Apolodor 709 Posted February 3, 2011 Report Share Posted February 3, 2011 SAMOĆA Svoju snagu prepoznaćeš po tome Koliko si u stanju Da izdržiš samoću. Džinovske zvezde samuju Na ivicama svemira. Sitne i zbunjene Sabijaju se u galaksije. Seme sekvoje bira čistine Sa mnogo sunca, uragana i vazduha. Seme paprati zavlači se u prašume. Orao nikad nije imao potrebu Da se upozna sa nekim drugim orlom. Mravi su izmislili narode. Svoju snagu prepoznaćeš po tome Koliko si u stanju Da prebrodiš trenutak, Jer trenutak je teži I strašniji i duži Od vremena i večnosti. Miroslav Antić Ja samoći, ponekad, ne mogu odoleti. Prosto vapim za njom, mada mislim za sebe da nisam baš nedruštvena ličnost. Ima trenutaka kada i sebe jedva podnesem u društvu i tada se osamljujem... Šta mislite o samoći? Da li umete da budete sami? Kumica and GlorijaTreca 2 Quote Link to post Share on other sites
slavkos 321 Posted February 3, 2011 Report Share Posted February 3, 2011 Mislim da sam ja usamljenik, imam jako malo prijatelja, mnogo prijatnije se osećam kad sam sam nego u nekom velikom društvu...dve tri osobe, četiri je već gužva i smeta mi, guši me... bigrancer and lenjivica 2 Quote Link to post Share on other sites
Aiko 1,794 Posted February 3, 2011 Report Share Posted February 3, 2011 Samoca je moja dusevna hrana i zaista umem da uzivam u njoj..nisam asocijalna, ali jedostavno moram provesti bar neki deo dana sama sa sobom..i sama pred sobom.. Ne bojim je se, tezim ka njoj..a kad mogucnosti ne dozvoljavaju drugacije, naucila sam da se iskljucim i osamim u gomili ljudi.. Volim njenu jednostavnost i volim njenu velicinu..volim sve te poruke i pouke koje u samoci spoznam..i volim sebe u tim trenucima..bez maske, potpuno ogoljenu.. bigrancer and Apolodor 2 Quote Link to post Share on other sites
Sunflower 705 Posted February 3, 2011 Report Share Posted February 3, 2011 Samo ako išta znam, onda znam da budem sam... Umijem. Često mi treba. Često mi odgovara. Quote Link to post Share on other sites
lado 12 Posted February 3, 2011 Report Share Posted February 3, 2011 SAMOĆA Svoju snagu prepoznaćeš po tome Koliko si u stanju Da izdržiš samoću. Džinovske zvezde samuju Na ivicama svemira. Sitne i zbunjene Sabijaju se u galaksije. Seme sekvoje bira čistine Sa mnogo sunca, uragana i vazduha. Seme paprati zavlači se u prašume. Orao nikad nije imao potrebu Da se upozna sa nekim drugim orlom. Mravi su izmislili narode. Svoju snagu prepoznaćeš po tome Koliko si u stanju Da prebrodiš trenutak, Jer trenutak je teži I strašniji i duži Od vremena i večnosti. Miroslav Antić Šta mislite o samoći? Da li umete da budete sami? Divna pesma o samoci. Vidis samoca je opisana sekvojom...nije mi palo na pamet.Ali divno poredjenje. Ja sam onda ceo zivot sekvoja. Volim ljude. Volim druzenja. Ali volim i da se druzim sama sa sobom. Cesto. Sta je samoca? Suocavanje sa sobom,upoznavanje sebe. Quote Link to post Share on other sites
Kumica 381 Posted February 28, 2011 Report Share Posted February 28, 2011 Umem i volim,ali cesto nemam prilike,a tako mi je samoca nekad preko potrebna :( Quote Link to post Share on other sites
vesticara 6,022 Posted February 28, 2011 Report Share Posted February 28, 2011 Umem da budem sama. Umem da ispunim tu samoću. Tu su uspomene, planovi... Ne bi mogla da živim sama, ali nedelju dana, sama bez ikoga, sa knjigama i tišinom su mi kao sunce-solarnim ćelijama. Praktikujem da priuštim sebi tu privilegiju. Odem u vikendicu, nakupim se tišine i izbacim iz sebe svu ovu "gužvu" koja mi se nakupi. Ostavim je tamo u šumi...i vratim se kući preporođena. Ali da moram da živim sama? Mislim da bi mi to jako teško palo. Ne kažem da ne bi naučila, da me život u tom smeru odvede. Sve čovek nauči, pa i to, ali ipak je moj izbor živeti u društvu, i učiniti život lepim. Koliko god da me nekada gužva umori, ponekada mi je dovoljna jedna noć da se oporavim i budem "kao nova". Sunflower 1 Quote Link to post Share on other sites
