Idi na sadržaj

Birokratija u Indiji: službenik se dopisuje sam sa sobom


Preporučene poruke

Indijski službenik Baškar Raa obavlja dve dužnosti u državnom sektoru i verovatno predstavlja najbolji primer birokratske apsurdnosti koji je moguće pronaći.

Indijska birokratija navodno je najgora u Aziji. Neobična priča Baškara Raa odličan je primer bizarne birokratije, piše Busines insider.

Rao u Indiji obavlja dužnost glavnog inspektora policijske stanice i glavnog inspektora zaduženog za obuku novih policajaca. U sistemu, on se računa kao dve različite osobe i zbog dokumentacije se tako mora i ponašati.

“Glavni inspektor policije Rao mora pisati glavnom inspektoru za trening Rau kad mu nešto treba. Zatim moram da odem u drugu kancelariju i tamo sam sebi odgovorimi na to pismo”, priča svoju neobičnu priču ovaj indijski službenik.

Cela bizarna situacija je posledica toga što nema dovoljno ljudi, pa visoki zvaničnici policije često moraju raditi dva posla.

‘Moram raditi svoj posao, što uključuje i doslednost dopisivanja. Ponekad moram sam sebi poslati vrlo strogo napisano pismo zbog kašnjenja s odgovorima”, kaže glavni inspektor Rao.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...