ratu su bili uz Nemce. Sada samo nastavljaju istu politiku!

 

Sto se SIRIZE tice, pa nikad nista nije kao sto izgleda! 

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 2 meseci kasnije...
Napisano (izmenjeno)

Čuj dugogodišnju, pa ova njihova agonija traje već pet godina i mere MMF-a nisu dale nikakve rezultate povoljne po oporavak Grčke. Samo su zinuli na privatizaciju, prodaj luku, prodaj ostrva... oko čega se sve zapravo i vrti. Izlaskom iz evrozone mnogo manje gubi Grčka koliko će da izgubi Evropa. Ne zbog same Grčke... nego zbog onih koji će krenuti za njima (Italija, Španija, Portugal...).

Ako ne budu izglasali OXI, znači da je Cipras pao.

Izmenjeno od strane člana Turkmenbashi
Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Kažu kako je ovo bio referendum "biti ili ne biti" za Grčku, po meni je pre bio "ne biti ili ne biti" - u oba slučaja su najebali. A i ovo "ne" nije definitivno ne, kako je referendumsko pitanje postavljeno to je samo nalog vladi da izglasa bolji sporazum, ne da od njega potpuno odustane.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...