vesticara 6,022 Posted September 30, 2014 Report Share Posted September 30, 2014 (edited) Veco ja nisam ni na sedmici... Ćuti i uživaj i nemoj ni slučajno na osam.... Morpheus, on 30 Sept 2014 - 9:51 PM, said: Njima su mozgovi komplikovani, ovde fali daska, tamo ekser... Šefe...to je za mene nepoznanica totalna Edited September 30, 2014 by vesticara Morpheus 1 Quote Link to post Share on other sites
Morpheus 5,112 Posted September 30, 2014 Author Report Share Posted September 30, 2014 Mislio sam na likove u Majkrosoftu... Quote Link to post Share on other sites
Atreides 172 Posted September 30, 2014 Report Share Posted September 30, 2014 Vizuelno izgleda sve gore i gore. Ovo sto su do sada pokazivali je blagi ocaj, ali ko zna... mozda i bude nesto od toga. Naravno tu su i brojni noviteti za one „nestandardne“ korisnike pa je tako sada moguće kopirati direktorijume u komandi prompt uz pomoć komande Ctrl+V. Tuga... Quote Link to post Share on other sites
Morpheus 5,112 Posted September 30, 2014 Author Report Share Posted September 30, 2014 Ovo sa videa meni ne deluje vizuelno toliko tragično. Sam mnogo više volim kad elementi interfejsa imaju (jbm li ga, šta je prevod za skeuomorphism?)... kad imaju oblik, visinu, trodimenzionalan izgled, ali na ovu jednostavnost na koju ide Microsoft nemam prigovor. Čak bih našao način da i ikonice pojednostavim tako da prate istu filozofiju, ovako deluju totalno neusklađeno s ostatkom sistema. Pokrali su Linux onako najžešće, ali nema ko da ih tuži pa su bezbedni. Quote Link to post Share on other sites
Atreides 172 Posted October 1, 2014 Report Share Posted October 1, 2014 (edited) Баш волим када је све сведено и једноставно, али овај изглед нема везе са тим. Изгледа као да су се играли средњошколци. Мада, опе се ограђујем... ко зна како ће то до краја изгледати. Pokrali su Linux onako najžešće, ali nema ko da ih tuži pa su bezbedni. Па наравно. Они су познати лопови. Мада то са мулти скриновима уопште није Линуксов изум. Амигин Воркбенџ га је имао још током осамдесетих. Edited October 1, 2014 by Atreides Quote Link to post Share on other sites
neobarocco 1,125 Posted October 2, 2014 Report Share Posted October 2, 2014 You might experience crashes, security vulnerabilities, data loss, or damage to your device. I'm in! Anyone Else? preview.windows.com Morpheus 1 Quote Link to post Share on other sites
Morpheus 5,112 Posted October 2, 2014 Author Report Share Posted October 2, 2014 Imam slobodnu particiju, će isprobamo. neobarocco 1 Quote Link to post Share on other sites
neobarocco 1,125 Posted October 2, 2014 Report Share Posted October 2, 2014 That's My Man! edit: cekaj! moj je 3.81GB wtf!? English 64-bit (x64) Download (3.81 GB) SHA-1 hash value EB75A3D3C0F621F175B75DC65DB036D0E00EAC43 Quote Link to post Share on other sites
Morpheus 5,112 Posted October 2, 2014 Author Report Share Posted October 2, 2014 I ovaj je, prikaz veličine nije dobar u Finder-u Size: 4,100,497,408 bytes (4.1 GB on disk). Deli sa 1000 umesto sa 1024... neobarocco 1 Quote Link to post Share on other sites
neobarocco 1,125 Posted October 2, 2014 Report Share Posted October 2, 2014 sta ja znam, bolje da proverim Quote Link to post Share on other sites
Morpheus 5,112 Posted October 2, 2014 Author Report Share Posted October 2, 2014 Sasam i ja morao da proveravam da li je sve ok... Instalacija sutra. Quote Link to post Share on other sites
neobarocco 1,125 Posted October 2, 2014 Report Share Posted October 2, 2014 tri puta gledaj, jedanput formatiraj. enter edit: cekaj jos jedared.... jel' to taj OS? Morpheus 1 Quote Link to post Share on other sites
neobarocco 1,125 Posted October 3, 2014 Report Share Posted October 3, 2014 "Microsoft asks devs for feedback, thousands troll. Apple ignores devs and nobody bats an eye" edit: cekam kolegu i njegove utiske Quote Link to post Share on other sites
