Idi na sadržaj

Nove LK, zdravstvene,... pa dokle više jebote?!


Preporučene poruke

  • Odgovori 112
  • Otvoreno
  • Poslednji odgovor

Članovi sa najviše poruka u ovoj temi

Članovi sa najviše poruka u ovoj temi

Popularne poruke

Adrijane, meni u firmi napravili novu ZK....ali je zato moj muški čekao poslednji sekund...jer ga je mrzelo da ide tamo i čeka red.  Na žalost to nisam mogla umesto njega da odradim. Na konto čekanja

Dali ti ,jel? Imao si vezu,priznaj 

Mene po fotografiji neće prepoznati   Ni rodjena majka me ne pozna  

Zakačene slike

Da se pohvalim...

@vesticara vesticara mi je zaista pomogla i uspela sam zakazati preko neta termin :kiss: 

Dobila sam termin za sl.nedelju, samo da vam kažem da je oko pola osam ujutru bila popunjena skoro cela nedelja, tako da morate poraniti da zakažete...

Veci sam se prvoj pohvalila na onom jutarnjem sastanku :uredu: 

 

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Veci sam se prvoj pohvalila na onom jutarnjem sastanku :uredu: 

 

:kiss: nema ne čamuuuuuuu i drugi put-ma uvek! 

 E daa Smucalice budi tamo malo pre zakazanog termina. Ja imala zakazano u 15.00. Došla 10-tak minuta ranije i ona otvara vrata izlazi joj neka koleginica a ona me proziva m!  

-?????
"Uđite, pepoznala sam vas sa fotografije pa da ne čekate, kada ste već tu" 
:kez: 

Bilo sve gotovo pre zakazanog termina. 
"Ne moramo Vas fotografisati, ova fotografija Vam je odlična...tup..tup..tup..(pečati), potpišite tu i tu  i gotovo!! 

Izmenjeno od strane člana vesticara
Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 2 sedmica kasnije...

Ne znam šefe kako kod tebe nije rešen predmet, 

ja sam moju lk odradila u sup-u u roku od 2,5 minuta :uredu: 

Imala sam preko neta zakazan termin u 10.15, a ja sam već u 10.22 bila na poslu :kez: 

Imam samo problem što me teta što sedi u kancelariji

nije htela ponovo uslikati za novu lk,

tako da ću i u narednom periodu imati fotku kao sa poternice :ajme: 

 

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Od 17. novembra do danas moj predmet vezan za zdravstvenu knjižicu NIJE DODELJEN na obradu. Pa čemu onda sistem i zakazivanje i e-uprava i država?

​Probaj ponovo. 
Kada je krenulo elektronsko naručivanje novih zdravstvenih knjižica, bila sam u BG. Kuma me zamolila da umesto nje to odradim. Naravno napravila sam joj nalog...i sve po redu i onda krene zagušenje. Bila sam ubeđena da je do mog USB neta međutim nije. Sutra dan ponovim prijavu i vidim kako su sve one prijave od juče prihvaćene iako je pisalo da nisu. Ukupno 7 prijava sam joj napravila. Pošto sam samo jednu platila onih 6 će verovatno propasti. 
Probaj opet...ono što ne uplatiš-propadne. 

Izmenjeno od strane člana vesticara
Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

ŠTO PRE PO DOZVOLU: Zamena starih do juna 2017.

Vozači u Srbiji koji još nisu zamenili stare vozačke dozvole plastičnim, biometrijskim, moraće to da urade najkasnije do 10. juna. Za biometrijsku verziju neophodno 1.576 dinara

VOZAČI u Srbiji koji još nisu zamenili stare, papirne vozačke dozvole plastičnim, biometrijskim, moraće to da urade najkasnije do 10. juna sledeće godine.

To je rok koji je određen Izmenom zakona o bezbednosti saobraćaja Srbije od 2014. godine kada je bio prvobitni rok za zamenu po Zakonu iz 2009. To verovatno znači da novog produženja roka neće biti, pa je preporuka da se ne čeka, po našem starom običaju, poslednji čas za zamenu. Cena zamene dozvole je 1.576 dinara.

