Idi na sadržaj

Svet - možda ipak ima nade


Preporučene poruke

Prvo pomislih da ovo strpam u sportski deo foruma, ali ovde je sport samo sredstvo. Onda malo vršljah i ne nađoh odgovarajuću temu, pa mi je na pamet palo da postujem u "Svet - razum na izdisaju" sa naznakom da se radi o izuzetku, ali se ipak odlučih da otvorim posebnu temu. Nadam se da ćemo imati prilike kačiti još sličnih informacija.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 2 sedmica kasnije...
  • 1 godinu kasnije...

Ne mogu da mu osporim oštroumnost, izražajnost i "hrabrost", ali ja imam utisak priče samo radi pljuvanja. "Ne valja ovo, ne valja ono, više ovo nego ono..." Ali, ne samo u ovom gostovanju, još nisam čuo da je spomenuo opciju, rešenje, nego samo "ne valja ovo, ne valja ono". Zaista ne volim pljuvače, a koji ne nude alternativu onome što pljuju. Ako ne znaš šta i kako, ćuti i plivaj. Ovako samo talasaš i možda tim bućkanjem udaviš nekoga ko je krenuo da  kaže koju pametnu.

 

Doduše, za razliku od prošlogodišnjeg intervjua koji sam gledao, ne sećam se na kojoj TV i kada, ovog puta je ipak spomenuo nešto što mu se sviđa, Grčka. Mada, moj utisak je da ni sam ne zna da li bi baš voleo da neko kod nas postupi kao Siriza u Grčkoj, a ubeđen sam da ne bi prošlo dugo, pa bi i njega pljuvao.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Slažem se da je malo ustalasao žabokrečinu, ali od nekog takvog kapaciteta i ugleda, deset knjiga nije mala stvar, ipak očekujem drugačiji nastup. Brate, ponavlja se! I nije čudo što ga ne zovu često u gostovanja. Ne zbog kojekakve opasnosti od cenzora, nego znaju tačno šta i kako će, pa onda je i opravdano pitanje čemu.

 

Ja sam zaista željan da vidim i čujem neko novo lice u ovoj našoj bari punoj starih krokodila. Nekog ko će ponuditi nešto smisleno.

 

Kada smo već spomenuli Grčku i Sirizu, imam utisak da su u previše tvrdo zagrizli. Mogu oni da ne žele da plate dugove ili da nude da ih prebijaju sa nekim kreditima od pre sedamdeset godina, ali poverioci im neće popustiti. Barem ne značajno. Jednostavno ne smeju, jer bi time otvorili Pandorinu kutiju. Odmah bi pred otvoreni šalter stali i Italija i Španija i Portugal... 

Jebi ga, ceo život sam privatnik, a i moj otac je. Brat i ja nasledismo njegov započeti posao. Prošle godine je bilo pedeset godišnjica naše male firme. A hoću da kažem da nikome, nikada nismo bili dužni, a ni kredit nikada nismo uzeli. O tome koliko imamo nenaplaćenih potraživanja, ne bih ovom prilikom. Nikakve direktne koristi od zaduživanja naše države nismo imali. Niti smo otkupili društveni stan, niti smo dobili akcije nekog društvenog preduzeća, ništa. Poenta je da ipak smatram da ono što smo, kao društvo, država, potrošili treba da platimo. A znam da to može samo radom i znojem. Ne revolucijama.

Posle svake revolucije obavezno dolazi vreme obnove i izgradnje, gde se okrvavi mnogo više žuljeva nego što bi mi sada trebali.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Ma ko će da ponudi rešenje? :laugh:  Realno, nema šanse sve i da se neko nađe neće imati nikada podršku naroda. Siriza? Ono jako lepo zvuči ali će u praksi malo teže da sprovedu ono što su obećali. Još kako će morati da vrate dug. Ili će da sjebu redom i evrozonu i uniju, a to svi dobro znamo gde vodi. Ne bi im trebalo mnogo da razbucaju veselu družđinu koja se ionako na silu drži na okupu... prošla žurka, jbga.

 

Nije problem Adrijane u tebi. Problem je u parazitima i neradnicima koji sistematski uništavaju ovu zemlju već godinama i koji su na žalost velika većina. Ima i jedan procenat idiota, ali svima je zajedničko da nikada nisu odgovarali ni za šta što su ukenjali. ko god da ponudi nešto smileno, ovi ima da ga obesmisle u sekundi. Cenzurišu, uguše i sklone kao u pravom mrtvom moru onom Domanovićevom.

 

Srbiju danas vodi lik koji svaki dan priča ljudima kako mora da se radi a u životu nikada nigde radio nije?! Nema bre dan radnog staža i još ko zna koliko takvih oko njega. Plati dobre marketing agencije i spinuj, spinuj, spinuj... serviraj marvi ono što će da joj zvuči lepo i što će da ulije nadu a tonemo sve dublje i dublje. Tako da neka je lajao, malo guranja prsta u oko prija koliko god to bilo benigno.

 

I jebeš ti rad i znoj dok imaš na leđima parazite koji će dva puta da potroše sve što ti zaradiš. Lov u mutnom, plivanje i snalaženje nije rešenje. Bar ne za većinu. A na našu žalost nema toga ko će da menja sistem i zida kuću na trulom temelju.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 2 sedmica kasnije...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...