Idi na sadržaj

Novosađani će plaćati dimničarske usluge od 1. jula


Preporučene poruke

Novosađani će plaćati dimničarske usluge od 1. jula

odzacar.jpg

Novosađani će od 1. jula morati da plaćaju dimničarske usluge, bez obzira na to da li imaju dimnjak ili ne. Prema odluci Skupštine grada, korisnici dimničarske usluge su vlasnici stambenih i poslovnih objekata i prostora u kojima se nalaze dimovodni objekti, ložišni uređaji, ventilacioni kanali i uređaji. Usluge će pružati JKP “Stan” dva puta godišnje u stambenim zgradama i kućama, svaka tri meseca u ugostiteljskim objektima i jednom do dva puta godišnje u poslovnim prostorima. Troškove popravki i vanrednih intervencija snosiće vlasnici prostora i objekata.

Još nije poznat cenovnik dimničarskih usluga, ali je poznato da će se naplaćivati mesečno, po kvadratu stambenog ili poslovnog prostora. Ranije je gradonačelnik Miloš Vučević najavio da će građani plaćati dinar po kvadratu prostora.

Kazne predviđene za pravna lica koja ne omoguće kontrolu, ili dimnjake i ventilacione otvore koriste suprotno nameni, iznosiće 50.000 dinara, dok će za fizička lica ta kazna biti 2,5 do 75 hiljada dinara. Pravna lica plaćaće komunalnim inspektorima i mandatne kazne u iznosu od 5 do 20 hiljada dinara.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...