Faramir 537 Posted June 24, 2014 Report Share Posted June 24, 2014 Богдан Богдановић je рођен 18. августа 1992. у Београду, овог момента несумљиво највећи кошаркашки потенцијал, србин, игра на позицији бека, и тренутно је члан Партизана. Богдан Богдановић је поникао у екипи КК Звездара, касније наставио у КК Житко са којим је освојио треће место на завршном турниру јуниорске лиге у сезони 2009/10. У три утакмице постигао 99 поена и то против Партизана, Хемофарма и ФМП-а. Године 2010. је наступао за екипу ФМП–а на јуниорском турниру Евролиге, постигавиши победоносни кош у полуфиналу против Уникахе. У септембру 2010. је потписао вишегодишњи уговор са Партизаном. Током прве две сезоне са црно-белима, код тренера Владе Јовановића, Богдановић је ретко добијао прилику да игра. Ипак остаће уписано да је и поред мале минутаже освојио два пута домаће првенство, једну Јадранску лигу и два купа Кораћа. У лето 2012. након повратка Душка Вујошевића на место тренера црно-белих, Богдановић је почео да добија минутажу и да постаје важан део тима. Своју можда најбољу партију сезоне је пружио у октобру 2012. на мечу Евролиге против ЦСКА из Москве када је забележио 16 поена. На крају сезоне је поново освојио Јадранску лигу и првенство Србије. Током сезоне 2013/14. наметнуо се као лидер тима. На мечу против ЦСКА, одиграном 17. јануара 2014. забележио је рекорд каријере у Евролиги постигавши 27 поена за победу свог тима.У фебруару 2014. је поставио рекорд каријере у АБА лиги, забележивши 32 поена у поразу свог тима од Цибоне у Загребу. У априлу 2014. је заједно са саиграчем Жофријем Ловерњом уврштен у најбољу петорку Јадранске лиге за сезону 2013/14.[6] Такође је проглашен за Евролигину звезду у успону за сезону 2013/14. У јуну 2014. је освојио још једно првенство Србије. Богдан је бриљирао у финалној серији са Црвеном звездом, постижући просечно 30,7 поена на четири утакмице финала. За сјајне партије добио је награду за МВП-ја и најбољег стрелца финалне серије. Извор података: Википедија Smucalica 1 Quote Link to post Share on other sites
Morpheus 5,112 Posted June 24, 2014 Report Share Posted June 24, 2014 Evo da se javim kao onaj "sa suprotne strane brda" i kažem svaka čast momku. Da njega nije bilo, Partizan ne bi dobio finalnu rundu, sam je nosio ceo tim. Odličan šut za tri poena, niko od naših ga nije mogao ni znao čuvati. Sad, kako će se snaći u NBA (umal' napisah JNA ), videćemo. Quote Link to post Share on other sites
Faramir 537 Posted June 24, 2014 Author Report Share Posted June 24, 2014 Било би лепо да се снађе прво на светском првенству у кошарци у Шпанији и да помогне Србији да се домогне што бољег пласмана. После ћемо да видимо за НБА , мада ја лично мислим да иде у АЛБУ код Пешића за 2000000 евра. Quote Link to post Share on other sites
Faramir 537 Posted June 28, 2014 Author Report Share Posted June 28, 2014 Uhhhh....moja greska i to nenamerna. Nije Alba vec Bajern ali Nemacka je u svakom slucaju u pitanju :angry: Quote Link to post Share on other sites
Faramir 537 Posted June 29, 2014 Author Report Share Posted June 29, 2014 Košarkaš Partizana i reprezentativac Srbije Bogdan Bogdanović je izabran od Finiks Sansa za 27. pika! Quote Link to post Share on other sites
Faramir 537 Posted July 13, 2014 Author Report Share Posted July 13, 2014 http://youtu.be/aHuTnAFNJQM Izjava Bogdana Bodanovića nakon povratka iz Turske svim navijačima Partizana glasi: - Ovo je emotivan i težak rastanak. Taman sam se navikao na pravi kontakt sa navijačima, na podršku kad je najteže. Mnogo će mi nedostajati – rekao je Bogdan Bogdanović Sportskom Žurnalu. - Ne nadam se, nego obećavam da ću se jednog dana vratiti. Sigurno! Smucalica 1 Quote Link to post Share on other sites
Smucalica 5,972 Posted March 21, 2015 Report Share Posted March 21, 2015 Nije više član Partizana, aliiii... kakve partije igra u Fenerbahčeu svaka čast!!! Bio je najefikasniji akter meča sa 25 poena (5-6 za dva, 3-6 za tri, 6-6 penali), a uz to je upisao i 4 skoka i 2 asistencije. Veze po terenu... milina za gledati Adrijan 1 Quote Link to post Share on other sites
Smucalica 5,972 Posted March 26, 2015 Report Share Posted March 26, 2015 Bogdanov koš sa celog terena! kakav kralj! Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts