Idi na sadržaj

Preporučene poruke

Poznajem ih i ja ali to je manjina. Meni je interesantno što su najviđeniji kuvari baš muškarci. Npr. Gastronomad priča o cezar salati i obraća se ženama a ne muškarcima. Vrlo interesantan momenat. :kez:

Volela bih da znam koji je to procenat muškaraca koji svaki dan kuva a ne samo na TV (profi kuvari), ili oni koji kuvaju kada im se ćefne i to samo ono što oni žele. Mnoge žene su sklone hvali kako im muževi kuvaju neke stvari za koje su naročito vešti, verovatno smatrajući kako su se zbog toga dobro udale.

Svim muškarcim koji redovno kuvaju zato što se mora, moj naklon.:naklon:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Hej, Goga moja, mojoj rođaki je teško da skuva supu a tek nešto komplikovano. Zbog toga je postala vegeterijanac pa zdrobi u činiju kojekakvo zrnevlje, nalije nekim sosovima sa 1267 aroma, kao sve je to ekstra, prepuno vitamina.

Sinu kupi pršute, tvrdog sira, jednom nedeljno natrpa povrće i skuva bez mešanja, ništa nije važno da li se slaže, da li se jednako dugo kuva, da li je oljušteno ili nije, važno je da se spremi što pre i jede što zdraviije (?!) a onda ona ima više vremena za fjaku :lol: pa sedne na motorin i pije kaVu do podneva čitajući novine (kao nekada u malom mistu, a i jeste malo misto na Hr. moru)

Hoću da kažem, za nju je gubljenje vremena provoditi u kuhinji više nego što je potrebno po njenim merilima. Jednom sam kuvala pasulj. Proba ona zrno i kaže gotovo, 'ajmo u fjaku. :lol: Rekoh, kako gotovo pa ovoliko se kuva supa iz kesice. Ma ne, kaže - gotovo je i pali motorin, ode nam katamaran. Ok, gotovo. Nisam jela pasulj a ona i sin su imali takve probleme da su se presavijali od bolova u stomaku. :hhh: (smešno mi je, šta ću)

Eto primera žene/majke koja NE VO LI da kuva i zato kuva, a kao da ne kuva i nije jedina. Kuvanje je umeće, itekakvo.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Moram nešto da primetim. Ja tu tvoju rođaku nikako ne bih nazvao kuvaricom. Nikako.

Zašto? Najlakše mi je objasniti analogijom. Evo na primer, opizdim ja nekog šakom u oko. Krv mu se podlije i oko našminka u crveno, pa plavo, pa crno. Znači, sredio sam mu kapilare. Da li se zato ja mogu nazvati kardiovaskularnim hirurgom?!?

:kez:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Pa nisam je ni nazvala eto.gif Daleko je ona od kuvarice pa i od kuvanja, kao što ni ja koja savršeno kuvam (moram da kažem kad nema ko drugi makar na forumu :kez: ), nisam kuvarica. Možda je naslov kriv za sve jer biti kuvar je zanimanje a mi ostali kuvamo i samouki smo. Ipak, jasno je o čemu pričamo.

"Kuvarice manje zbori - da ti ručak ne zagori", vezenim slovima na platnu natpis je iznad baba Macinog šporeta. Čini mi se da ću isti takav sama izvesti i okačiti pa neka se sudare dva sveta. :kez: Pri tom, Maca je najmanje kuvala pa nije imalo šta da zagori dok je deda isti Gastronomad po najviše zbog brkova. :lol:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 1 godinu kasnije...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...