Idi na sadržaj

Preporučene poruke

Trećina Evropljana ne koristi lozinke

IZVOR: TANJUG

Više od trećine Evropljana (35 odsto) ne štiti svoje mobilne telefone "pasvordom", dok 69 odsto priznaje da u telefonima skladišti lične informacije, pokazali su rezultati istraživanja koje je objavio izdavač bezbednosnih softvera "Norton".

Mobilni uređaji se sve više upotrebljavaju, ali malo je korisnika svesno ugroženosti integriteta ličnih podataka ako je kompromitovana bezbednost njihovog mobilnog uredjaja, ili ako je on izgubljen ili ukraden, saopšteno je iz "Nortona".

Ukupno 30 odsto anketiranih kažu i da su već bili žrtve neke krađe ili gubitka svog mobilnog telefona, a devet odsto navodi da je doživelo informatički (sajber) kriminal preko svog mobilnog, preneli su francuski elektronski mediji.

U slučaju krađe ili gubitka telefona, kupovina novog uređaja ili privremeno korišćenje drugog telefona koštalo je u proseku 122 evra, pokazuje istraživanje.

Osim toga, 62 odsto anketiranih kaže da koristi javne tačke za pristup bežičnoj mreži ,"besplatne ili nezaštićene", da bi se priključilo, "iako je više od polovine među njima zabrinuto zbog opasnosti vezanih za njegovo korišćenje", objavio je "Norton.

Razlike postoje i u zavisnosti od toga o kojoj se evropskoj zemlji radi, tako da samo 13 odsto Nemaca i 15 odsto Rusa kažu da se osećaju bezbedno kada obavljaju kupovine preko mobilnog, a 32 odsto Poljaka i 24 odsto Italijana.

Istraživanje je obavljeno tokom jula na 4.500 ljudi u devet evropskih zemalja.

--------------------

Koristite li lozinke za zaključavanje mobilnih telefona? Meni lično nikad nije palo na pamet da uključim opciju zaključavanja ekrana šifrom ili kombinacijom poteza prstima (zaboravih kako se to zove). Možda sam jednom ili dvaput isprobao kako to radi čisto iz znatiželje, ali nikad nisam ostavio uključenim. Na telefonu nemam nikakve osetljive podatke koje bih trebao zaštititi.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Retko kad skroz ugasim telefon izuzev kad hocu da ga restartujem :kez: E onda mi ovi iz mts nekom magijom ubacis onaj Pin No od cetiri broja. QQ pa ne pamtim ja to!! Par puta sam se zeznula i iskljucila fon napolju i naravno da nisam znala broj.. pa trci kuci da procitam koji je. E sad ga imam na papiricu (koja bezbednost :lol: ) pa kad je stani-pani a ja papiric i ukucam. Nisam jos provalila kako to da sklonim al' mlada sam, provalicu ja to.. jednog dana. :smeh:

Inace, osim mojih explicitnih slika :kez: nemam nista znacajno u telefonu tako da.. ko ga drpi nece se ovajditi sa nekim podacima... "samo" ce imati dobar telefon.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Ja sam u toj jednoj trećini. Nemam živaca da svaki put kad stigne poruka otključavam telefon-pos'o je to!! Stavila sam aplikaciju na njega i već nakon trećeg sms-a uklonila aplikaciju!

Ako mi ga ukradu?..mogu samo da ostanem bez ogromnog telefonskog imenika.

One slatke vidOje klipiće čuvam na USB-u.

Eeeeeeeeeee to ako mi maznu neće valjati :hhh:

Madaaaaaaa biće mi žao telefona, baš smo se nekako vezali jedno za drugo..ljubav je to, možda mu bude teško bez mene pa se vrati. :treptrep:..mislim telefon.

PS:Imam prijatelje u Telenoru-pronaći će mi ga! :bek:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...