Ako je ranija dozvola izdata na period kraći od 10 godina iz zdravstvenih razloga, ili ako zahtev podnosi lice koje je starije od 65 godina života, potrebno je priložiti i novo lekarsko uverenje o zdravstvenoj sposobnosti za upravljanje motornim vozilima i skupovima vozila one kategorije za koje se zahteva izdavanje vozačke dozvole, koje ne ne sme biti starije od šest meseci.

Uz zahtev za zamenu vozačke dozvole treba priložiti vozačku dozvolu izdatu na starom obrascu, važeću ličnu kartu na uvid, dokaz o plaćenoj naknadi troškova izdavanja vozačke dozvole od 876 dinara (255 dinara MUP-u i 621 dinar Zavodu za izradu novčanica) i dokaz o plaćenoj republičkoj administrativnoj taksi od 700 dinara.

Kad policija zaustavi vozača kome je istekao rok važenja vozačke dozvole ne više od šest meseci, platiće kaznu od 6.000 do 20.000 dinara, i dobija dva kaznena poena.

Po trenutno važećem Zakonu o bezbednosti saobraćaja vozač kome je istekao rok važenja dozvole više od šest meseci rizikuje kaznu od 15.000 do 30.000 dinara, pet kaznenih poena i zabranu upravljanja vozilom od najmanje tri meseca!

Zamena vozačke dozvole može se obaviti i putem interneta preko portala E-uprave. 

ZA NEUPALjENA SVETLA 6.000 DINARA

VOZAČU koji nije upalio kratka, oborena ili dnevna svetla na automobilu kojim upravlja sledi kazna od 6.000 dinara, jedan je od predloga Izmena zakona o bezbednosti saobraćaja.

Vozač koji noću upravlja vozilom na neosvetljenom delu puta, a nema nijedno uključeno svetlo za osvetljavanje puta, ni poziciono, rizikuje kaznu od 120.000 dinara.

izvor /

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Jao, pa nisam vam rekla?
Kada sam bila da menjam vozačku za tu plastiku, kažem ja onom tipu s' one strane stakla:

-Jesu mi se obrisale moje 2 tačke? :fijuk: 

Tek će on sav bitan (i uobražen):

-Zašto bi vam se obrisale???!!
-Tako mi reče sudija...kada istekne uslovna kazna od 2 godine, to će vam se obrisati, ništa ne brinite. :kez: 

-Gospođo ništa se ne briše, samo im je isteklo "važenje"!!! I dalje piše da ste dobili 2 tačke zbog vožnje bicikla kroz pešačku zonu!!

-Pfffffffffffft!!!  Dooooooobrooooooooo nemojte me više grditi :hhh: 

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

A ja se jos  borim sa nasim visocanstvima APr,PIO i ostali.Predajem ja to za knjizicu i onaj cikA  lepo prosledi te zahteve ,a onda kaze'cek sta je ovo'?Taman da izbegnem zadovoljna iz kancelarije kad on meni kaze'vi ste prijavljeni na privatnu firmu,odakle vam ta knjizica '?Inace knjizicu mi obezbedjuje mm sa oznakom overe'trajno' jer je on penzioner.Elem,za potrebe mog sina i  vadjenja neke dozvole za posao kojim se bavio ja sam 2008 otvorila firmu i za 5 dana je zatvorila.Ali,APRje poslao ,koja azurnost,odjavu sa mm ,ali resenje kojim odjavljujem firmu nije.Ja knjizicu nisam ni menjala za to vreme. I  9 godina ja idemkod doktora,bila sam i po raznim zdravstvenim ustanovama,niko i nikad nije proverio niti video da ja nemamosiguranje.Izem im cipove,umrezavanje i sve ostalo.I tako ja  odnesem na  noge ovima iz PIA odjavu firme,tamo red,naravno,pa mi ona ponovo otkuca prijavu i  tu stignemo do vencanice.Mladje od 6 meseci.A ja ponela moj uramljeni origininal,zut i ubledeo..nekako namilostivim tetu da me ne tera da trazim drugu,pominjuci opet to famozno umrezavanje pomocu kog oni mogu samo ako zele sve podatke da vide,na sta se ona seretski nasmeja,kaze'aha',ali ja prodjoh.E  sad ponovo u red u rfzo da  mi naprave jos uvek ovu staru,dok mi ne izrade tu novu :smor:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Danas smo eto.. dobili čuvene čipovane zdr. knjižice. Gledam sadržaj koverte, razmišljam šta i da li da ponesem. Vidim postoji i PIN kod... kaže muž (informatičar) : ''Možda će ti zatrebati da ga ukucaš.. '' :blink: - ja :ggg: ''Mili, nemaju još ni čitače zdr. knjižica, a.. ne fercera zdr. knjižica po sistemu pojedinih platnih kartica..'' Valjala sam se od smeha. Ne zbog podsmeha, nego jednostavno si u apsurdnoj situaciji, kada ne znaš ''čemu to služi, a još i ne radi'' (još uvek) 
Proradiće :liza: život je pred nama, ali dragi doktori, daleko vam lepa kuća. 

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

To je verovatno za verifikaciju ako budu vršene neke promene na kartici... 

​Koliko sam ja obaveštena, to je za pristup tvojim podacima. 
Znači to bi trebalo da funkcioniše  ovako:

Dobar dan sestro,  imam zakazano kod vas u toliko i toliko sati.

-Vaše ime i prezime? Ok..(provera da li imaš zakano) molim vašu knjižicu...(koju odnosi doktoru...i na osnovu koje te on prozove.)

-Dobar dan (kaže DR..) izvolite sedite...(on ubaci tvoj knjižicu u čitač kartice), molim Vas ukucajte vaš PIN..(tek tada se doktoru na ekranu otvara tvoj karton!!! bez PIN-a JOK!)

On sve TU kuca...i  otkuca ti elektronski recept! 
(nema više papira)

Onda lakim skokom do apoteke pa isto tako ..ali ovog puta ne daješ papirni recepAt već apotekarka stavi knjižicu u čitač,  ukucaš  lepo PIN, njoj  izađe joj e-recept. 

Nemožeš dobiti lek za koji nemaš dijagnozu u (e-)kartonu!! Apotekarka takođe ima uvid i karton...

...tako to izgleda u državama od kojih su "kupili" ovaj sistem 

Nema više klasičnog kartona...nema više peške pisanja recepata...

Aaaaaaaaaaaali dok taj sistem ne zaživi kod nas, ja ću biti tako matora, da ću morati da vodim unuku da mi kuca PIN kad odem kod Dr!!

Na ovaj način u tvoj karton niko ne može imati uvid osim vlasnika koji jedini zna PIN..

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Ja ipak mislim da je Morf u pravu, da će biti dovoljno staviti karticu u čitač za pristup kartonima i ostalim podacima, bez kucanja pina. :liza: 
Na kartici se ne nalazi ništa od medicinskih podataka. Oni se čuvaju na serverima i pristupa im se preko interneta, posebnim aplikacijama. Razmislite, doktorima za neke analize i razmišljanja o slučaju su ponekad potrebni ti podaci i kada nemaju karticu pored sebe. Kartica služi za brži, lakši i sigurniji pristup i identifikaciju pacijenta.
A pin bi mogao da služi u budućnosti kao sredstvo kontrole, ako bude omogućeno svakom pojedinačno da ima uvid u svoj zdravstveni karton, preko klasičnih internet pregledača (Hrom, Eksplorer, Edž...).

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 3 sedmica kasnije...

Datum podnošenja zahteva za izdavanje zdravstvene knjižice: 17.11.2016.
Zvanični rok za obradu 60 dana

60 dana i kalendarsku godinu kasnije:
Zahtev zaveden. Rok za obradu 27.02.2017. iliti 102 dana.

Elektronska upravo, ebemlitimajku. :ajme: 

​Puno zahteva je podneto online...treba to sve obraditi...zato je tako...budi strpljiv i sve će to biti dobro. :) 

Meni rekli da ne dolazim pre marta, a vidim da bez problema prolazi stara..:nempojma:

​Ma nemaju čitače za nove knjižice pa lepe papir sa brojem kartona po njima...cirkus! 

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.




×
×
  • Create New...