Idi na sadržaj

Preporučene poruke

U toku su kvalifikacioni mečevi za ulazak u glavni deo takmičenja

prvog GS turnira u ovoj godini :uredu:

Branilac titule je naš Nole :srce:

nole_zps69106102.jpg

Održan je žreb za predstojeći Australijan Open, prema kom je određeno da prvi rival branioca titule Novaka Đokovića bude Lukaš Lacko. U Novakovoj polovini žreba su David Ferer, Tomaš Berdih, Rišar Gaske i Mihail Južnji, dok su na drugoj strani najbolji teniser sveta Rafael Nadal, Endi Marej, Huan Martin del Potro i Rodžer Federer.

Misliiiimmmm... da su mene pitali kako da nameste, ne bi bolje umela poslagati imena :roll:

Izmenjeno od strane člana Smucalica
Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Što se tiče ženskog žreba:

prva protivnica Jelene Janković biće Misaki Doi ,

a Ana Ivanović će se na početku sastati sa Holanđankom Kiki Bertens.

Bojana Jovanovski će igrati protiv kvalifikantkinje, a ako pobedi, verovatno i protiv Sorane Kirstee.

Vesna Dolonc u prvom kolu igra protiv Lare Aruabarene, a ako trijumfuje, već u drugoj rundi moraće da se sastane sa neprikosnovenom Serenom Vilijams.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

počinjeeee... :uzbud:

Novak, Ana i Vesna na terenu prvog dana Australijan opena

U ponedeljak 13. januara u Melburnu počinje prvi ovosezonski Grend slem turnir, a već uvodnog radnog dana na Australijan openu ljubitelji belog sporta moći će da vide tri predstavnika srpskog tenisa, Novaka Đokovića, Anu Ivanović i Vesnu Dolonc.

Na teren će najpre Ivanovićeva, koja bi oko pet ujutru po srednjeevropskom vremenu kao 14. nosilac trebalo da na Hajsens areni igra protiv Holanđanke Kiki Bertens. Biće to prvi duel ovih igračica, koje deli četiri godina starosne razlike, imajući u vidu da je Bertens 22-godišnjakinja, ali i prilična udaljenost na rang listi - Ana je 14, a njena suparnica 94.

Kada Ivanovićeva završi svoj nastup, oko sedam po srednjeevropskom vremenu na teren izlazi Vesna Dolonc, koja će na terenu broj 19. igrati protiv Lare Aruabarene. Španska teniserka je za nijasnu bolje plasirana (101. naspram 104. pozicije), a do sada se njih dve nisu sastajale.

Ne morate biti ranoranilac da biste u ponedeljak pratili početak pohoda Novaka Đokovića na novi Grend slem trofej u Melburnu: na glavnom, terenu Rod Lejver, će biti od devet časova po srednjeevropskom vremenu...

b92

ponedeljak - još malko i evo ga... :uredu:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

:uzbud: Srpski teniseri bez greške 1. dana :uzbud:

Srpski teniseri bili su bez greške prvog dana Australijan opena - u drugo kolo su se plasirali Ana Ivanović, Vesna Dolonc i Novak Đoković.

Novak Đoković – Lukaš Lacko 6:3, 7:6, 6:1

Ana Ivanović – Kiki Bertens 6:4, 6:4

Vesna Dolonc – Lara Aruabarena 2:6, 6:4, 6:4

:ajde:

Drugog dana Australijan opena na teren od srpskih predstavnika izlaze Jelena Janković, Bojana Jovanovski i Dušan Lajović.

Jelena svoj meč sa Misaki Doi igra treća po redu na Margaret Kort Areni, posle duela Halep – Piter i Cibulkova – Skjavone.

Bojana Jovanovski i Jana Čepelova igraju poslednje na terenu broj 19, a prethode im okršaji Dimitrov – Klan, Pavljučenkova – Pereira i Lopes – Devarman.

Prvi na teren od naših će Dušan Lajović, koji zajedno sa Francuzom Lukasom Puijem otvara program na terenu broj 20 od jedan ujutru po srednjoevropskom vremenu.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

I danas su nasi predstavnici bili uspesni,

ostvarili su sve tri pobede.

Jelena je pobedila Masaki Doi iz Japana

u dva seta, ali je imala problem sa povredom zgloba.

Dusan Lajovic je savladao u cetiri seta

Francuza Lukasa Puija,

a dan je pobedom nad Janom Cepelovom

zavrsila Bojana Jovanovski.

Novak, Ana i Vesna Dolonc igrace sutra svoje meceve drugog kola.

Drugi mec na Rod Lejver Areni igra Vesna sa Serenom,

a zatim Novak sa Leonardom Majerom.

Ana igra cetvrti mec po redu na terenu broj dva,

sa Nemicom Anikom Bek.

:ajde:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Četvrtog dana Australijen opena od srpskih tenisera uspešna je bila samo Jelena Janković, dok su učešće završili Bojana Jovanovski i Dušan Lajović.

Jankovićeva je ekspresno, za manje od sat vremena sa 6:2, 6:0 eliminisala Japanku Ajumi Muritu, a u trećoj rundi je čeka njena zemljakinja Kurumi Nara.

Jovanovski je nakon dobijenog seta poražena od Austrijanke Ivone Mojsburger sa 3:6, 6:3, 6:2. Lajović nije imao snage da iznenadi Japanca Keia Nišikorija koji je slavio 6:1, 6:1, 7:6(3).

Petog dana takmičenja na Otvorenom prvenstvu Australije, u petak će svoje mečeve igrati Ana Ivanović i Novak Đoković.

Oni će mečeve trećeg kola igrati na Rod Lejver areni, u večernjem terminu po lokalnom vremenu, pa ne bi trebalo da imaju previse problema sa velikim vrućinama koje poslednjih dana ometaju

Prvo će u 09:00 po našem vremenu Ivanovićeva igrati protiv Australijanke Samante Stosur, a odmah posle njih na teren će Đoković i Denis Istomin iz Uzbekistana, verovatno oko 10:30 časova.

Ivanovićeva i Stosurova, koja je 17. na WTA listi su do sada igrale sedam puta, a srpska teniserka pobedila je u tri meča. Poslednji put igrale su prošle godine na turniru u Sofiji, kada je srpska teniserka pobedila sa 2:1 (6:2, 5:7, 6:2).

Đoković je protiv Istomina, 49. na ATP, do sada igrao tri puta i pobedio u sva tri meča, a poslednji put igrali su prošle godine, na Mastersu u Montrealu, kada je bilo 2:1 (2:6, 6:4, 6:4).

b92

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

"Sve sam bolji kako turnir odmiče"

a_zps505eb5b5.jpg

Srpski teniser Novak Đoković rekao je posle ubedljive pobede nad Denisom Istominom da igra sve bolje kako turnir odmiče.

"Osećam se sve bolje kako turnir odmiče, a posebno volim da igram na Rod Lejver Areni. Igrao sam mečeve po različitim vremenskim uslovima, ali je protiv Denisa bilo nekako najlakše. Kada se navuče krov temperatura padne za deset stepeni, to se i te kako oseti u igri. Zadovoljan sam kako sam odigrao, Istomin je odličan igrač i nikada nije lako protiv njega", rekao je Novak.

Đoković se posle dva sata igre plasirao u osminu finala Australijan opena, gde ga čeka Fabio Fonjini, pošto je pobedio Uzbekistanca Denisa Istomina.

Veliki broj tenisera iz Australije vuče korene sa Balkana, a novinare je zanimalo da li Đoković ima neki savet ili poruku za njih.

"Pre svega, moram da kažem da Australija ima odličan sistem rada. Objekti i uslovi u kojima se trenira, a tu mislim na sve sportove, jednostavno su neverovatni. Mladi sportisti, pre svega, moraju da vole ono što rade. Smatram da je to ključ za bavljenje bilo kojim sportom. Ako ne radiš ono što te čini srećnim, onda to nije to. Samo nešto što te u potpunosti ispunjava 'zaslužuje' tvoje bezuslovno odricanje", jasan je Novak.

Drugi teniser plantete zatim se osvrnuo i na svog narednog rivala, inače velikog prijatelja Italijana Fabija Fonjinija.

"S njim stvarno imam super odnos, družimo se preko deset godina i mnogo ga poštujem. Opet, to ništa ne menja na terenu. Uvek idem na pobedu, bio mi neko prijatelj ili ne, to uopšte ne pravi razliku. Kada izađemo na teren, prijateljstvo se ostavlja po strani. Obojica smo veliki profesionalci, a znam da će on želeti pobedu koliko i ja. Igra odlično i sigurno mi neće biti lako", rekao je Đoković.

Novinari smatraju Vimbldon 'dnevnom sobom' Rodžera Federera, a takav termin može se upotrebiti i za Novaka u Australiji.

"Znate kako, ako bih uopšte mogao da se poredim sa Rodžerovim uspehom na Vimbldonu – to je samo po sebi kompliment. Godine su ispred mene, ostaje mi da dam sve od sebe kako bih se dokazao i možda zaslužio takvo poređenje. AO mi je jedan od najomiljenijih turnira svakako, kao što sam i rekao, obožavam da igram na RLA, što se i vidi po mojim rezultatima", zaključio je Đoković.

Ana preko Stosur do Serene!

aa_zps319d691d.jpg

Srpska teniserka Ana Ivanović plasirala se u četvrto kolo Australijan opena, posle preokreta protiv Samante Stosur - 2:1(6:7, 6:4, 6:2).

Ana je ovom pobedom zakazala duel sa Serenom Vilijams, a ujedno je i prekinula seriju Australijanke od 16 uzastopni trijumfa – posle osvojenog prvog seta.

Naša teniserka imala je tri set šanse i u prvom setu, ali je Stosurova uspela da preokrene. Međutim, Ana je od tog trenutka zaigrala mnogo bolje, i dominantnom igrom stigla do trijumfa i plasmana u narednu rundu.

Ivanovićeva je nervozno ušla u meč, što je njena protivnica iskoristila i u sedmom gemu stigla do prvog brejka u meču. Međutim, Ana se nije predala, da bi uspela da se vrati i stigne do preokreta (6:5). Usledio je taj brejk, Ana je opet lose počela, ali je serijom sjajnih forhenda stigla do tri vezane set lopte. Ipak, došlo je do novog pada, kome je prethodila dupla servis greška i prekid zbog kiše, a Stosurova to koristi i stiže do vođstva.

No, Ana ni ovoga puta nije klonula duhom. Drugi period igre prelomila je sredinom drugog seta, i sigurnom i agresivnom igrom sačuvala brejk viška za izjednačenje.

Nije bivša prva teniserka sveta stala ni u odlučujućem setu, koji je otvorila brejkom. Forhend je sve bolje služio, a Stosurova je imala sve vise problema da osvoji poen. Odličnu igru krunisala je drugim brejkom za ubedljiv i siguran set – vredan trijumfa.

b92

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Dan VII: Ana, pa Novak na RLA

Sedmog dana Australijan Opena na terenu će se naći troje srpskih predstavnika – Ana Ivanović i Novak Đoković u singlu, odnosno Nenad Zimonjić u miksu.

U nedelju će prva svoj meč osmine finala igrati Ivanovićeva, koja se sastaje sa najboljom teniserkom sveta Serenom Vilijams i njihov susret je prvi na “Rod Lejver” areni.

Program na najvećem terenu kompleksa u Melburnu u 1 čas posle ponoći otvaraju Nemica Anđelika Kerber i Flavija Peneta iz Italije, što znači da bi Ivanovićeva i Vilijamsova mogle da se nađu na terenu oko 2.30.

Odmah čim se završi susret Ivanovićeve i Vilijamsove na program je duel Đokovića i Italijana Fabija Fonjinija, koji zatvara program na “Rod Lejver” areni.

Zimonjić će na prvom Gren slemu sezone u miksu igrati u paru sa Ruskinjom Svetlanom Kuznjecovom i njih u nedelju očekuje meč prvog kola. Protivnici će im biti Australijanka Anastasija Rodionova i Kolin Fleming iz Velike Britanije. Njihov meč je treći po redu na Terenu 2 na kojem program počinje u 1 čas posle ponoći po našem vremenu.

b92

Biće ovo duuuuga noćććć... :uredu:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...