Idi na sadržaj

Preporučene poruke

Evropsko prvenstvo 2011... ispratimo naše orlove na još jedno veliko takmičenje i na put stare slave....

30. januar 2011. | 20:04 | Izvor: B92

EP: Srbija, Francuska, Nemačka...

Košarkaška reprezentacija Srbije igraće u grupi B na Evropskom prvenstvu u Litvaniji sa selekcijama Francuske, Nemačke, Izraela, Italije i Letonije.

Šampionat 'starog kontinenta' je na programu od 31. avgusta do 18. septembra, a Srbija će braniti srebro osvojeno u Poljskoj 2009. godine.

Srbija će šampionat otvoriti protiv Letonije 31. avgusta, dan kasnije zakazan je meč sa Italijom, dok se 2. septembra izabranici Dušana Ivkovića sastaju sa Izraelom.

Posle dana pauze srpski košarkaši igraju protiv Nemačke, a takmičenje u prvoj fazi završiće utakmicom sa Francuzima.

Grupa A biće 'grupa smrti' pošto će se u njoj nadmetati Španija, Turska i Litvanija, a u njoj će se naći i Velika Britanija, Poljska i drugoplasirana ekipa iz poslednje runde kvalifikacija.

Grupu C činiće Grčka, Hrvatska, Crna Gora, Makedonija, Bosna i Hercegovina i pobednik kvalifikacija, dok će se u grupi D nadmetati Slovenija, Rusija, Belgija, Gruzija, Bugarska i Ukrajina.

Poslednji učesnici ovogodišnjeg Evropskog prvenstva biće poznati po završetku poslednje runde kvalifikacija u kojoj će učestvovati Portugal, Mađarska i Finska. Te kvalifikacije igraju se od 9. do 21. avgusta.

Ovogodišnje Evropsko prvenstvo biće prvo na kom će učestvovati 24 ekipe, koje su raspoređene u četiri grupe po šest timova. Tri najbolje reprezentacije iz svake grupe kvalifikovaće se u narednu rundu i formiraće dve grupe sa šest timova, a rezultati utakmica iz prve faze sa ekipama koje se kvalifikuju će se prenositi. Prva četiri tima iz svake grupe plasiraće se u četvrtfinale, od kog će se do kraja takmičenja igrati po sistemu eliminacija.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 2 meseci kasnije...

Samo pet dana pred promociju novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije, Dragan Đilas je ostvario prvu pobedu.

Dušan Ivković je posle razgovora sa budućim čelnikom naše košarke i potpredsednikom Dejanom Bodirogom, vrlo blizu odluke da ostane selektor reprezentacije Srbije.

Proslavljeni stručnjak je tako ispunio obećanje dato pre mesec dana, kada se u Beogradu susreo s gradonačelnikom.

"U slučaju da budete izabrani za prvog čoveka srpske košarke, najverovatnije ću se vratiti na klupu državnog tima", najavio je tada aktuelni trener Olimpijakosa.

Nekoliko puta je u internim razgovorima s potpredsednikom Demokratske stranke, selektor u (pismenoj) ostavci podsećao da navija za njegov izbor i da bi ga u situaciji kada Kuća košarke u Sazonovoj grca u finansijskim i organizacionim problemima jedino njegov dolazak naterao da se vrati funkciji selektora.

Nije tajna i da je Đilasova najveća želja bila da Duda ostane i da zajedničkim snagama Savez isprati rezultatski povratak naše košarke u svetski vrh.

"Iako je nedavno zavrteo glavom na postavljeno pitanje da li se vraća na klupu, Ivkovića je obradovala činjenica da Đilas nema konkurenta u bici za prvu stolicu u KSS. Budući predsednik i potpredsednik za mušku košarku Dejan Bodiroga odmah su stupili u kontakt sa Atinom i dobili potvrdu da mogu računati na njegove trenerske usluge", kaže izvor „Blica“ blizak Košarkaškom savezu.

Ivković nije postavljao nerealne uslove. U prvom redu da mu se vrati dug od šest plata, odnosno 120.000 evra, a zatim i ugovori suma od 300.000 za njega i stručni štab koji obuhvata tromesečni angažman, pripreme i Evropsko prvenstvo u Litvaniji.

U priču nisu uključeni bonusi, koji će biti premirani posebno, i to najverovatnije medalja, ali i plasman u finale, koji donosi odlazak na Olimpijske igre u Londonu 2012. godine.

Podsetimo, Duda je 15. februara pismenim putem podneo ostavku na mesto selektora selekcije Srbije, objašnjavajući da nije spreman ni fizički ni mentalno da nastavi s poslom koji je započeo 2008. godine i da dugovanja nisu razlog njegovog odlaska.

U međuvremenu, Dragan Đilas je na mestu predsednika zamenio Dragana Kapičića, a snagom autoriteta i finansijskom potporom ipak je uspeo da dobije prvi plus na novoj funkciji: Ivkovićev pozitivan odgovor kada je u pitanju povratak na klupu.

Iskusni stručnjak je nedavno, predvodeći Olimpijakos, eliminisam u četvrtfinalu Evrolige od Sijene, pa su mu za spas sezone ostale bitke s Panatinaikosom, koji predvodi njegov kum Željko Obradović, u grčkom prvenstvu i Kupu.

Izvor: Blic

Politicare u sportu opravdavam samo ako su sposobni da organizaciono i finansijski podrze neki od nasih najtrofejnijih sportova. Onda mi nije bitno kojoj stranci pripadaju.

Na kosarku sam "slab" kao i vecina pripadnika srpskog naroda.

Ova vest me je obradovala i jedva cekam da prvenstvo pocne....

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...