Idi na sadržaj

Koju knjigu trenutno čitate?


Preporučene poruke

U poslednje vreme zbog nekih dodatnih aktivnosti ne čitam kao pre i žao mi je zbog toga...:(

Međutim, kratke pauze i predah od nauke, koristim da čitam knjigu

Papa Jovana - Dona Vulfolk Kros :)

Interesantno štivo, moram priznati. Jovana, žena koja je odrastala u onom mračnom, srednjem veku i koja se borila protiv predrasuda toga vremena stigla je do mesta pape u Vatikanu...

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • Odgovori 369
  • Otvoreno
  • Poslednji odgovor

Članovi sa najviše poruka u ovoj temi

Članovi sa najviše poruka u ovoj temi

Popularne poruke

Teže od neba - biografija Kurta Kobejna -Čarls Kros    

To je moj svet, koji sagradim od likova o kojima čitam... i tu imam svoj mir i sa jnima delim njihove sudbine... Volim da čitam i koristim svaki slobodan trenutak za to

Od zadnjeg kuckanja procitao..."Cudo u poskokovoj dragi"...Ante Tomic...preporuka za citanje "Covek zvani Uve"...Fredrik Bakman...takodje preporuka "Lirika"... Vojislav Djuric...kako covjek pise...sve

Zakačene slike

Trenutno čitam Vanila i čokolada- Zveva Kazati Modinjani. Nemoguće je ostaviti.

Knjiga počinje pismom žene svom mužu:

Dragi Andrea, nesrećo mog života,

Toliko sam puta pretila da ću te napustiti i nikad to nisam učinila. Sada zaista odlazim. Znaš i sam koliko sam spora, ali odlučna u svojim odlukama.

U ovih osamnaest godina braka vagala sam tvoj egoizam, tvoju sposobnost laganja, tvoje strahove, tvoju nezrelost.

Ne želim da znam kako ćeš se snaći bez mene, budući da sâm nisi u stanju ni limenku piva da otvoriš.

Budeš li hteo da opstaneš, moraš naučiti da se brineš o sebi, o naše troje dece, o kućnom zoološkom vrtu. Neće biti jednostavan poduhvat davati naredbe kućnoj pomoćnici, koju ti od milja nazivaš „kretenušom“, snalaziti se sa sestrom Alfonsinom koja nam preti večnim prokletsvom ukoliko ne krstimo malog Luku, s tvojom majkom koja nestaje iz kuće svaki drugi dan pa onda pročešljavamo ceo grad kako bismo je našli, s Lućijinim psihologom, s Danijelom koji se probada alkama i u petnaestoj još piški u krevet, s računima koje valja platiti u pošti i onima koje treba platiti u banci, s obrascem za prijavu poreza, sa svakodnevnim spiskovima za kupovinu. Moraćeš da saobraćaš između škole i vrtića, između Danijelovog džudo kluba, Lukinog bazna i Lućijine plesne škole. Morećeš da nađeš vodoinstalatera za sifon koji propušta i da pobiješ legije divovskih mrava koji izlaze iz rupe na terasi i otporni su na svaki otrov.

.....

Pitam se kako ćeš uspeti da nađeš vremena i volje za svoje omiljene sportove: laganje, varanje, zanemarivanje naše dece.

....

Reci deci da me mogu nazvati bilo kada, na mobilni ili na kuću. Što se tebe pak tiče, moraćeš da igraš po mojim pravilima i govoriš kako sam uzela godišnji odmor.

...

Ostavljam te tvojim obavezama i – po prvi put – samog s tvojom decom. Nadam se ćete pomagati jedni drugima.

Penelope.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 3 sedmica kasnije...

Konacno sam dobila nazad pozajmljenu a neprocitanu: Tesla, portret medju maskama.

"Svet se manje promenio od Platona do Teslinog rodjenja nego od Teslinog rodjenja do njegove smrti. Tesko je ne biti fasciniran pricom o istorijskom iskoraku od homerskog guslara do letenja na plavom zraku energije - za samo jedan ljudski vek!" - kaze recenzent.

Tek sam pocela i dosla sam do dela kada se Tesla seli u Njujork i pocinje da radi za Edisona, koji je, po ovom piscu, a i ne samo po njemu, potkradao i unistavao Tesline ideje..

Pistalo je napisao jedan od mogucih pogleda (sto bi rekla Riha) na njegov zivot.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 2 sedmica kasnije...

Vodila sam dečake do biblioteke, pa sam i ja, onako, bez nekog prethodnog poznavanja autora, uzela jednu knjigu da čitam (kao da mi nije dosta ovo na polici što me čeka...).

U pitanju je Kim Monzo - Svet najbolji od svih :)

Malo bizaran, neobičan i morbinan stil pisanja drugačiji od prethodnih knjiga koje sam čitala u poslednje vreme, pa me nekako zainteresovalo da nastavim čitanje iz priče u priču... pomalo me podseća na Bulatovića sa svojim primesama neočekivanog, bizarnog, lucidnog i morbidnog :uredu: pa svaki trenutak tišine i mira koristim da je čitam...

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 3 sedmica kasnije...

Trenutno citam Pohvala ludosti - Erazmo Roterdamski...:)

Uuuuuuu, hard kor :smeh: Ovo sam uzela da citam za neka predavanja, da bih poprilicno bila razocarana na kraju, jer sam stekla utisak da je citavo delo licemerno napisano. Kao, on pise sve iskreno, napljuv'o se covek za medalju, al' na kraju veli da to nije nista rekao on nego Ludost koja je pride i zena. Prc Milojka. Ili jesi ili nisi.

LM, trenutno "Drevna i anticka filozofija i misao o drustvu" za ispit sledece nedelje. Al' kaaaaaaanda ce to biti procitano za jun :kez:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 2 sedmica kasnije...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.




×
×
  • Create New...