Idi na sadržaj

Superliga 2013/2014


Preporučene poruke

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Partizan u 145. večitom derbiju rezultatom 1:0 (1:0)golom defanzivca crno-belih Obradović Milana koji je u 19. minutu autogolom savladao Stojkovića.

Bio je ovo meč koji se neće pamtiti po kvalitetnom fudbalu, pogotovo drugih 45 minuta u kome su glavnu ulogu imali navijači Partizana koji su izazvali prekid od desetak minuta.

Ovaj 145. večiti derbi nažalost su obeležili navijači. Pre utakmice došlo je do nekoliko masovnih tuča Delija i Grobara, od kojih je najveća bila u Umci. Početkom drugog poluvremena "Grobari" su zapalili deo južne tribine, a sudija Milorad Mažić morao je da prekine meč na desetak minuta.

Pre samog početka utakmice na stadionu su "Grobari" napali padobrance koji su izveli slet, da bi neposredno pre početka došlo i do međusobne tuče dve zaraćene frakcije "Grobara" - Zabranjenih i Alkatraza.

Kao zakljucak moze se izvesti samo jedna recenica. Slabom taktikom trenera, Vuka Rasovica, FK Partizan je izgubio ovaj derbi i to u trenutku kada je FK Crvena zvezda po svim elementima igre slabiji tim. Da je bilo u ovom coveku samo vise hrarosti u taktici i u odredjivanju startne postave sve bi bilo druga;ije. Ovako FK Partizan i njegovi navijaci imaju za cim da zale.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Pazi 'vamo...

Tome, kako ti kažeš, plemenu

što se igralo vatrom, sami ste krivi...

Zakazalo je tu i mnogo što šta...

od kontrole, redara i policije i celokupne organizacije ovog meča

za koji se zna kao i uvek da je visokog rizika :dry:

Meni je žao što se još uvek tolerišu ovakve pojave na stadionima i derbijima

i sudeći po ovakvim ispadima, ja neću u skorije vreme moje dečake

odvesti da osete dah derbija, pa kakav god rezultat bio :dry:

Utakmica je od početka krenula kako ne valja,

(sukobi i tuče mnogo pre meča)

pa se tako i završila po Partizan...

Sami smo krivi... i postavka igrača i taktika

a vi niste pokazali neki kvalitet :jokjok:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Počela je priča o smeni trenera FK Partizana Vuka Rašovića koji verovatno broji poslednje dane u Humskoj. Iako je pred "večiti derbi" i pobede u Kupu Srbije dobio podršku predsednika Dragana Đurića, mladi trener se posle poraza i užasno loše igre zasluženo našao na udaru rukovodstva crno-belih koje će ubrzo da raspravlja o njegovoj smeni.

Upravni odbor raspravljaće o statusu šefa stručnog štaba onzirom da je Vuk Rašović izgubio poverenje većina članova UO i realno je da bude smenjen, a sa njim bi u paketu verovatno otišao i sportski direktor Albert Nađ. Međutim, problem predstavlja to što u Partizanu nemaju rešenje ko bi mogao da preuzme brigu nad timom.

Prvi se pominjao Ljubiša Tumbaković koji se vratio iz Kine, još ranije su aktuelni bili Marko Nikolić i Zoran Milinković, ali obojica su trenutno angažovani u Vojvodini, odnosno solunskom Arisu, i malo je verovatno da bi menjali sredinu. Pominjao se i Ljubinko Drulović, ali on je još uvek pod ugovorom sa Fudbalskim savezom Srbije.

Za dovođenje iole poznatijeg stranog trenera novca nema pa je izbor više nego sužen, a u Humskoj u prilično lošim okolnostima pokušavaju da pronađu dugoročno rešenje. Sreća po Partizan je da uprkos bledim izdanjima i dalje drži lidersku poziciju na tabeli, ali je jasno da igrama koje prikazuje u poslednje vreme tu poziciju neće moći da drži još dugo.

Eto...ja bih mogao za upola manje para da budem šef struke, a sa istm možda čak i boljim rezultatima od Vuka. Bože...da li će se setiti mene :kez: .

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 2 sedmica kasnije...

FK Partizan potresaju veliki kadrovski problemi. Špic igrači Nemanja Kojić povredio petu, dok Ismael Beko Fofana ima upalu pluća.

Da li je moguće da beogradski crno beli u narednom kolu moraju da igraju prvenstvenu utakmicu bez špica i to protiv Voždovca? Šef struke FK Partizana Vuk Rašović imaće velikih problema sa kojim sastavom da se suprotstavi ekipi Voždovca. Aktuelni šampion Srbije u sezonu je ušao sa samo dva napadača, a to bi im se moglo obiti o glavu. Naime, Ismael Beko Fofana je zaradio upalu pluća, dok je Nemanja Kojić povredio petu.

- Fofana ima zapaljenje pluća, hospitalizovan je i podvrgnut terapijama. Mora da miruje narednih sedam dana. Nije ništa strašno, ali ćemo pratiti njegovo stanje i u ovom trenutku on je neizvestan za meč sa Voždovcem – rekao je Ilija Rosić, doktor u Partizanu.

- Nemanja Kojić se požalio na bol u stopalu i pregledom je utvrđeno da ima blagu ili diskretnu naprslinu pete, metatarzalne kosti što zahteva mirovanje od sedam do deset dana, pa je i on pod znakom pitanja za Voždovac.

Partizan je još uvek prvi na tabeli Jelen Superlige, ali videćemo da li će tu i ostati tokom zimske pauze s obzirom da pored loših partija koje pružaju “crno-beli” i zdravstveno stanje ekipe im ne ide na ruku.

Uz pomoć Telegrafa sport

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 2 sedmica kasnije...

Utakmica 12. kola Jelen Super lige između Javora i Radničkog iz Kragujevca odigrana je u senci tragedije koja se desila tokom meča.

U 56. minutu jednom navijaču Radničkog je pozlilo, zbog čega su mu ostale pristalice Kragujevčana pomogle da pređe preko ograde kako bi zatražio pomoć lekara. U tom trenutku sudija Vlado Glođović prekinuo je meč.

Prema rečima direktora ivanjičkog doma zdravlja, doktora Miloša Đokovića, radi se o 18-godišnjem momku T.D iz Kragujevca. Momak je dovezen bez pulsa svesti i disanja, kazao je Đoković u izjavi Tanjugu.

Rađena je reanimacija više od sat vremena, međutim na kraju je samo mogla da se konstatuje smrt.

Izvor HOTSPORT.rs

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 3 meseci kasnije...
  • 1 mesec kasnije...
  • 4 sedmica kasnije...

Završeno je i poslednje 30.kolo Jelen Super lige Srbije, kolo koje je donelo razrešenje jedine preostale nepoznanice. U niži rang sele se Sloboda i Javor, dok će fudbalski klub Rad pokušati da izbori opstanak kroz baraž mečeve. U derbiju kola u Novom Sadu, novi šampion Crvena zvezda odigrala je nerešeno sa Vojvodinom.

Na osnovu propozicija Super lige Srbije u situaciji kada dva kluba imaju isti broj bodova o konačnom plasmanu odlučuje zbir osvojenih bodova u međusobnim susretima što je u ovom slučaju situacija sa fudbalskim klubovima Rad i Javor Matis.

Izvor: superliga.rs

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 2 sedmica kasnije...

Fudbaleri Metalca se nisu pojavili na ponovljenom meču revanša plej ofa, pa će se FK Rad i naredne sezone takmičiti u Superligi Srbije u fudbalu. U prvom susretu bilo je 0:0, a revanš meč je prekinut pri rezultatu 1:0 za Rad, nakon što su navijači domaćeg tima aktivirali suzavac na tribinama. Uprava Metalca je već tad najavljivala da zbog incidenata posle kojih je došlo do hospitalizacije petorice prvotimaca neće igrati eventualni ponovljeni meč protiv građevinara.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Kao jedan totalno nepristrasan bivši pratioc fudbalskih zbivanja, pozivam se da ostavim komentar.

Pod jedan, kaznio bih Rad zbog loše organizacije prekinute utakmice i to prebacivanjem u niži rang takmičenja.

Kaznio bih i Metalac ostavljanjem u Prvoj ligi, jer nam u Super ligi ne trebaju folirantske pičkice.

Super ligu bih popunio sa klubom koji je bio po plasmanu iza Metalca.

:trt:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...