Morpheus 5,112 Posted October 3, 2014 Author Report Share Posted October 3, 2014 Upravo pravim USB da isprobam desetku, Windows 7 ne vidi USB ako ga ne formatiram iz CMD-a.... Quote Link to post Share on other sites
neobarocco 1,125 Posted October 3, 2014 Report Share Posted October 3, 2014 to ono sto nemere ctr+v? ^v Quote Link to post Share on other sites
Morpheus 5,112 Posted October 3, 2014 Author Report Share Posted October 3, 2014 To Eve gotov disk, ae da vidimo... Quote Link to post Share on other sites
neobarocco 1,125 Posted October 3, 2014 Report Share Posted October 3, 2014 ae Quote Link to post Share on other sites
Morpheus 5,112 Posted October 3, 2014 Author Report Share Posted October 3, 2014 Evo, tri sekunde od početka instalacije, već su uspeli da me iznerviraju. 35 GODINA! 35 godina je prošlo, a Windows i dalje odbija da bude instaliran na disk2! Jbm mu sve ako moram da čupam drugi disk iz matične ploče da bih instalirao usrani OS! Quote Link to post Share on other sites
neobarocco 1,125 Posted October 3, 2014 Report Share Posted October 3, 2014 udahni duboko..zadrzi dah. izdahni polako Quote Link to post Share on other sites
Morpheus 5,112 Posted October 3, 2014 Author Report Share Posted October 3, 2014 Dobro, prvi utisci: - bagovito, ali očekivano, tek je alpha - na crno-plavoj pozadini Start meni je neodlučan da li da uzme crnu ili plavu pozadinu Kad je sam dodeliš, radi. - ...dok je default boja pozadine prozora na istom wallpaper-u isprano-plava. Sve su isprane. - Multiple desktops radi kako treba, ali ne može drag&drop aplikacije u desktop po želji + šta im znači tamnosiva ispod spiska desktopa? - Control panel jedva našao, nije default u Start meniju - ...plus i dalje imaju dva komada Control panela - pretraga radi kako treba, lepo i brzo, napokon - ikonica za Windows explorer nije mogla gluplje ispasti, ja bih je lepšom napravio - uopšte ikonice... treba im redizajn, uopšte se ne uklapaju u ovu simplistic varijantu sistema - One Drive radi kao bekap, kad bih zadržao Windows bio bi zamenjen Copy-jem - IE11 deluje da radi jako lepo (čitaj još se nije srušio), ovo pišem iz njega Hm... radi brzo, to stoji. Nervira me što moraš da juriš podešavanja u dva zasebna control panela i što su ikonice kao pale s Marsa. Ostalo je sasvim ok, ali nema onog "vau" efekta kad stigne novi Windows... nešto je drugačije, nešto je isto, nit' smrdi nit' miriše. neobarocco 1 Quote Link to post Share on other sites
neobarocco 1,125 Posted October 3, 2014 Report Share Posted October 3, 2014 hvala. dobar je IE11, ide pravim putem slusajuci developere Quote Link to post Share on other sites
neobarocco 1,125 Posted October 4, 2014 Report Share Posted October 4, 2014 npr burek.exe > run as administrator u download folderu, explorer not responding u svakom slucaju workflow je bolji nego u osmici ocigledno da nedostaje dizajn kako bi se ceo OS uklopio u celinu moj alpha utisak je da ce bolje proci u odnosu na windows 8.1 Quote Link to post Share on other sites
neobarocco 1,125 Posted October 4, 2014 Report Share Posted October 4, 2014 hajde da ne bude samo da kudim ad hock privremena mreza radi savrseno, za razliku od 7, 8 i 8.1 netsh wlan set hostednetwork mode=allow ssid=neobarocco key=mozeburek? netsh wlan start hostednetwork imho: generalno izbegavam instalacije za programe koji su vec built in u OS idemo dalje... Quote Link to post Share on other sites
neobarocco 1,125 Posted October 9, 2014 Report Share Posted October 9, 2014 Houston, we have a problem! explorer se srusi kada hocu novi folder Quote Link to post Share on other sites
Morpheus 5,112 Posted October 9, 2014 Author Report Share Posted October 9, 2014 Odlično. Ja nisam ni ušao u instalaciju nakon onog početnog istraživanja, od mojih povratnih informacija se neće 'leba najesti. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts