Idi na sadržaj

Preporučene poruke

  • 3 meseci kasnije...

Sad ce Ninja da me pojede,ali meni je pecanje dosadno.jedva sam cekala da se zavrsi ta faza u "nasem" odrastanju.Morala sam da vucem kroz grad stap i koficu i teglicu sa crvicima i torbu sa sendvicima i sokovima ..I onda sedimo ko slepci na obali Dunava dok potomak peca.Al` ja moram da stavim crvica ( :pegla:) i svaki cas moram da silazim do vode i spasavam strunu i udicu...:crkoh: A vrucina...a ostali pecarosi shize sto ovaj moj zapitkuje svako malo....a ja bi najradije da sam u nekom ladu i da gledam u vodu pijuci vince i eventualno jeduci neku ribu

doduse,godinama sam sanjarila o lovu na sabljarku..nekako mi sve to zvuci krajnje poeticno i dinamicno i onako...hemingvejski...

i posto ovde nema sabljarki,ja ne idem na pecanje :kez:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 1 mesec kasnije...

Jedan kolega mi je uz reput za fotku, zameriJo da nisam postaviJo popis ulova mog pecaroškog izleta od prošlog vikenda. Pa evo da ispravim grešku.

Tu noć nije bio naš dan. Nije da ništa nismo upecali, ali daleko manje od očekivanog. Kriv je, garantujem, mesec, koji je svu noć blještao nad nama. Popisa nema, jer za listu je potrebno više od jedne stavke. Ja, lično sam izvukao jednog smuđa. Onako, taman u meri. A ostali su izvukli još jednog smuđa kilaša, tri, četri bucova i jednog soma od 2-2,5 kile.

Verujem da će neki da me razumeju, a ostalima ne vredi objašnjavati. No, ne mogu vam opisati koliko su tih 24 časa pozitivno uticali na mene!? Vukljanje stvari 2 kilometra kroz šumu, pa sutradan i nazad, kupanje u dunavskim virovima, za večeru pečenje slanine na zašiljenom štapu okupani lelujavim senkama pucketajuće vatre, mlak špricer, "spavanje" na izduvanom dušeku, za doručak prženje ribe u tanjirači, lomatanje po kamenim špornjama, olakšanje kad uspeš da otkačiš varalicu sa podvodne prepreke, slast divljih dudova... Ulov je tu, najiskrenije, u nekom sasvim sedmom planu. Lepo, ako se uhvati, i stalno se o njemu razmišlja, ali nije neuspešan dan i bez njega.

fotografija1369640.jpg

Putić odjednom postaje "autostrada" kroz topolovu šumu.

fotografija1364640.jpg

Ovaj pecarošima očaravajući prizor bi komotno mogao i na refleksiju.

fotografija1367640.jpg

Ekipa na doručku.

fotografija1374640.jpg

Fleke od dudova briše samo vreme.

U ostalom, ja sam svoju ribu uhvatijo još davno i od tada mi je primarno uživanje u prirodi. Pre tačno 19 godina i 2 dana, u zoru 20. juna '92. upecao sam na varalicu od 22 cm soma od 16,5 kg i 133 cm dužine. Imam negde jednu mutnu fotografiju, ali ne mogu na brzaka da je nađem. Za neverne Tome, sam zato fotografisao njegovu prepariranu glavu.

fotografija1392640.jpg

Macan bez jednog brka.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 1 mesec kasnije...

Jeste da ne spada u ribe, ali njeno hvatanje spada u ribolov, lignja. Razmišljah da l' da je turim ovde ili u "Ja bi da se pohvalim...", ali prevagnulo je ovo što vidite. Znači, večeras u 20.00 h, sam upecao svoju prvu, a nadam se ne i poslednju lignju! Kolike je oči imala, vidite i sami, nema laži, nema prevare.

Fotošop nije radio. :kez:

fotografija18131024.jpg

42°25'58" S / 18°36'22" I

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 3 godina kasnije...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...