Idi na sadržaj

Bogdan Bogdanovic KK Partizan


Preporučene poruke

Богдан Богдановић je рођен 18. августа 1992. у Београду, овог момента несумљиво највећи кошаркашки потенцијал, србин, игра на позицији бека, и тренутно је члан Партизана.

Богдан Богдановић је поникао у екипи КК Звездара, касније наставио у КК Житко са којим је освојио треће место на завршном турниру јуниорске лиге у сезони 2009/10. У три утакмице постигао 99 поена и то против Партизана, Хемофарма и ФМП-а. Године 2010. је наступао за екипу ФМП–а на јуниорском турниру Евролиге, постигавиши победоносни кош у полуфиналу против Уникахе.

У септембру 2010. је потписао вишегодишњи уговор са Партизаном.

Током прве две сезоне са црно-белима, код тренера Владе Јовановића, Богдановић је ретко добијао прилику да игра. Ипак остаће уписано да је и поред мале минутаже освојио два пута домаће првенство, једну Јадранску лигу и два купа Кораћа.

У лето 2012. након повратка Душка Вујошевића на место тренера црно-белих, Богдановић је почео да добија минутажу и да постаје важан део тима. Своју можда најбољу партију сезоне је пружио у октобру 2012. на мечу Евролиге против ЦСКА из Москве када је забележио 16 поена.

На крају сезоне је поново освојио Јадранску лигу и првенство Србије.

Током сезоне 2013/14. наметнуо се као лидер тима. На мечу против ЦСКА, одиграном 17. јануара 2014. забележио је рекорд каријере у Евролиги постигавши 27 поена за победу свог тима.У фебруару 2014. је поставио рекорд каријере у АБА лиги, забележивши 32 поена у поразу свог тима од Цибоне у Загребу.

У априлу 2014. је заједно са саиграчем Жофријем Ловерњом уврштен у најбољу петорку Јадранске лиге за сезону 2013/14.[6] Такође је проглашен за Евролигину звезду у успону за сезону 2013/14. У јуну 2014. је освојио још једно првенство Србије. Богдан је бриљирао у финалној серији са Црвеном звездом, постижући просечно 30,7 поена на четири утакмице финала. За сјајне партије добио је награду за МВП-ја и најбољег стрелца финалне серије.

Извор података: Википедија

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Било би лепо да се снађе прво на светском првенству у кошарци у Шпанији и да помогне Србији да се домогне што бољег пласмана. После ћемо да видимо за НБА :), мада ја лично мислим да иде у АЛБУ код Пешића за 2000000 евра.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 2 sedmica kasnije...

http://youtu.be/aHuTnAFNJQM

 

Izjava Bogdana Bodanovića nakon povratka iz Turske svim navijačima Partizana glasi:

 

- Ovo je emotivan i težak rastanak. Taman sam se navikao na pravi kontakt sa navijačima, na podršku kad je najteže. Mnogo će mi nedostajati – rekao je Bogdan Bogdanović Sportskom Žurnalu.

Ne nadam se, nego obećavam da ću se jednog dana vratiti. Sigurno!

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 8 meseci kasnije...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...