Mia 6,075 Posted February 28, 2011 Report Share Posted February 28, 2011 Biti sam sa sobom (a i predsobljem ) je znak da ste/smo u najlepšem i najpametnijem društvu. Malo narcisoidno. Možda... ali da bih znala, umela da uživam u druženju sa drugim ljudima, smatram da bi kao prvo rebalo da znam da uživam sama. Uživam... u tišini... miru... u ranim jutranjim satima. Tada akumuliram energiju i pripremam se za sve što me čeka u novom danu. Kao hipersenzibilnoj i empatičnoj osobi, ovakva dnevna doza samoće, ne samo da je poželjna, već neophodna. Duga 12, Smucalica, gresan and 1 other 4 Quote Link to post Share on other sites
Morpheus 5,112 Posted February 28, 2011 Report Share Posted February 28, 2011 Samoću podnosim isuviše dobro. Toliko dobro da mi je potpuno stran osećaj koji prati nekoga ko pati jer je usamljen. To nikad nisam doživeo. Najbolje se snalazim sam sa sobom (i predsobljem i kupatilom ). Nemam mnogo prijatelja, što usled objektivnih okolnosti (menjao mesta i države često koliko neko čarape), što usled činjenice da nisam naročito društvena osoba. Ono malo prijatelja koje imam su mi pravi prijatelji i trenutke samoće ne doživljavam kao usamljenost. Umem kvalitetno ispuniti to vreme. bellissima 1 Quote Link to post Share on other sites
Glisha 3,487 Posted March 1, 2011 Report Share Posted March 1, 2011 Samoću ne podnosim .. ali je po nekad biram.. pa je nosim. Samo tada kada je odaberem, može da mi godi. Ali joj ni tada ne dam da se zaPati. Znam za jadac. Volim ja svog vuka, svog orla, svoju zvezdu.. i svoju sekvoju ali.. volim i svog mrava i još neke mrave. mravi su chudo.. Mia and Aiko 2 Quote Link to post Share on other sites
CyberQrva 89 Posted August 2, 2011 Report Share Posted August 2, 2011 Da li umem da budem sama? To mi je nasušna potreba. Dnevna aktivnost. Umem ja da budem i usamljena, ali to nije potreba, to je nužno zlo sa kojim se svako od nas ponekad suoči, bio ili ne bio sam. Eto, sa tim ne volim da se suočavam. Quote Link to post Share on other sites
shumica 474 Posted August 2, 2011 Report Share Posted August 2, 2011 Nikad mi nije dosadno, meni stalno svira u glavi! Znam biti sam i podnosim svoje drustvo. Quote Link to post Share on other sites
believer 368 Posted August 2, 2011 Report Share Posted August 2, 2011 Za mene je to prirodno stanje Ja sam uvek bila sama,cak i kao dete nikad se nisam osetila delom grupe niti sam imala potrebu za tim pa ipak,to me ne sprecava da imam prijatelje naprotiv samo priznajem da posle druzenje jedva cekam da udjem u kucu,zakljucam vrata ,skuvam sebi kafu i zapalim jednu cigaretu u tisini e to mi je prirodno stanje cak i u vezama sam suvise bila svoja nisu me interesovali neciji prijatelji,ni familija,nije mi bilo potrebno da znam gde je neko u svakom trenutku ne pitajuci i spopadajuci drugog , zadrzavala sam svoju slobodu,privatnost ne mogu da budem jedno ni sa kim Aiko 1 Quote Link to post Share on other sites
Bledoliki_Vrach 333 Posted August 2, 2011 Report Share Posted August 2, 2011 Umem da samujem i da budem srećan zbog toga, ali nekada ne mogu da budem sam i vapim za društvom. Sve je tako izmešano i smuljano, nisam načisto šta više volim, gužvu i galamu ili tišinu koja me baca u misli. Quote Link to post Share on other sites
GlorijaTreca 602 Posted July 11, 2013 Report Share Posted July 11, 2013 Znati biti sam umeće je duhovno bogatih ljudi. Apolodor 1 Quote Link to post Share on other sites
