Idi na sadržaj

Preporučene poruke

  • Odgovori 154
  • Otvoreno
  • Poslednji odgovor

Članovi sa najviše poruka u ovoj temi

Članovi sa najviše poruka u ovoj temi

Popularne poruke

Kad je već ubacivao nešto, mogao je i desetku. Iz ono malo iskustva što sam imao s njom, deluje mi daleko ozbiljnije od osmice.

A ako mene ko šta pita, za one koji su vezani za Majkrosoft i imaju koliko-toliko novu mašinu, od sveg srca preporučujem Desetku!

visual studio nesto zeza. iskopace njega bili 

Zakačene slike

Nikako da nađu svoje nijanse boja koje žele da koriste i da ih onda proguraju kroz ceo sistem. Jbt, linux distribucije su mahom uspele da kreiraju vizuelno zaokružene celine (na stranu što meni Gnome-ovo kombinovanje svetlih i tamnih prozora žešće ide na nerve), Apple je to postigao početkom veka, oni... kakva im je ono smrtnocrna u podešavanjima? :sokiran:

 

Msm, crna je elegantna kad znaš šta radiš s njom, ono je grozno.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Microsoft je pre nekoliko nedelja objavio Windows 10 Technical Preview, build 9926 sa brojnim poboljšanjima , među kojima su Cortana i prerađeni Start meni, ali kompanija već planira novu verziju za ovaj mesec.

 

Tokom događaja koji je u centrali Microsofta održan 21. januara, Džoe Belfior je rekao da njegova kompanija želi da ažurira Windows 10 Technical Preview mnogo češće nego što je to ranije bio slučaj, i nagovestio da će nova verzija stići u februaru uz preview verziju Windows 10 for phones operativnog sistema.

 

Sada je Gabrijel Aul, šef Windows Insider programa potvrdio u nekoliko tvitova da Microsoft zaista radi na tome da donese novu verziju Windows 10 Technical Previewa korisnicima, ali je rekao da ne može da iznese konkretnije detalje u ovom trenutku.

 

Razlog za čuvanje takvih detalja u javnosti je jednostavan: Windows 10 je i dalje u izradi, pa ni Microsoft ne zna tačno kada će nova verzija biti spremna za korisnike. U osnovi, Microsoft sastavlja nove verzije Windowsa 10 na dnevnoj bazi i sve one se interno testiraju od strane njegovih zaposlenih.

 

Tek kada se dostigna neka velika prekretnica, kompanija isporuči novu verziju korisnicima.

 

Izvor: Benchmark.rs / Softpedia

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Ovako izgleda Windows 10 Build 10009

 

Rad na Windowsu 10 se nastavlja, a Microsoft je nedavno sastavio novu verziju koja će doneti brojna poboljšanja korisničkog interfejsa, kao i nekoliko novih ikonica za najčešća mesta u operativnom sistemu.

 

Windows 10 build 10009 još uvek nije dostupan korisnicima, a kao što možete videti na osnovu procurelih screenshot-ova, kompanija se uglavnom fokusirala na to da načini operativni sistem lepšim, dodavanjem novih ikonica kao i manjim izmenama.

 

Za sada se malo zna o nekim većim poboljšanjima koja bi eventualno mogla doći uz verziju 10009, a ovi screenshot-ovi nam otkrivaju da Recycle Bin i Control Panel dolaze sa novim ikonicama koje su bolje usklađene uz Microsoftov novi dizajnerski jezik.

 

Još uvek se ne zna kada će Windows 10 Build 10009 biti dostupan članovima Windows Insider programa, ali je sigurno da će ove promene biti deo neke od budućih verzija Windows 10 technical previewa.

 

 

 

Izvor: Benchmark.rs / Softpedia

 

Dozvolite mi da se prekrstim, jer ovi nisu kršteni. :krsti:

 

Ikonice su takva katastrofa da nemam reči. Min/Max/Close tasteri... zašto pobogu nisu centrirani? Kakva je ono isprana boja prozora i zašto nije ista kao taskbar? Šta predstavlja onaj drugi taskbar i zašto liči na Mac-ov dock sa isključenom prozirnošću? Jeeebote, na vreme sam batalio Windows. :blink:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 3 sedmica kasnije...

Microsoft odlučio da ugasi Internet Explorer

U Windowsu 10 Microsoft će zvanično odustati od Internet Explorera i ponuditi korisnicima alternativni pretraživač koji će najverovatnije biti nazvan Spartan. On će imati potpuno novi rendering endžin sposoban da se takmiči sa drugim modernim pretraživačima.

 

Nakon mnogo godina Microsoft je konačno odlučio da ubije Internet Explorer jednom zauvek, a iako mnogi veruju da je to zbog negativne percepcije koju korisnici imaju prema ovom pretraživaču, u kompaniji kažu drugačije.

 

Poručuju da nije moglo ovako zauvek i da bi popravka svih problema mogla da utiče na milione sajtova. Umesto toga, oni su odlučili da prihvate potpuno novi pristup sa endžinom nazvanim Edge, uz novi izgled i moderne funkcije koje će se bolje uskladiti sa ostalim Windows 10 alatkama.

 

Microsoft takođe sam priznaje i da je odustajanje od Internet Explorera imperativ jer je kompaniji potreban "otklon od prošlosti".

 

Oni dodaju da će novi pretraživač dati Microsoft-u priliku da izgradi novi web rendering endžin oslobođen dvadesetogodišnje zaostavštine Internet Explorera.

 

Izvor: Benchmark.rs / Softpedia

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 3 sedmica kasnije...

Build 10041, centrirali su ikonice na vrhu prozora, uveli pomeranje programa mišem na druge desktope, malo doterali podešavanja, proširili podršku za Kortanu, upodobili ikonice na taskbaru (sad bar one deluju interesantno)... još nema Spartana koliko vidim. Title bar je užasan u onoj sivoj boji.

 

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 2 sedmica kasnije...

Dobre vesti za sve članove Windows insider programa: Microsoft je upravo objavio novu verziju Windows 10 Technical Preview operativnog sistema, a on je doneo i jednu od najiščekivanijih karakteristika - a to je Spartan pregledač.

Windows 10 build 10049 verzija operativnog sistema je skoro u potpunosti koncentrisana na Spartan, pa ćemo osim ove aplikacije videti samo nekoliko manjih poboljšanja i ispravki, uključujući i neke promene načinjene na Photos aplikaciji. 

Dolazak Project Spartana u Windows 10 Technical Preview je prvi korak koji Microsoft čini u dugoočekivanom povlačenju Internet Explorera koji je tu već toliko godina kao opcija za korisnike Windowsa.

U sledećoj iteraciji Windowsa, Spartan će biti ponuđen zajedno sa Internet Explorerom kako bi se izbegli problemi kompatibilnosti. Spartan je univerzalni pregledač te će biti ponuđen korisnicima računara, tableta i telefona.

Izvor: Benchmark

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.




×
×
  • Create New...