Idi na sadržaj

Omiljeni filmski lik


Preporučene poruke

Nisam baš sklon identifikovanju sa filmskim likovima (nekako se više vezujem za same glumce ceneći ih, ili manje ih ceneći kao "zanatlije"), ali u pokušajima da (nekako) napišem uvodni post za ovu temu pao mi je na pamet jedan lik koji me je definitivno i zauvek osvojio svojom širinom, životnošću i svojevrsnim iskrenim odnosom prema životu bez ikakvog licemrja i to na jedan tako epski i sirov način da je baš zbog te svoje nesputane životne strasti u jednom sjajnom paradoksu u sebe utkao toliko lirike da ga čini arhetipom u kojem se mogu prepoznati svi oni gladni ljubavi, lepote i života.

To nije ni Džems Bond, ni Prljavi Hari, niti bilo koji drugi holivudski super heroj već filmskim lik sa ovih prostora, dakle sa ovdašnjim mentalitetom, navikama i sklonostima. Naime, to je Beli Bora Perjar, Ciganin iz kultnog filma Aleksandra Saše Petrovića, Skupljači perja kojeg je savršeno odglumio fantastični i netom tragično preminuli Bekim Fehmiu.

Koji su vaši omiljeni filmski likovi?

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Odavno nije bilo da me neki filmski lik onako bas razdusevi ili makar da mi, sto bi reko nas narod, prodrma temelje.. Evo iz prve mi pada na pamet lik koji tumaci Robin Vilijams u Dobrom Vil Hantingu, to sto se tice 'olivuda, a sto se tice regiona bio bi to Otac Kiril u Pre Kishe. Ono kao obojicu bih ponela na pusto ostrvo i to.

Svaki drugi lik kog je napisao Dusan Kovacevic mi je omiljeni..

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 1 mesec kasnije...
  • 7 meseci kasnije...

Herkul Poaro.... Dejvid Sucet je sasvim lepo izneo ulogu. Nesto sasvim drugojacije - Ben Stiler u Fokerovima (mada, njega volim i u svim ostalim rolama). :vez: Slicno, volim i Mirka iz Maratonaca, kao i sve druge likove koje tumaci Bogdan Diklic, jer su obicno kreteni do jaja. Da ne zaboravim ni Batu Stojkovica u Varljivom letu 68-e :roll: Msm, Petrov tata.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 3 godina kasnije...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...