Evilka 933 Posted February 5, 2014 Report Share Posted February 5, 2014 SAMOĆA Svoju snagu prepoznaćeš po tome Koliko si u stanju Da izdržiš samoću. Džinovske zvezde samuju Na ivicama svemira. Sitne i zbunjene Sabijaju se u galaksije. Seme sekvoje bira čistine Sa mnogo sunca, uragana i vazduha. Seme paprati zavlači se u prašume. Orao nikad nije imao potrebu Da se upozna sa nekim drugim orlom. Mravi su izmislili narode. Svoju snagu prepoznaćeš po tome Koliko si u stanju Da prebrodiš trenutak, Jer trenutak je teži I strašniji i duži Od vremena i večnosti. Miroslav Antić Rekla bih da za sada sasvim solidno baratam samocom... Dokle ce tako biti ne znam...mozda i doveka...a i ne razmisljam o tome niti se opterecujem. Quote Link to post Share on other sites
vojo 1,783 Posted February 5, 2014 Report Share Posted February 5, 2014 Velemajstor za samocu...crni pojas deveti dan...pola djecastva sam bio sam u kuci...i ne volim je...zato se trudim da mi djeca nikada ne budu sama...mada moram priznati da sam u samoci bio jako jako produktivan...:) Mia 1 Quote Link to post Share on other sites
Smucalica 5,972 Posted February 6, 2014 Report Share Posted February 6, 2014 Volim samoću... preko potreban mi je taj mir za kojim težim, i kada se povučem u neki kutak, ne tražim ništa... samo potpuna tišina i ja Tada moje misli nalaze najbolje rešenje, i tada punim baterije za sve ono što me nadalje očekuje... Kako kaže Voja, velemajstor sam za samoću umem savršeno da se snalazim u takvim danima i volim takve dane... Quote Link to post Share on other sites
Evilka 933 Posted February 6, 2014 Report Share Posted February 6, 2014 Daleko od toga da je i ja ne volim ali, kad znas da si konstantno sam(a) ume da smori. Misli onda umeju da krenu u pogresnom smeru.. a bas te tada uhvati da ti se nista nece i ne moze. E onda treba biti "faca" i izvuci se iz svega. Na to se i odnosilo moje komentar za solidno baratanje samocom. :) Quote Link to post Share on other sites
Smucalica 5,972 Posted June 26, 2015 Report Share Posted June 26, 2015 Da li umete da budete sami?Umem... i volim te moje trenutke, kad sam sama...I kako sam navela u prethodnom pisanju, nađem neki zgodni kutak, ćošak, samo za mene krojenu kojem se osećam dobro i smireno, gde izvrtim sva dešavanja koja su me sustigla,premotavam film unazad i razgovaram sa sobom...To moje osamljivanje, ta moja samoća mi je najbolji prijatelj,mudar... ćuti... i isprati sve... Danas, nakon ovog turbulentnog danazačinjenog vestima koje sam i očekivala,potreban mi je time out... da konsolidujem redove...jer, sutra je novi dan Quote Link to post Share on other sites
shumica 474 Posted June 29, 2015 Report Share Posted June 29, 2015 kad bolje razmislim, celog zivota sam sam... Quote Link to post Share on other sites
Mia 6,075 Posted June 30, 2015 Report Share Posted June 30, 2015 Nikada ja nisam sama, uvek imam sebe. Svoja pisanja, fotografije, maštanja, malena sitna zadovoljstva. vojo 1 Quote Link to post Share on other sites
Mrak 138 Posted January 9, 2016 Report Share Posted January 9, 2016 Onaj ko ume da bude sam taj je skontao sta zeli od zivota, jer ni mama ni tata ni drugar/ica te nece odvesti tamo gde zelis. Umem da budem sam, trebalo mi je vremena da skontam sta to zapravo znaci, ali ceo se zivot uci. vesticara 1 Quote Link to post Share on other sites
gresan 1,851 Posted January 13, 2016 Report Share Posted January 13, 2016 Nikada ja nisam sama, uvek imam sebe. Svoja pisanja, fotografije, maštanja, malena sitna zadovoljstva. Potpisano! Mia and vesticara 2 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts